Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν σαν ολες τις άλλες για τους Μικρασιάτες

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν  σαν ολες τις άλλες για τους Μικρασιατες, η χθεσινή ημέρα ήταν χρέος.

Με απόφαση της Βουλης των Ελλήνων , η Κυριακή προ της Ανύψωσης του Τιμίου Σταυρού ,εχει ορισθεί εδώ και χρονια ,ημέρα μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή.

Την ημέρα αυτή οι απόγονοι των εκδιωχθέντων Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες της «Καθ ημας Ανατολης» , κλείνουν ευλαβικα το γονι ,μπρος στα μνημεια ,που εχουν ανεγείρει σ ολη την Ελλαδα , μνημεια που στεκουν  εκει στους νεους τοπους , στις νεες πατριδες ,μνημεια που εμποδίζουν τη λησμονιά και την παραχάραξη της ιστοριας.

Στις χθεσινες εκδηλωσεις που λαμβάνουν χωρα ανα την Ελλαδα  Ο Μικρασιατικος Συλλογος Βουναινων «Η καθ ημας Ανατολη» με την συμπαραστσση της κοινοτητας Βουναινων και την παρουσια του Δημου Κιλελερ ελαβε μερος με μια σεμνη τελετη .

Στον Ι. Ν. Αγιου Δημητριου  στο κοιμητηριο του χωριου (σς ο Νεος Ναος του χωριου μας ,χτυπήθηκε από τον εγκελαδο στους προσφατους σεισμους και κρίθηκε ακαταλληλος ), τελεστηκε μνημοσυνο ,ακολουθως οι Βουναινιωτες κατευθύνθηκαν στον ανδριαντα του τελευταίου μητροπολίτη της τοτε Ελληνοκρατουμενης Σμυρνης ,ο οποιος βρισκεται στην ομώνυμη πλατεια .

Στην ιδια πλατεια φιλοξενείτε επιτύμβια στήλη στην μνήμη των 50 συγχωριανών μας οι οποιοι σφαγιασθηκαν στην Σμυρνη  από τους Τσετες του Κεμαλ.

Εκεί τελεστηκε από τον εφημεριο του χωριου πατερα θεμιστοκλη Καραποτακη επιμνημόσυνη δεηση  ,ακολουθως εγινε καταθεση στεφανων ,ενός λεπτου σιγη ,και η ληξη της τελετης βρηκε την ομήγυρη να ψαλει τον εθνικο υμνο .

Το δημο εκπροσώπησαν ο προεδρος της ΔΕΥΑΚ κος Αχχιλεας Βαρδακουλης και οι αντιδημαρχοι Βανα Χλιαπη –Γκουνιαρουδη και Αντωνης Ρεντζιας.

Λογους απευθύναν ο προεδρος του Τ.Σ Βουναινων κος Ιωακειμ Χατζηλιαδης και ο πρόεδρος του Μ,Σ.Βουναινων κος Ηλιας Αθαναηλιδης.

Ευχαριστουμε την Ε.Π.Ι.Ζ.Ω η οποια με την παρουσια της μας εκανε να νιωθουμε ασφαλεις .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής