Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Λυπημένος έξω από το εγκαταλελειμμένο σχολείο μου στον Αϊ Δημήτρη.

Λυπημένος έξω από το εγκαταλελειμμένο σχολείο μου στον Αϊ Δημήτρη του δήμου Παλαμά. 
Βλέποντας χθες στον Παλαμά τους μικρούς μαθητές να γεμίζουν όλους τους χώρους με κυρίευσε ένα έντονο αίσθημα νοσταλγίας. Με πολλές σκέψεις που η μια έτρεχε πιο γρήγορα από την άλλη βρέθηκα στο χωριό μου εξω από το πρώτο μου σχολείο στον Άγιο Δημήτριο. 
Το σχολείο μας ήταν εκεί ερειπωμένο βουβό, παρατημένο, με τη στέγη του έτοιμη να καταρρεύσει. 
Πόσο άδικο... 
Ένα πανέμορφο σχολείο, πέτρινο, που έθεσε τις πρώτες βάσεις για να βγουν στην κοινωνία εξαίρετοι επιστήμονες, επιτυχημένοι επαγγελματίες και πάνω από όλα σωστοί άνθρωποι. Από τότε που έκλεισε έχει αφεθεί στην τύχη του  από νέο του "ιδιοκτήτη", το Δήμο Παλαμά χωρίς καμία μέριμνα. Η χαμένη έννοια του Κοινοτισμού που τόσο πίστεψε και είχε οραματιστεί για την Ελλάδα μας ο Ιωάννης Καποδίστριας μας εκδικείται πλέον καθημερινά. 
Η τεράστια σημασία της Κοινότητας για την ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας έχει αποδομηθεί και σύμφωνα με έγκυρους κοινωνιολόγους, το τίμημα θα είναι τεράστιο για τις επόμενες γενιές. 
Των Ελλήνων οι γενιές φτιάχνουν άλλο Γαλαξία τραγουδούσε ο Σαββόπουλος, ποιος τον ακούει όμως. 
Η σκεπή του σχολείου γκρεμίζεται και κανείς δεν νοιάζεται αν μαζί της γκρεμιστούν όνειρα, μνήμες και αναμνήσεις αυτών που είχαν την τύχη να  μάθουν εκεί τα πρώτα τους γράμματα.

Νίκος Ράπτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής