Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Μήνας ''Φωτιά'' για τούς Αγρότες ο Ιούλιος...

Μήνας ¨φωτια” θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο Ιούλιος για τον αγροτικό κόσμο. Πέρα από τον υδράργυρο που χτυπάει “κόκκινο, οι εκκρεμότητες εις βάρος των αγροτών, είναι πάρα πολλές, ενώ την ίδια στιγμή, τα πάγια έξοδα τρέχουν με σπασμένα φρένα. Τα ευχάριστα νέα ήρθαν μέσα στην εβδομάδα για τους αγρότες οι οποίοι έπεσαν ¨θύματα” του δορυφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του “ΝΑ” οι αγρότες που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την τηλεσκόπιση, αλλά και με τα ψηφία του φορολογικού μητρώου, και είναι αρκετοί αυτοί στην Καρδίτσα, θα πληρωθούν τελικά την συνδεδεμένη ενίσχυση, που είναι περίπου 75 ευρώ ανά στρέμμα. Παρότι υπήρχαν φόβοι πως θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε, και έστω και καθυστερήμενα, οι παραγωγοί θα περάσουν το κατώφλι της τράπεζας να πληρωθούν. Επιστροφή πετρελαίου Εντός των ημερών αναμένεται να καταβληθεί τελικά έστω και καθυστερημένα, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ύψους 160 εκατ. ευρώ περίπου, στους δικαιούχους παραγωγούς. Όπως τόνισε και ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συντελεστές υπολογισμού της επιστροφής φόρου από τα συναρμόδια υπουργεία και μετά τη δημιουργία αναλυτικού μηχανογραφικού δελτίου πληρωμής δικαιούχων με τα ατομικά ποσά επιστροφής, το οποίο είναι σε εξέλιξη, θα είναι όλα έτοιμα για να δοθεί η εντολή πληρωμής με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής