Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Βασίλης Γούλας: Ο τελευταίος Γραμματέας του χωριού μας...

Ο Γραμματέας του χωριού μας, και αναμφίβολα ο καλύτερος που πέρασε από την Ιτέα γράφοντας ιστορία με το έργο του, ήταν ο Βασίλης Γούλας.
Ο τελευταίος γραμματέας του χωριού μας...

Ο Βασίλης Γούλας γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1937.
Γέννημα θρέμμα Κουτσιαριώτης.
Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Δημοτικό σχολείο μας.
Στη συνέχεια πέρασε στο Γυμνάσιο Παλαμά όπου θήτευσε τρεις τάξεις και έπειτα στο Β΄ Γυμνάσιο αρρένων Καρδίτσας απ΄όπου και αποφοίτησε.
Τα χρόνια της μεταπολίτευσης πέρασαν πολύ δύσκολα για όλους τους Κουτσιαριώτες και ιδιαίτερα για την οικογένειά του. Τον Οκτώμβριο του 1964 παντρεύτηκε την Ευαγγελία Δασκαλοπούλου από το χωριό Ματαράγκα και απέκτησαν δυο παιδιά.
Τον Γιάννη και την Ευρυδίκη.
Τώρα καμαρώνουν και εγγόνια.

Υπηρέτησε την Κοινότητα Ιτέας (1963 - 1997).
Σχεδόν 35 χρόνια επάξια, σε μία σκληρή εποχή.
Το έργο του ήταν δύσκολο και πολλαπλό. Εκτέλεση αλληλογραφίας, τήρηση μητρώων και δημοτολογίων, σύνταξη διαφόρων εγγράφων και αιτήσεων καθώς και επιστολών των αγραμμάτων κατοίκων, τήρηση πρακτικών, ληξιαρχείου γεννήσεως και θανάτων και άλλων πολλών υπηρεσιών.
Με την πολυετή πείρα του, είχε αποκτήσει και νομικές γνώσεις είχε σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς της πολιτείας.
Άνθρωπος με ακέραιο ήθος και χαρακτήρα.
Σοβαρή και δυνατή προσωπικότητα στο χωριό, ενέπνεε κύρος και πειστικότητα σε κάθε προσωπική και υπηρεσιακή, έγγραφη ή προφορική συναλλαγή του. Τα παραπάνω του προσόντα, συνετέλεσαν ώστε να ασκεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα με υποδειγματικό τρόπο στο χωριό μας.

Ο Βασίλης αποτελούσε πρότυπο Γραμματέα Κοινότητας και παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συλλειτουργούς του εκείνης την εποχής. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν υποδειγματικό και στάθηκε σωτήριο απέναντι στον τόπο του.
Η δυνατή πέννα του, και η συντακτική διατύπωση του λόγου στο κάθε έγγραφο ήταν ιδανική. Ήταν και η κύρια αιτία που καθ’ υπόδειξη του εκάστοτε Προέδρου, έγραψε αμέτρητες σελίδες αναφορών, αιτήσεων κ.λ.π., αγροτικά, συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα.
Είχε πάθος για τη δουλειά του. Την υπεραγαπούσε. Εργαζόταν με μεράκι και πέραν του ωραρίου για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του χωριού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άνοιγε το Γραφείο εκτάκτως για κάποιο συγχωριανό που συναντούσε. Αρκετοί πρόεδροι από άλλα χωριά της περιοχής τον αναζητούσαν για να τους παρέχει τις πολύτιμες γνώσεις του σε Γραμματειακά και άλλα θέματα, ακόμα και τώρα που βρίσκεται σε σύνταξη. Επί τριάντα πέντε περίπου χρόνια, μετέφερε την εικόνα της Κοινότητος προς τα έξω, προς όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Υπουργεία.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1997
Τώρα η ενασχόλησή του, είναι κυρίως με τον υπέροχο κήπο του σπιτιού του στην Ιτέα, τον οποίο έχει πλήρως καλλωπίσει με προσωπική φροντίδα και μεράκι, μαζί με την σύζυγό του Ευαγγελία.
Και φυσικά με τα εγγόνια του, που τον λατρεύουν, δείγμα κι αυτό της αγάπης του για κείνα.
Αυτός ήταν ο σιωπηρός και πάντα στοχαστικός Βασίλης Γούλας
Ο Γραμματέας της Κοινότητας της Ιτέας...του χωριού μας!!!

Βασίλη
Η αξιοπρέπειά σου, το ήθος σου και η ειλικρίνειά σου, η χαρακτηριστική υπομονή σου, η συμπεριφορά σου και η ευγένειά σου σε έκαναν έναν σωστό άνθρωπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Αλλά και σαν Κοινοτικός Υπάλληλος μας άφησες πολλά.
Εργάστηκες για την Κοινότητά σου πάρα πολύ, με μεγάλο ζήλο, επίτρεψέ μου την έκφραση, με πάθος. Πήρες τη σκυτάλη από τον προκάτοχό σου και την κράτησες ψηλά για 35 ολόκληρα χρόνια.
Έγραφες τότε που δεν έγραφε κανείς, τότε που λίγοι ήξεραν γράμματα, πόσο μάλλον να γράφουν. Με συμπαραστάτες τους συγχωριανούς σου πέτυχες πολλά σε σύγκριση με άλλες κοινότητες της ίδιας κατηγορίας.

Σε ευχαριστούμε Βασίλη για τη μεγάλη προσφορά σου στον τόπο μας...

Ιτέα Καρδίτσας

20 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Κάποιοι άνθρωποι στην Ιτέα αξίζουν ένα μικρό αφιέρωμα, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μεγάλη προσφορά τους!!!

Βαγγέλης Παπαβασιλέιου είπε...

Παύλος Σαμαράς μπράβο σου που με το Iteakarditsas.blogspot.com καταγράφεις την Ιστορία της Ιτέας εδω και κάποια χρόνια!
Νομίζω πως εχει μαζευτεί εκεί εξαιρετικά πολύτιμο υλικό

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ναι Βαγγέλη θα πρέπει να τιμούμε κάποιους ανθρώπους που πέρασαν από τα χωριά μας και άφησαν το στίγμα τους με την προσφορά τους...σ΄ευχαριστώ!!!

Λίτσα Μπαλαντίνα είπε...

Ο κυριος Βασίλης εχει βοηθήσει παρα πολύ κόσμο στο χωριό και το λιγότερο που μπορουσαμε να κάνουμε ειναι να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας.
Μπραβο Παυλο μουγια την πρωτοβουλία σου.

Μαρία Μακρή είπε...

Ο κύριος Βασίλης είναι Αξιοθαβμαστος Ανθροπος έχει βοηθήσει πολύ το χωριό μας για αυτό άξιζει πολλά Συγχαρητήρια ότι και να πούμε είναι λίγα!!!!!!!!!!

Καίτη Γιαννάκου είπε...

όντως ένα σπάνιο άτομο αρχοντας!!!

Βικτώρια Αγγέλου είπε...

Ό.ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ.!!!

Σούλα Ευαγγελακούλη είπε...

Μπράβο σας !!! Καλό μήνα καλημερα!!!
Σύμφωνο πόσα χρόνια ήταν Γραμματέας!!!!

Anna Stoupa είπε...

Ο καλύτερος!!!

Αρτελις Σιαφογιάννη είπε...

Να τον χαίρεσαι Βικάκι μου!!!

Evagelia Prapa είπε...

Πόσο συγκινητικό να ακούς τόσο ωραία λόγια για τον πατέρα σου!!!Να είσαι περήφανη Βίκυ!!!

Γόνη Γανοχωρίτου είπε...

Βίκυ μου είναι πραγματικά τεράστια τιμή να καμαρώνεις για τον πατέρα σου.... Να είσαι συνεχώς δίπλα του και να του δείχνεις πόσο περήφανη είσαι. Μπράβο σας!

Βίκυ Γούλα είπε...

Παύλο Σαμαρά είσαι σπουδαίος, συνέχισε να τιμάς τον τόπο μας! Όσο για τον Πατέρα μου όπως ακριβώς το χαρακτήρισες, ήθος ειλικρίνεια και βοήθεια αγάπης για τους συγχωριανούς του! Δεν στο κρύβω ότι Ένα δάκρυ κύλισε, σε ευχαριστούμε!

Ελένη Αργυροπούλου είπε...

Ο καλύτερος που πέρασε απο την ΙΤΕΑ. Συγχαρητήρια.

Βάσω Τσέτλα είπε...

Μπράβο Παύλο μας!
Το «μένουμε σπίτι» το κάνεις δημιουργικό!

Θωμαή Μπακάλη είπε...

Ό καλύτερος άνθρωπος πάν από όλα...

Εύη Θάνου είπε...

Υπέροχο, αληθινό και όπως ακριβώς του αξίζει!! Έγω θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον κ.Σαμαρα που έγραψε αυτό το υπέροχο βιογραφικό του όσο ο Γραμματέας είναι ακόμη εν ζωή γιατι αξίζει να το δει κι όπως καμαρώνουμε όλοι και είμαστε περήφανοι για αυτόν και την προσφορά του να καμαρώνει και ο ίδιος!!!

Βούλα Α. είπε...

Συγχαρητήρια Παύλο!!Που τιμάς τους Άξιους ανθρώπους.οντως παν από όλα είναι Άνθρωπος με άλφα κεφαλαιο.Καμαρωνω για τον θείο μου. ΜΠΡΆΒΟ ΤΟΥ

a.anastasopoylos@gmail.com είπε...

Συνεργάστηκα μαζί του και μπορώ να πω πως ο Βασίλης είναι υπέροχος άνθρωπος . Η γυναίκα του ,τα παιδιά του και τα εγγόνια του να είναι υπερήφανοι γι αυτόν .
Η αναγνώριση της προσφοράς σου από όλους μας φίλε Βασίλη είναι η καλύτερη αμοιβή που μπορούμε να σου προσφέρουμε. Το αξίζεις . Να είσαι γερός

κωστας λαρισα είπε...

ΑΞΙΟΣ.......Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής