Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Να πάψει ο Δήμος Παλαμά να είναι μονίμως ο πιο αδύναμος κρίκος του Νομού.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την παραχώρηση έκτασης 35 στρεμμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Βλοχό, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα, ότι οι χώροι που επιλέγονται στο σύνολο της χώρας, από ειδική διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για το λόγο αυτό, για εγκατάσταση δομής είναι οι εξής:
α) Εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων και
β) Εγκαταλελειμμένα λατομεία.
Κατά την διεξαγωγή της συζήτησης ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές του 1970 σε μια ανατίναξη του υπάρχοντος τότε ενεργού λατομείου ( ο χώρος όπου έχει επιλεγεί για την δημιουργία δομής) ανακαλύφτηκε σπήλαιο μέσα σε λίμνη. Κλιμάκιο της Σπηλαιολογίας, Παλαιοντολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, μετά από ενέργειες του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αποστόλη Φιρφιρή, επισκέφτηκε το χώρο. Μην μπορώντας όμως να πλησιάσουν το χώρο λόγω μεγάλου αριθμού μελισσοκυψελών, αποχώρησαν.
Ένα δυνατό στοιχείο που άμεσα πρέπει να ερευνηθεί.
Επίσης οι δύο εκκλησίες, του Αγίου Βασιλείου και του Αγίου Αθανασίου που υπάρχουν σε πολύ κοντινή απόσταση, έχουν χαρακτηριστεί από την 5 εφορία αρχαιοτήτων στην Λάρισα (κ.Σδρόλια) ως Βυζαντινά Μνημεία.
Τα δυο παραπάνω επιχειρήματα αποδεικνύουν ότι ο χώρος στην περιοχή αυτή του Βλοχού χαρακτηρίζεται ως αρχαιολογικός και είναι από μόνα τους αρκετά για την αναθεώρηση του αιτήματος του Υπουργείου προκειμένου να του παραχωρηθεί ο χώρος που ζητάει για hot spot.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στην απόφαση αυτή και επιτέλους να πάψει ο Δήμος Παλαμά να είναι μονίμως ο πιο αδύναμος κρίκος του Νομού.

       Φωτεινή Καραϊσκου
Δημοτική Σύμβουλος Παλαμά


6 σχόλια:

Δημήτρης Αρβανιτάκος είπε...

Να τους παν από κει που ήρθαν

Αποστόλης Ξυδιάς είπε...

Αφορά όλο τον Νόμο, είναι Εθνικό θέμα στο οποίο ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ έχουμε χρέος κι ευθύνη στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο... Καμία σχέση οι τυχαρπαστοι και συνάμα επικίνδυνοι αυτοί περίεργοι τύποι δεν έχουν σχέση με Μετανάστες... Τα "παιχνίδια" του καθενος "yes ser" σε "οδηγίες" θα πρέπει να μας βρουν ΟΛΟΥΣ απέναντι... Αρκετά τους ανεχθηκαμε

Ντίνα Παλαμιώτου είπε...

Πολυ σωστά, κ για αυτή την περιοχη αλλά κ για το Δήμο μας κ το νόμο μας!!!!!!

Νίκος Θεοδοσόπουλος είπε...

Αυτή η κίνηση έχει πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, καί μακάρι έτσι νά προχωρήσει. Αυτό που θέλει όλος ο νομός, κι όχι μόνο ο δήμος μας.. Ιδωμεν..

Μαλαματένια Μπουραζάνη είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση και ακλωνητα επειχηρηματα για την κοινότητα Βλοχού αλλά και για όλο το Δημο μας!

Κοινότητα Γοργοβιτών είπε...

ολοι οι δήμοι της Καρδίτσας κάτι έχουν από μετανάστες εκτός από έναν που έχει ίσα με 10 χιλιόμετρα περιφέρεια.τυχαιο δεν νομίζω.και δεν έχει πέσει ποτέ στη συζήτηση για μετανάστες.τυχαιο και αυτό? Ούτε και αυτό το νομίζω.καλημερα από Γοργοβιτες.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής