Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κωστής Νούσιος: Ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης υδάτινων πόρων προϋπολογισμού άνω των 600 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένη πρόταση, με 33 μελέτες και 49 έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων προϋπολογισμού άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προσφέρουν τα οφέλη τους για δεκαετίες στην αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον και την οικονομία, καταθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών.
Πρόκειται για την απάντηση της Περιφέρειας, στον εθνικό σχεδιασμό για την «επόμενη μέρα» της αγροτικής παραγωγής στη χώρα. Ένα φιλόδοξο σχέδιο υπό την επίβλεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποτυπώνει πανελλαδικά την υφιστάμενη κατάσταση (άρδευση, καλλιέργειες κ.λπ.), καταγράφει τις ανάγκες και προγραμματίζει , ποια, πόσα και με ποια προτεραιότητα έργα και παρεμβάσεις στρατηγικού επενδυτικού χαρακτήρα – ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές, φράγματα, κλειστά αρδευτικά δίκτυα – θα χρηματοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια, για την ανασυγκρότηση των υποδομών της ελληνικής γεωργίας.
Οι μελέτες για την Καρδίτσα που προτείνουμε είναι οι κάτωθι:

Μελέτη κλειστού (υπό πίεση) αρδευτικού δικτύου στην περίμετρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Μελέτη αρδευτικών έργων στις περιοχές του ποταμού Σοφαδίτη εκτός κλειστού δικτύου Σμοκόβου ( διασύνδεση γεωτρήσεων ΠΑΥΥΘ και υπόγειοι αγωγοί και πιθαν. λιμοδεξαμενές-ρουφράκτες )

Μελέτη εκτροπής Βαθυλακιώτη στη λίμνη Σμοκόβου

Επικαιροποίηση μελέτης ρουφράκτη Τιτανίου

Μελέτη αρδευτικών έργων ποταμού Παμίσου (ήπια έμφραξη, πιθαν. ρουφράκτες, υπόγειοι αγωγοί)

Επικαιροποίηση μελέτης αποστράγγισης πεδιάδας και οριοθέτηση ποταμών Π.Ε. Καρδίτσας

Κλειστό δίκτυο άρδευσης αγροκτημάτων Φαναρίου-Καναλίων

Μελέτη διαχείρισης του ύδατος Τ.Λ. Ταυρωπού

Μελέτη διαχείρισης του ύδατος Τ.Λ. Σμοκόβου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής