Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας στην Αράχωβα

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 πμ αναχώρησε για την ημερήσια εκδρομή στην Αράχωβα ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας.
Αφού ήπιαν το πρωινό καφεδάκι στη Λαμία, αναχώρησαν για την Χαιρώνεια της Βοιωτίας όπου θαύμασαν από κοντά το περίφημο Λιοντάρι της.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Μονή Οσίου Λουκά (το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο της Ελλάδος του 11ου αιώνα), όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από μοναχό μαθαίνοντας την ιστορία του μοναστηριού.
Μετά αναχώρησαν για το ξακουστό Δίστομο όπου συνέβη ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα. Στις 10 Ιουνίου 1944 το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι εκτελέστηκαν απάνθρωπα από τους Γερμανούς. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά, έφηβοι και βρέφη.
Στην συνέχεια ξεκίνησαν για την Αράχωβα όπου γευμάτισαν και απόλαυσαν την βόλτα και το καφεδάκι τους στην όμορφη πόλη.
Στη συνέχεια με μια στάση στην Ιτέα Αμφίσσης και λίγο αργότερα στην Λαμία για ξεκούραση, έφθασαν αργά το βράδυ στην Ιτέα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά για ακόμη μια φορά όλες τις κυρίες που συμμετείχαν στην εκδρομή.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής