Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Η καύση των σιτοκαλαμιών και το φαινόμενο της ατιμωρησίας...

Είμαστε λαός ημιμαθής , «ξερόλας» και δύστροπος….Η τήρηση των νόμων είναι μία υπόθεση που αφορά όλους τους άλλους πλην ημών των ιδίων…Και εφόσον ζούμε σε ένα κράτος όπου η ατιμωρησία είναι ο κανόνας και η εφαρμογή των νόμων η εξαίρεση, κάνουμε ο καθένας ότι μας καπνίσει. Αφορμή για τις πικρές αυτές διαπιστώσεις μας δίνει το πολλάκις και φέτος τέτοια εποχή επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της καύσης σιτοκαλαμιών από τους αγρότες στον κάμπο. Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά. Γνωρίζουν επίσης ότι τίθεται και θέμα αποβολής τους από το ΟΣΔΕ και μη πληρωμής των επιδοτήσεων, λόγω μη συμμόρφωσης στους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής. Ξέρουν ακόμη, αν δεν το υποψιάζονται ότι σε περίπτωση που τους ξεφύγει η φωτιά η κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων συνεπάγεται μία δαπάνη σημαντική για το ελληνικό δημόσιο 9δηλαδή εμάς τους ίδιους ως φορολογούμενους), αλλά αδιαφορούν. Και φυσικά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και άνεμο η φωτιά να γίνει ανεξέλεγκτη και να θρηνήσουμε περιουσίες ή και θύματα.. Εντούτοις η καύση των σιτοκαλαμιών καλά κρατεί παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι γεωπόνοι υποστηρίζουν πως με το όργωμά τους αντί της καύσης το χωράφι αποκτά οργανική ύλη…Χώρια η περιβαλλοντική επιβάρυνση, ο κίνδυνος από τη χαμηλή ορατότητα λόγω του καπνού για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων… Σε τελική ανάλυση η πράξη είναι εγκληματική για το περιβάλλον, την οικονομία, τους συνανθρώπους μας… Όμως κανένας δεν τιμωρείται γιατί κανείς μάρτυρας δεν υπάρχει στο δικαστήριο να πει ότι είδε το γείτονα να καίει σιτοκαλαμιές, αφού ο μάρτυρας πέρα του ότι δεν είναι «καρφί» και θέλει να πίνει ανενόχλητος τη μπίρα στην πλατεία χωρίς τη ρετσινιά του «ρουφιάνου» ενίοτε καταφεύγει και ο ίδιος σε αυτή την πρακτική όταν βολεύεται… Να λοιπόν γιατί επιμένουν αρκετοί αγρότες σε αυτή την πρακτική. Γιατί όπως λέει και μία παλιά διαφήμιση «έτσι τους αρέσει» και στο κάτω –κάτω στο χωριό μας και στο χωράφι μας εμείς κάνουμε κουμάντο. Με αυτά τα μυαλά όμως φτάσαμε τη χώρα εδώ που τη φτάσαμε…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

1 σχόλιο:

Ιτέα Καρδίτσας είπε...

Δέν βάζουμε ποτέ μυαλό...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής