Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

- Παρουσίαση βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη...

Πρόσκληση σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης, ως ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων πολιτών, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε δέκα το πολύ σημεία, για να δημιουργηθεί αρχικά η πανελλήνια ηγετική εκπροσώπηση με εθνικό κύρος, που θα μας συσπειρώσει σε ένα Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας...
Την προσκληση αυτή την απευθύνει επίσης  να σε ομάδες, κινήματα, οπαδούς κομμάτων, επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, κοινωνικούς παράγοντες, νέους και νέες, με βασικό σκοπό να καταστήσουμε τη χώρα μας Ανεξάρτητη και τον Λαό μας ελεύθερο και κυρίαρχο, για να βγούμε από την κρίση και να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση εκείνης της Ελλάδας που όλοι.....
έχουμε στην σκέψη και στην καρδιά μας.
Χθες το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Ιανός και υπο τη σκια των μέτρων που αναμενόταν να εξαγγειλλει με για μια ακόμα φορα η κυβέρνηση, ομιλητές και κοινό έμοιαζαν να συμφωνουν πως ο καιρός ωρίμασε για ενα  Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα.  Κι αυτο αναδύεται καθαρά μέσα από τα κείμενα του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις του Ιανού και που παρουσιαζοταν χθες. Τίτλος του   «ΣΠΙΘΑ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ»        
Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, η Αναστασία Βούλγαρη, σκηνοθέτης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, ο Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος και πολιτικόςσχολιαστής στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ο Λάκης Λαζόπουλος.
"Δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση που περνάμε" επεσήμανε ο Γιώργος Κασιμάτης. "Ειναι κυρίως κριση του κοινωνικοπολιτικου συστήματος".  Για τα κείμενα του βιβλίου  -περιλαμβάνονται όλες οι ομιλίες του Μίκη Θεοδωράκη, από την Ίδρυση του ΚΑΠ την 1η Δεκεμβρίου του 2010 εως σημερα-είπε ότι φωτίζουν την κρίση από την πλευρά της αντίστασης.
Ο Στάθης Σταυρόπουλος πρότεινε να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες το βιβλίο, αφού κι ο ίδιος το διαβασε μέσα σε μια νύχτα, απνευστί.
Ο Λάκης Λαζόπουλος από την πλευρά του,κάλεσε τους Έλληνες "να σταθούν όρθιοι δίπλα στον Μεγάλο Έλληνα, ο οποίος παρά την ηλικία του επιμένει να στέκεται όρθιος!" Το παρατεταμένο χειροκρότημα-πολύ πέραν του τυπικού- στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε το μήνυμα πόσο ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη "πέρασε" εύκολα στο  κοινό, σε μια εποχή που τον χρειάζεται όσο ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής