Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Μνημόνιο συνεργασίας Ε.Β.Ε. Καρδίτσας – Δήμου Παλαμά

Σε μνημόνιο συνεργασίας θα προχωρήσουν Επιμελητήριο Καρδίτσας και Δήμος Παλαμά, προκειμένου ο δεύτερος να διεκδικήσει και να υλοποιήσει, με την βοήθεια του πρώτου, πρόγραμμα του ΕΠΑΝΕΚ.

Η απόφαση πάρθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, το απόγευμα της Πέμπτης (12/7), μετά από παρουσίαση του θέματος από τον δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σακελλαρίου τόνισε πως είναι ένα πρόγραμμα που αφορά ανοιχτά κέντρα εμπορίου, τονίζοντας παράλληλα πως είναι δύσκολο για μικρούς Δήμους όπως αυτός που ηγείται αλλά υπάρχει διάθεση να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για ένταξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει.

Όπως υπογράμμισε το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφεται συνήθως μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου, εφόσον αυτός διαθέτει υπάλληλο και σε περίπτωση που δεν διαθέτει τότε εμπλέκεται και το Επιμελητήριο. 

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι σε δρόμους που θα επιλέξει ο Δήμος το 70% των καταστημάτων και τουλάχιστον 50 καταστήματα, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται εστίασης, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. 


Κάθε κατάστημα θα επιχορηγηθεί με 2.000 ευρώ ενώ το μάξιμουμ ποσό που μπορεί ναέρθει είναι 1,9 εκατομμύρια. Τα ποσά που θα επιχορηγηθούν τα 100 καταστήματα, που υπολογίζεται να μπουν στο πρόγραμμα στον Δήμο Παλαμά, θα τα διαχειρίζεται το Επιμελητήριο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν ομοιόμορφες προσόψεις, ενιαίες πινακίδες, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.λ.π.

Από την πλευρά του ο Δήμος θα καταθέσει πρόταση ήπιων παρεμβάσεων για την περιοχή υλοποίησης του προγράμματος, που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει βυθιζόμενους κάδους, κλιματιζόμενες στάσεις με πίνακες πληροφοριών, ράμπες πρόσβασης σε πεζοδρόμια, για τα περισσότερα εκ των όποιων υπάρχουν έτοιμες μελέτες. 

Τέλος σημειώνουμε ότι η πρόταση για υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας είχε την στήριξη του συνόλου των παρόντων μελών του ΕΒΕ.



Π.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής