Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτεινή Καραΐσκου: "Ο αργός θάνατος του Δήμου Παλαμά"

Μετα από ενάμιση μήνα απουσίας μου για υπηρεσιακούς λόγους χτες επιτέλους επέστρεψα στον πολυαγαπημένο μου τόπο τον Παλαμά. Οι εικόνες που αντίκρισα απογοητευτικές. Το κέντρο του Παλαμά ήταν στην χειρότερη κατάσταση που το έχω δει τα τελευταία χρόνια. Εντελώς παρατημένο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Περισσότερο έμοιαζε με τις τελευταίες εικόνες που βλέπουμε στις οθόνες μας στο Αφγανιστάν παρα με ελληνική κωμόπολη.  Σωροί από αμμοχάλικα παντού τριγύρω της πλατείας, σκορπισμένα στην μέση του δρόμου και αδέσποτα σκυλιά να τρέχουν πάνω τους σκορπίζοντας σύννεφα σκόνης στα γειτονικά καταστήματα. Κλαδιά , φύλλα και σκουπίδια στοιβαγμένα σε κάθε γωνιά.Η πλατεία γεμάτη σίδερα που προεξέχουν και παιδάκια να τρέχουν τριγύρω. Πεταμένα πλαστικά, χαρτόνια, σπασμένα φωτιστικά.  Κινήθηκα επί της οδού Γρ. Λαμπράκη κι εκεί έκπληκτη είδα τους γονείς αγκαλιά με τα παιδιά τους να περιμένουν εξω απ τον παιδικό σταθμό. Εργάτες προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χώρο περιμετρικά. Τα κλαδέματα ήταν πεταμένα,  παρατημένα και  σκόρπια διάπλατα της οδού, με το μηχάνημα έργου να επιχειρεί για την εναπόθεση τους, κυριολεκτικά ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, που ήταν σε αναμονή. Για ακόμη μια φορά οι αρμόδιοι δείχνουν ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση και η έναρξη της σχολικής χρονιάς του Παιδικού μας Σταθμού μας βρίσκει απροετοίμαστους .

Γιατί παρατήσατε σ αυτό το χαλι το Δήμο μας  κ. Δήμαρχε? 

Μήπως βρίσκεστε ακόμη σε διακοπές?

Κι εσείς κ. Συνάδελφοι, που πρόσφατα πανηγυρίσατε για την νίκη της αρχηγίας σας, που είναι η τοποθέτηση σας? Γιατί μονίμως κοφευετε? Γιατί δεν μιλάει κανει γι αυτή την τόσο θλιβερή εικόνα  ; 

Αισθανόμαστε θλίψη και οργή που εγκαταλείψατε έτσι  τον τόπο που αγαπάμε και το μέλλον που  ονειρεύομαστε για μας και για τα παιδιά μας . Αυτά βλέπουν οι νέοι και αποηγοητεύονται . Αυτά βλέπουν οι επαγγελματίες και φεύγουν από τον Παλαμά .  Κανείς πια δεν θέλει να επενδύσει εδώ, καμία νέα θέση εργασίας. Ααα μην το ξεχάσω... νέες θέσεις υπάρχουν μόνο στο νέο ιδιωτικό ΚΔΑΠ που ανοίγει, ενώ παρατάνε και χάνουμε την ευκαιρία που μας δίνει η πολιτεία, για ένα σύγχρονο δημοτικό ΚΔΑΠ για τα παιδια του Παλαμά .

Φίλες και φίλοι του Δήμου  Παλαμά, φτάνει πια η ανοχή στην ανικανότητα.  Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε το στόμα μας , να ανοίξουμε τα ματια μας, να βγούμε  απ τον λήθαργο, να δούμε ξεκαθαρα την κατάντια μας να φωνάξουμε  αυτά που κάθε μέρα λέμε ότι δεν πάει άλλο,   και να γυρίσουμε την πλάτη μας  οριστικά στους υπάρχοντες αποτυχημένους που τα τελευταία χρόνια μας οδήγησαν σ αυτά τα χάλια.


                  Δημοτική Σύμβουλος Παλαμά
                        Μείζονος Μειοψηφίας

                      ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής