Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο ξεχασμένος Πέτρινος...

Οι ξεχασμένοι είμαστε εμείς εδώ στον Πέτρινο Καρδίτσας.
Μας ξέχασαν όλοι, τοπικές αρχές, περιφερειακές αρχές, δικαστικές αρχές και κρατικές αρχές. Ευτυχώς δεν μας ξέχασε ο Θεός, στον οποίο εναποθέσαμε όλες τις ελπίδες.
Πιθανόν όλα αυτά να τα θεωρείτε υπερβολικά, τερατώδη, εξωπραγματικά, οπότε δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο στη σελίδα «Πέτρινος Καρδίτσας» ΕΔΩ.
Και θα διασκεδάσετε, δυστυχώς εκεί φτάσαμε να διασκεδάζουμε με τον πόνο των άλλων, αλλά και θα διαπιστώσετε το βαθμό εγκατάλειψής μας:

Διαπίστωση πρώτη
Ξεχείλισε ο Ενιπέας ποταμός από του ύψους της Κοινότητας Συκεώνας μέχρι τα λατομεία στο Βαζούρι προς τη δεξιά πλευρά του και εκεί στα λατομεία το νερό βγήκε και αριστερά, καβαλίκεψε το προστατευτικό ανάχωμα και πέρασε αριστερά προς τα παλαμιώτικα. Η έκταση αυτή πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες στρέμματα.

Διαπίστωση δεύτερη
Το βίντεο δείχνει και τη γέφυρα στο Βλοχό και μάλιστα κάνει ζουμ στη στάθμη του νερού κάτω από τη γέφυρα , κάτι που μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε ότι το ύψος της στάθμης του ποταμού είναι κάποια μέτρα χαμηλότερη από τη στέψη της γέφυρας, που σημαίνει ότι η παροχετευτικότητα της κοίτης του ποταμού δεν εξαντλήθηκε.

Διαπίστωση Τρίτη
Για να καβαλικέψει το νερό το αντιπλημμυρικό ανάχωμα στο ύψος των λατομείων, σημαίνει ότι εκεί βρήκε εμπόδια, δεν μπορούσε να φύγει προς την κοίτη του ποταμού, με άλλα λόγια κώλωσε, όπως λέμε εμείς εδώ στο χωριό μας με αποτέλεσμα να κατακλύσει τα πάντα σε ένα μήκος πολλών χιλιομέτρων, τουλάχιστον 5-6.

Και η πικρή διαπίστωση
Εμείς πνιγόμαστε κάθε φορά που θα ρίξει μια δυνατή βροχή και οι αρμόδιοι «πέρα βρέχει».
Τώρα αν όλα αυτά τα χιλιάδες στρέμματα μείνουν άσπαρτα, πάλι πέρα βρέχει για τους αρμόδιους.
Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί κάποιοι εκεί στα λατομεία έφραξαν την κοίτη του ποταμού με σωληνωτούς οχετούς οι οποίοι εμποδίζουν την ελεύθερη παροχέτευση των νερών .Και το εξωπραγματικό είναι ότι, πριν πολύ λίγα χρόνια (δύο ή τρία) διατέθηκε πίστωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού, αλλά, ω του θαύματος, τα εμπόδια εκεί στα λατομεία έμειναν απείρακτα.
Ίσως κάποια υπερδύναμη τα προστατεύει.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Κωσνταντίνος Γαλλής






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής