Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ο Γρηγόρης Πρεζεράκος εισηγητής στις εργασίες του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου

Στις εργασίες του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας» θα συμμετάσχει με εισήγησή του ο αντιπτέραρχος Ιπτάμενος Γρηγόρης Πρεζεράκος, Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλου.
Ο πτέραρχος Πρεζεράκος ο οποίος είναι Επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ικάρων και έχει υπηρετήσει σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις, θα αναπτύξει στους φοιτητές το θέμα «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις», δεδομένης μάλιστα της εμπειρίας που διαθέτει ως διατελέσας εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ.

Το πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, θα διεξαχθεί από 8-15 Ιουλίου 2018, στην Ερμούπολη της Σύρου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε από την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, προς τους φοιτητές και τους Καθηγητές με τίτλο «Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας».

Το πρόγραμμα που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών με τη στήριξη του Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Θα πραγματοποιηθεί σε συνέργεια με τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.


Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία.

Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.

Σε αυτό θα διδάξουν κορυφαίοι Καθηγητές Γλωσσολογίας αλλά και άλλων συναφών γνωστικών αντικειμένων από την Ελλάδα, την Αμερική και τη Βραζιλία, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πλούσιες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις (Δείτε αναλυτικά το σχετικό αρχείο). Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε., το Κανάλι της Βουλής και η πανκυκλαδική εφημερίδα Κοινή Γνώμη.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουλίου και το βιβλίο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Θράκης, Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Γιάννης Μαμάης, υπεύθυνος εκδόσεων Gutenberg. Την παρουσίαση θα συντονίσει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π., ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου.

Διευθύντρια του προγράμματος είναι η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το θέμα της εισήγησης Πρεζεράκου
Οι κρίσεις αποτελούν αναπόσπαστο και καθηµερινό στοιχείο στο σύγχρονο οικονοµικό, κοινωνικό, στρατιωτικό και επιχειρηµατικό περιβάλλον. Η πολυπλοκότητα και οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίσσονται οι κρίσεις, που αφορούν και εμπλέκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), επιβάλλουν την ιδιαίτερα προσεκτική επικοινωνιακή διαχείριση τους.

Η εισήγηση προσεγγίζει και καταδεικνύει την επίδραση και τον ρόλο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, σε περιόδους κρίσεων, οι οποίες αφορούν τις ΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται οι έννοιες της κρίσης και της διαχείρισης κρίσεων, οι τύποι των κρίσεων, αλλά και τα στάδια του κύκλου ζωής μιας κρίσης σε σχέση µε το χρόνο κάλυψης που αφιερώνουν για αυτή τα ΜΜΕ. Τέλος, αναφέρονται οι έννοιες της εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας και η σημαντικότητα τους στην έκβαση μιας κρίσης, µέσω της ροής πληροφοριών, αλλά και της ανάπτυξης επικοινωνιακών στρατηγικών διαχείρισης, καθώς και της επιδερμικής αναφοράς συγκεκριμένων περιπτώσεων.

πηγή: www.defence-issues

Ο Γρηγόρης ένας πατριώτης, πραγματικός Άρχοντας που έχει να προσφέρει πολλά ακόμα σ΄αυτόν τον τόπο! 
Η σύζυγός του Καίτη και τα παιδιά μπορούν να είναι υπερήφανοι για τον σύζυγο και πατέρα τους!
Και εμείς όσοι βρεθήκαμε μαζί του είμαστε περήφανοι γιατί γνωρίσαμε έναν τόσο σπουδαίο άνδρα που μας τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια!

Γρηγόρη μου συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής