Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Δωρεάν θα περνούν τα διόδια από εδώ και στο εξής αυτοκίνητα που φέρουν αυτοκόλλητο Apple

Με μια ειδική ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού, θα απαλλάσσονται πλέον της καταβολής διοδίων όσοι οδηγοί έχουν αυτοκόλλητο του λογότυπου της Αpple στο εμπρός ή πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους.

Το νέο αυτό μέτρο έρχεται στα πλαίσια μια προσπάθειας για την οικονομική ανακούφιση της ασθενούς ομάδας των δημιουργικών ανθρώπων, και την δημιουργία κινήτρων για την ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τα δημιουργικά επαγγέλματα.

Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και σε χώρες του εξωτερικού, με τη μεγαλύτερη επιτυχία να σημειώνουν τα μέτρα που εφαρμόζει το γερμανικό κράτος το οποίο πληρώνει μηνιαίο επίδομα σε άνεργους καλλιτέχνες από το 1998.

Ο νέος υπουργός πολιτισμού Κώστας Τασούλας κατέληξε σε αυτή την απόφαση έναντι άλλων διότι όπως ισχυρίζεται «με τα αυτοκόλλητα εξαπλώνεται καλύτερα το μήνυμα της καλλιτεχνικής δημιουργικής ανησυχίας, ενώ το σύμβολο της Apple αποτελεί μια πρόσκληση για απλότητα, δημιουργία και μοναδικότητα για όλους», ενώ στα δημοσιογραφικά δίκτυα τόνισε ότι «η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας υπολογιστών δεν αποτελεί διαφήμιση αφού η Apple πλέον αποτελεί σύμβολο δημιουργικής απελευθέρωσης και εργαλείο στα χέρια όλων για την υλοποίηση μοναδικών λύσεων».
Μεταξύ των προτάσεων για την προσέλκυση νέων στα δημιουργικά επαγγέλματα (όπως του μπλόγκερ, του διαφημιστή ή του life coach) ήταν το δωρεάν χτύπημα τατουάζ, η παροχή Moleskin και τα δωρεάν μαθήματα «μαστούρικο ύφάκι» από τελειόφοιτους της δραματικής σχολής του εθνικού θεάτρου, προτάσεις που όμως στο τέλος απορρίφθηκαν λόγω κόστους υλοποίησης.

Οι δημιουργικής φύσης οδηγοί που επωφελούνται από το συγκεκριμένο μέτρο, θα πρέπει να περνούν από τους σταθμούς διοδίων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα οι οποίοι έχουν ήδη αναβαθμιστεί ώστε εκτός από την ηλεκτρονική συσκευή e-PASS να αναγνωρίζουν το λογότυπο της Apple κάθε φορά που περνούν, ώστε να ανοίγουν αυτόματα τη μπάρα.

Ανάλογη ρύθμιση, προερχόμενη αυτή τη φορά από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αναμένεται και από τη νέα χρονιά για τους νεαρούς αθλητές χειμερινών αγωνισμάτων, οι οποίοι θα λαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας εφόσον διαθέτουν πάνω από 7 αυτοκόλλητα  εταιριών ειδών σκέιτ στο αυτοκίνητό τους.

2 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Μας ρωτάει κατ' αρχάς εάν έχουμε χρήματα για βενζίνη να κινηθούμε στην Εθνικό οδό; Σε ότι αφορά το λογότυπο, έχω κάμποσα αυτοκόλλητα από τα μηχανήματα της Apple που διαθέτω αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα κάνουν αυτά...

Αχιλλεας Μπαλαντινας είπε...

Βασιλης Παπακωνσταντινου....Ελλας

Τραγουδαρα

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής