Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Ντελή

Ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας δήμου Παλαμά διοργάνωσε χθες το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών του παλιού δημαρχείου Ιτέας ομιλία με θέμα:
"H ευρύτερη περιοχή της Iτέας από τα νεολιθικά χρόνια ως τη σύγχρονη εποχή" με ομιλητή τον φιλόλογο και συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή σε μια αίθουσα κατάμεστη και με μεγάλο ενδιαφέρον.

O φιλόλογος και συγγραφέας Βαγγέλης Nτελής αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν κάποτε στη μόνιμη κατοίκηση στην περιοχή μας, στις μετακινήσεις των φύλων και στη διαμόρφωση της βάσης για την μετέπειτα πολιτισμική ανάπτυξη. O πολύ μεγάλος αριθμός νεολιθικών οικισμών και η συνεχόμενη κατοίκηση της περιοχής, οι μύθοι και τα ιστορικά στοιχεία καθιστούν το τμήμα αυτό της Θεσσαλίας ξεχωριστό. Oι τεχνικές καλλιέργειας και η εξημέρωση των ζώων, τα σύνθετα εργαλεία και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις περιγράφουν έναν λαό που έμαθε να επιβιώνει ως τις μέρες μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά και ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.

Χαιρετισμό έστειλαν η Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα και ΝΔ Κώστας Τσιάρας καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Νάνος συγγραφέας και ερευνητής τοπικής ιστορίας, διοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση οι: Ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Κοντοβάιος, ο πρώην Δήμαρχος Φύλλου Αντώνης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας, ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ Καρδίτσας Μπέλης Βασίλης, ο πρόεδρος του δικτύου Μουσείων Καρδίτσας και Διευθυντής Θεσσαλίας Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Μπονώτης Αποστόλης, η υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας Λέκκα Φένια, και η εκπρόσωπος του Βυζαντινού Μουσείου Ρεντίνας Εύη Φλώρου.


























1 σχόλιο:

Βαγγέλης Ντελής είπε...

Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας και τον Δήμο Παλαμά για την εξαιρετική οργάνωση και την ευκαιρία που μου έδωσαν να μιλήσω σε ένα εξαιρετικό κοινό και σε έναν χώρο ιδιαίτερα αγαπητό!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής