Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη εκπαιδευτικών της 4ης Περιφέρειας Δ.Ε. Καρδίτσας στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Στις 27 & 28 Μαρτίου 2018 το Λαογραφικό-Αγροτικό Μουσείο Ιτέας δέχθηκε τους εκπαιδευτικούς της 4ης Περιφέρειας Δημ. Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε δύο ομάδες.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο Ημερίδων που διοργανώθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο  της Περιφέρειας (Παναγιώτα Ντιβέρη) και πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας.

Οι εκπαιδευτικοί, αφού ενημερώθηκαν για το ιστορικό του Λαογραφικού Μουσείου και για τον νεοσύστατο Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου, συνέχισαν την εργασία τους με τη Σχολική Σύμβουλο σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.
Συζητήθηκαν προτάσεις και ιδέες για την παιδαγωγική αξιοποίηση του Μουσείου και την ανάδειξή του ως χώρου μάθησης και δημιουργίας, συνειδητοποίησης της ιστορικής και πολιτισμικής συνέχειας.
Τονίστηκε η ανάγκη οι επισκέψεις των σχολείων σε τέτοιους χώρους να σχεδιάζονται και να προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να είναι ουσιαστικές.

Την όλη διαδικασία υποστήριξαν με αμέριστο ενδιαφέρον η υπεύθυνη του Μουσείου, κα Θεοδώρα Μπλουγουρά, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας και ο κ. Γεώργιος Μακρής οι οποίοι ενημέρωναν τους εκπαιδευτικούς και απαντούσαν στις ερωτήσεις τους.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Ιτέας παρέστη ο κ. Χρήστος Λύτρας (Πρόεδρος) και ο Παύλος Σαμαράς.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής