Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ, βεβαίωση για μη έκδοση λογαριασμού και ρυθμίσεις οφειλών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα που κάνουν χρήση αγροτικού τιμολογίου, λαμβάνουν επιστολή από τη ΔΕΗ με την οποία ζητείται η κατάθεση διαφόρων δικαιολογητικών μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με τη χρήση νερού των γεωτρήσεών τους.

Η παραπάνω ενέργεια έγκειται στην επικαιροποίηση που κάνει η ΔΕΗ, στα πλαίσια της απογραφής του αρχείου δικαιούχων χορήγησης Αγροτικού Τιμολογίου, ώστε να συνεχιστεί η χαμηλότερη χρέωση των γεωτρήσεων και πηγαδιών, όπως έκανε το 2014.

Φυσικά αν υπήρχε το λεγόμενο Δελτίο 1 από τις υπηρεσίας Υδροοικονομίας, δεν θα χρειάζονταν αυτή η επικαιροποίηση.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία που για το νερό στις πισίνες τους χρεώνονται με αγροτικό τιμολόγιο!!!

Βεβαίωση για μη έκδοση λογαριασμού της ΔΕΗ
Παράλληλα, να επισημάνουμε πως φέτος «τρέχει» για πρώτη φορά η διευκόλυνση που είχε εξαγγείλει ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης και πιο συγκεκριμένα, να μην εκδίδονται στους αγρότες λογαριασμοί για το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Σεπτεμβρίου.

Όμως πολλοί είναι αυτοί που παραπονιούνται ότι τους έρχεται λογαριασμός της ΔΕΗ κανονικά και ότι δεν ισχύει το παραπάνω.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως δικαιούχοι αγρότες είναι φυσικά πρόσωπα επαγγελματίες αγρότες με αγροτικό τιμολόγιο, με προϋπόθεση:

α)  να διαθέτουν παροχή ρεύματος στο όνομά τους,

β) να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης αγροτικού τιμολογίου και

γ) να προσκομίσουν στη ΔΕΗ βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών.

Αυτή την τρίτη προϋπόθεση, δυστυχώς δεν την εφάρμοσαν αυτοί οι αγρότες που παραπονιούνται. Δηλαδή, νόμιζαν ότι η ΔΕΗ αυτόματα θα εφάρμοζε σε όλους τη σχετική διευκόλυνση, όμως έπρεπε οι ίδιοι οι αγρότες να καταθέσουν στη ΔΕΗ τη βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών.

Όσοι πάντως έστω και τώρα θέλουν να επωφεληθούν μπορούν να το κάνουν άμεσα, τις επόμενες ημέρες για το εναπόμειναν χρονικό διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο. 

Εξατομικευμένες προτάσεις ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΗ από 01.05.2018, παρέχει στους πελάτες της και φυσικά στους αγρότες, εξατομικευμένες προτάσεις ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με:
• Την καταναλωτική συμπεριφορά του εκάστοτε πελάτη
• Το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού και
• Το πλήθος των ανεξόφλητων λογαριασμών

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ ή στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης πελατών 11770



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής