Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Τώρα πιο δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι

Σε μια κρίσιμη στιγμή, λόγω του κορονοϊού, όπου όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, έρχεται το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου να πάρει τη ρεβάνς.
Αφού δεν κατάφερε να εγκαταστήσει hot spot στην ΒΙΠΕ Γοργοβιτών αναζητά τώρα έκταση 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Βλοχού, μπροστά από το εγκαταλελειμμένο λατομείο, δίπλα στην επαρχιακή οδό Βλοχού - Κεραμιδίου για την δημιουργία καταυλισμού πολιτών τρίτων χωρών.
Η απόφαση αυτή του κράτους βρίσκει διαμετρικά αντίθετη την τοπική κοινωνία όχι μόνο του Βλοχού, αλλά την κοινωνία του Δήμου Παλαμά στο σύνολό της.
Θα σταθώ στα δύο πιο ισχυρά επιχειρήματα αποτροπής δημιουργίας της δομής.
1) Στην περιοχή που έχει επιλεγεί, στις αρχές του 1970 σε μια ανατίναξη του υπάρχοντος τότε ενεργού λατομείου  ανακαλύφτηκε σπήλαιο μέσα σε λίμνη. Το γεγονός αυτό είναι καταγεγραμμένο στο παράρτημα  της Σπηλαιολογίας, Παλαιοντολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας της Θεσσαλονίκης, καθόσον κλιμάκιο  επισκέφτηκε το χώρο.  Ένα δυνατό στοιχείο που άμεσα πρέπει θα ερευνηθεί και
2) Οι δύο εκκλησίες, του Αγίου Βασιλείου και του Αγίου Αθανασίου που υπάρχουν σε πολύ κοντινή απόσταση, έχουν χαρακτηριστεί από την 5 εφορία αρχαιοτήτων στην Λάρισα ως Βυζαντινά Μνημεία.
Τα δυο παραπάνω επιχειρήματα αποδεικνύουν ότι ο χώρος στην περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως αρχαιολογικός και είναι από μόνα τους αρκετά για να αναθεωρήσει η Πολιτεία την απόφαση της αυτή. Η πολιτική αυταπάτη ότι όλα ξεχνιούνται γρήγορα, δεν θα ευοδώσει ποτέ στον Δήμο μας.
Καλώ την δημοτική αρχή Παλαμά να κινηθεί ανυποχώρητα προς αντίθετη κατεύθυνση έστω και με  κόστος την θέση της και από κοινού με το Δημοτικό Συμβούλιο να αρθούμε στο ύψος το περιστάσεων.
Είναι προτιμότερο να μας ευγνωμονούν οι επόμενες γενιές παρά να μας λοιδορούν.
Κι ας γνωρίζουν από τώρα οι αρμόδιοι ότι η απόφαση αυτή θα πυροδοτήσει πρωτοφανείς εντάσεις.
Με μπροστάρηδες τους κατοίκους του Βλοχού όλοι οι δημότες Παλαμά θα κινηθούμε δυναμικά να ανατρέψουμε τετελεσμένα.
Δεν είναι μια αντιπαράθεση με το κράτος αλλά μια κραυγή αγωνίας, μια έκκληση  για μια πολιτεία που θα  ζητάει τον σεβασμό των πολιτών και τίποτα δεν θα  γίνεται χωρίς την συναίνεση και την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Τώρα πιο δυναμικά όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε.

       Φωτεινή Καραϊσκου
Δημοτική Σύμβουλος Παλαμά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής