Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Για όλα φταίνε οι Θηβαίοι...

 του Σπύρου Σπυρόπουλου. 

 Οι κιμπάρηδες οι Φιλανδοί θέλουν τον Παρθενώνα για να μας δώσουν δάνειο. H Μέρκελ μας απειλεί με νέα λιτότητα από Σεπτέμβριο και στο μεταξύ στέλνει καθημερινά ραβασάκια στον ΓΑΠ για την ΔΕΗ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Μάνη και την άνω Παλαιοκαστρίτσα. Ο Σαρκοζί θέλει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Επίμονες πληροφορίες λένε ότι οι Ολλανδοί θέλουν κάτι λιβάδια στην Θεσσαλία με …”χόρτο”. Για να μην πούμε για το Πεκίνο.
Ε… λοιπόν, για όλα φταίνε οι  Θηβαίοι.
Πριν εκστρατεύσει στην Περσία, ο Αλέξανδρος φρόντισε να καλύψει τα νότα του από τον βορρά. Αλλά, ενώ είχε καταφέρει να υποτάξει όλους τους λαούς των τότε Βαλκανίων, ξαφνικά του την έσπασαν οι Θηβαίοι που στασίασαν. Ο Αλέξανδρος, χωρίς να διστάσει, επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέστειλε τον ξεσηκωμό των Θηβαίων.
Φαντάζεστε, όμως, να μη είχαν ξεσηκωθεί οι Θηβαίοι και να είχε συνεχίσει ο Αλέξανδρος, την πορεία του προς Βορρά και την σημερινή Ευρώπη;
Πως θα ήταν άραγε ο κόσμος σήμερα;
Α, ρε Αλέκο, τι ήθελες και γύρισες; Μιας φάλαγγας υπόθεση ήταν οι Θηβαίοι.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αν δεν έκαναν την βλακεία  οι Θηβαίοι, ούτε  Ρωμαίους θα είχαμε, ούτε Βαρβάρους, Γότθους, Οστρογότθους, και Βησιγότθους που μετά την πτώση της Ρώμης επικράτησαν στην Ευρώπη.
Δεν θα υπήρχαν δηλαδή η Γερμανία και οι Γερμανοί που τόση ταλαιπωρία προκάλεσαν στην Ιστορία με την μανία τους να γίνουν αυτοκρατορία.
Δεν φτάνει που προκάλεσαν τον πρώτο παγκόσμιο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί όλη η παγκόσμια κοινωνία στην «Μεγάλη Ύφεση» και όλα τα επακόλουθα της, ήθελαν και έναν δεύτερο παγκόσμιο, μπας και καταφέρουν να γίνουν αυτοκρατορία.
Και τελικά αφού κατάλαβαν ότι δεν ότι τους παίρνει με τα όπλα, είπαν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία.
Αποτέλεσμα;  Η Ευρώπη  ταλαιπωρείται για μία ακόμα φορά εξαιτίας των ηλίθιων κατοίκων της που γουστάρουν Germania Lager, Mercedes, Siemens και VW.
Και μην πει κανείς τίποτα για τους Γερμανούς φιλόσοφους… Για το «ξεκάρφωμα» τους είχαν.

Υ.Γ. Όπως παρατηρεί ο Μ.Ο., αν,παραδείγματος χάριν, μιλούσαν ελληνικά  στο Τάμπερε της Φιλανδίας, έπαιζαν κομπολόι, τάβλι και “πάμε στοίχημα”, το πολύ -πολύ να ζητούσαν κάποια δασική έκταση για να κτίσουν έναν ωραιότατο αυθαίρετο οικισμό μέσα στα πεύκα, όχι και την Ακρόπολη για να παίζουν Μονόπολη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής