Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οριακή η κατάσταση σε Βλοχό και Πέτρινο ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Ενιπέα

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα καταληκτικά σημεία του ν. Καρδίτσας στο Δήμο Παλαμά αφού η στάθμη των υδάτων των ποταμών και ειδικά του Ενιπέα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων διαρκώς ανεβαίνουν και το σενάριο ύπαρξης πλημμυρικών φαινομένων κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.
Τα νερά στη γέφυρα του Ενιπέα είναι εμφανώς ανεβασμένα ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για το αντλιοστάσιο του Βλοχού που δουλεύει διαρκώς, όπου εκεί συσσωρεύονται όλα τα νερά, καθώς ανεβαίνει και η στάθμη του Πηνειού που μέχρι χθες «ανακούφιζε» τα νερά των ποταμών της Καρδίτσας.
Ήδη από την γέφυρα του Ενιπέα στο Κεραμίδι τα νερά "έσπασαν" και πλημμυρίζουν χωράφια
Όπως φαίνεται και από τη γέφυρα του Πηνειού, ανάμεσα από Κεραμίδι και Φαρκαδόνα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βλοχό, το νερό είναι έτοιμο να "πατήσει" χωράφια
Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή και αν απαιτηθεί θα γίνουν τεχνητές εκτονώσεις.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από την περιοχή της Μυρίνης κατεβαίνουν μεγάλες ποσότητες νερού και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

πηγή











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής