Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Απάντηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά

Κύριοι, του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά,
Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας  την 12/5/2019 σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1. Οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων ( Τ.Ο.Ε.Β.)  δεν είναι κερδοσκοπικοί Οργανισμοί αλλά ανταποδοτικοί.
H διαχείριση των εισφορών και η ανταποδοτικότητα τους από τη νυν διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ, αποδεικνύεται από την προσπάθεια και τις ενέργειες της για την επίλυση όλων των προβλημάτων, από τα έργα που κατασκευάστηκαν σε όλα τα αγροκτήματα, από την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων των μελών που δέχτηκε ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια και από την αγορά δύο χωματουργικών μηχανημάτων που απέκτησε ο Οργανισμός στην ιδιοκτησία του για πρώτη φορά 
 ( γκρέϊντερ και  τσάπα)  με σκοπό  τη μείωση του κόστους κατασκευής των έργων, που αν είχατε περάσει από το χώρο αποθήκευσης του Οργανισμού που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Παλαμά-Ιτέας θα το διαπιστώνατε ιδίοις όμμασι.

2. Κανένας λογαριασμός μέλους δεν δεσμεύτηκε. Βάσει νομοθεσίας βεβαιώθηκαν προς είσπραξη στη ΔΟΥ οφειλές παρελθόντων ετών μετά από επανειλημμένες ειδοποιήσεις στους υπόχρεους.
3. Σε ότι αφορά τα χρήματα που εισπράχτηκαν από αρδευτικά τέλη διατέθηκαν προς όφελος όλων των μελών μας χωρίς διακρίσεις διότι πάντα κινούμαστε με γνώμονα τη διαφάνεια και το όφελος όλων των μελών μας.

4. Σας ενημερώνουμε ότι, το ρεύμα επανήλθε στις γεωτρήσεις του Οργανισμού
2 μέρες πριν τη δημοσίευσή σας με ενέργειες της διοίκησης . Η ολιγοήμερη διακοπή έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση από την ΔΕΗ , ενώ περιμέναμε απάντηση σε αίτηση για διακανονισμό.
Εσείς όμως  που ενδιαφέρεστε για το καλό των αγροτών,  δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για τις καθυστερήσεις της ΔΕΗ στην αποκατάσταση βλαβών από δική της υπαιτιότητα. 

5. Αγαπητοί συνάδελφοι, αγρότες ,της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, επειδή και εσείς όπως και εμείς γνωρίζουμε καλά την πραγματικότητα και τις δυσκολίες τις οποίες  ζούμε καθημερινά στο πετσί μας και επειδή δεν είμαστε από αυτούς που επιδιώκουν εντυπωσιασμούς αλλά από εκείνους  που σκύβουν με ευλάβεια στη λύση των προβλημάτων  , αντί να ζητάτε επεξηγήσεις από τη διοίκηση του ΤΟΕΒ με απειλητικές δημοσιεύσεις και αιχμές , επικαλούμενοι προσωπικά και πολιτικά παιχνίδια  που παραπέμπουν σε παλιμπαιδισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες , θεωρούμε ότι θα ήταν καλύτερα, να αφήσουμε στην άκρη τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και  να συστρατευθούμε για την επιβίωσή μας ως αγρότες και προς  όφελος  αυτών που μας εμπιστεύθηκαν στις θέσεις της διοίκησης.

Διότι δεν μπορείτε αγαπητοί συνάδελφοι από τη μια να διαμαρτύρεστε για δεσμεύσεις λογαριασμών που δεν έγιναν, εκτός αν εννοείται τις βεβαιώσεις ποσών στη ΔΟΥ για ανείσπρακτες οφειλές  και από την άλλη να μας ζητάτε να απαντήσουμε που πήγαν τα χρήματα της άρδευσης αφήνοντας αιχμές κατά της Διοίκησης ότι τα χρήματα πήγαν για άλλο σκοπό.
Ο σκοπός της είσπραξης των εισφορών από τους ΤΟΕΒ είναι γνωστός και αποδεικνύεται με τα έργα που γίνονται.
Δεν θα επανέλθουμε σε τέτοιου είδους δημόσιους διαλόγους διότι εκτός από εντυπωσιασμούς και σκοπιμότητες δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο ούτε λύνουν προβλήματα.
Η στήριξη των αγροτών και η λύση στα προβλήματα γίνεται με προσπάθειες και έργα που είναι αδιάψευστα στοιχεία.
                                                                           
ΤΟ  ΔΣ  ΤΟΥ  ΤΟΕΒ  ΤΙΤΑΝΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής