Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

2ήμερη εκδρομή σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας

Την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού μας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ένα υπέροχο ηλιόλουστο 2ήμερο στις 2 ακριτικές πόλεις γεμάτο υπέροχες στιγμές αλλά και πολλές γνώσεις για μια πολύπαθη αλλά εξαιρετικά όμορφη και ιδιαίτερη περιοχή, τη Θράκη.
Ο σύλλογος επισκέφθηκε το Ιστορικό μουσείο Αλεξανδρούπολης γνωρίζοντας την πόλη από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα.
Όλο το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου τα μέλη είχαν ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση και βόλτες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Την Κυριακή μετά το πρωινό καφεδάκι υπό το "βλέμμα" του Φάρου (σημείο κατατεθέν της πόλης), επισκέφθηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης "Αγγελική Γιαννακίδου".
Την ξενάγηση στο μουσείο έκανε η ίδια, η ιδρυτής του μουσείου κ. Αγγελική Γιαννακίδου λέγοντας χαρακτηριστικά στον πρόλογό της ότι είναι τιμή της που οι αγαπημένοι Καραγκούνηδες επισκέπτονται το μουσείο. Ενημερώθηκαν για όλη την ιστορία της Θράκης και τις αλλαγές που βίωσε η περιοχή και ο πληθυσμός της.
Φεύγοντας σταμάτησαν και επισκέφθηκαν την Κομοτηνή για 4 ώρες περίπου όπου δοκίμασαν και ανατολίτικες γεύσεις γλυκών και φαγητών.

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Ιτέας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν κι αυτή τη φορά στην εκδρομή που διοργάνωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής