Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Οι χωρίς κανονικά ρούχα

Λίγες μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου εις βάρος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι παράνομες οι περικοπές των δικαστικών.

Περικοπές οι οποίες ασφαλώς έχουν επιβληθεί σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου, είτε του ενιαίου είτε των ειδικών μισθολογίων.

Το σκεπτικό είναι γνωστό από άλλες φορές.
Οι δικαστές θεωρούν τους εαυτούς τους μια ιδιαίτερη κατηγορία εργαζομένων, υπερέχουσα έναντι όλων των άλλων τόσο ως προς τη σπουδαιότητα του ρόλου τους όσο και ως προς τις απαιτήσεις τους. Το ξέρουμε δα ότι το επάγγελμα του δικαστικού είναι σημαντικότερο για την κοινωνία μας από εκείνο του εκπαιδευτικού, του Πανεπιστημιακού, του γιατρού του ΕΣΥ και των λοιπών υπαλλήλων του κράτους, όπως επίσης και το δυσκολότερο.
Επίσης ξέρουμε ότι οι ίδιοι απαιτούν για τους εαυτούς τους υψηλότερες αποδοχές για να μην υποκύπτουν σε πειρασμούς.
Τότε γιατί καταδικάζουν τους πολύ χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους εφοριών ή πολεοδομιών που με αυτήν τη λογική είναι αναμενόμενο να υποκύψουν;
Τους έχουν αποδώσει ποτέ το ελαφρυντικό των μη ικανοποιητικών, σε σχέση με τους πειρασμούς της ειδικότητας, αμοιβών;

Αυτήν τη φορά πάντως δεν αποφάσισαν μόνο για τους εαυτούς του την άρση των περικοπών αλλά συμπαρέσυραν και μια άλλη κατηγορία υπαλλήλων, τους ένστολους.
Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω δίκη προθέσεων και να συμπεράνω με ευκολία ότι έγινε για ξεκάρφωμα, πάντως είναι γεγονός ότι οι ένστολοι ανήκαν στην ίδια βασική κατηγορία των ειδικών μισθολογίων και οπωσδήποτε διευκολύνει την πέψη της απόφασης από την κοινωνία. Πόσω μάλλον που οι ένστολοι αποτελούν παραδοσιακά το σίγουρο σημείο αναφοράς της συντηρητικής κοινωνίας μας.
Θυμίζω ότι στην ίδια κατηγορία εργαζομένων υπάγονται πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωμάτες κλπ.
Όμως αυτοί ανήκουν στις ειδικότητες που ποτέ δεν τραγούδησε η λαϊκή μούσα.
Η στολή είναι εκείνη που όσο πιο ανώριμη και καθηλωμένη είναι μια κοινωνία τόσο περισσότερο δοξάζεται.

Δεν λέω ότι οι ένστολοι αμείβονται όσο οι δικαστές, αλίμονο, κανείς δεν αμείβεται σαν τους δικαστές. Και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό είναι χαμηλόμισθοι.
Όμως οι μισθοί τους δεν είναι χαμηλότεροι από των δασκάλων, των καθηγητών, των γιατρών και των άλλων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα.
Γιατί λοιπόν για αυτούς δεν βγήκαν ποτέ βουλευτές να μοιρολογήσουν για τα 800 ευρώ που παίρνουν για να μας προσέχουν;
Πόσα παίρνει ο νέος δάσκαλος, καθηγητής, ειδικευόμενος;
Μόνο αυτοί που κρατούν όπλα προστατεύουν την κοινωνία μας, και όχι αυτοί που κρατούν βιβλία, υπολογιστές, νυστέρια, δοκιμαστικούς σωλήνες;
Έτσι φαίνεται.

Για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μοιράσει το πλεόνασμα και σε ένστολους κάτω των 1500 ευρώ, αντί να το μοιράσει αποκλειστικά σε ανέργους.
Σκέφτηκε κανείς ότι ίσως οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν κάτω από 1500 ευρώ;
Ποιος θα διαμαρτυρηθεί όμως;
Ποιος διαμαρτύρεται ποτέ για τη στολή που παραλύει κάθε αντίδραση σαν ξόρκι;
Αντιθέτως κάθε εξαίρεσή τους από την κοινή μοίρα φαίνεται φυσιολογική γιατί και αυτοί αποτελούν μια, διαφορετικού τύπου από τους δικαστές αλλά πάντως ιδιαίτερη κατηγορία, υπερέχουσα στη συνείδηση της λαϊκής δεξιάς και όχι μόνο, από αυτούς που φορούν κανονικά ρούχα. Γιατί οι επωμίδες είναι πάντα δομικό υλικό των εθνικών μας ιδεολογημάτων. Για αυτό μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σκεφτεί ότι ήταν και το σίγουρο άλλοθι των δικαστών.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τη χρησιμότητα των ενστόλων και μάλιστα των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας, ούτε φυσικά των δικαστών. Διαμαρτύρομαι για την τεχνητή εξύψωσή τους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους.
Ε, ναι, δεν είναι τιμητικό για την κοινωνία μας να προσπαθεί να περισώσει τις αποδοχές μόνο αυτών που φορούν τήβεννο ή στολή ή ράσα.

Ανδρέας Πετρουλάκης

16 σχόλια:

Φωτεινή Καραϊσκου είπε...

Καλημέρα Παύλο. Μια διευκρίνηση σχετικά με την ανάρτηση. 1500 ευρώ θεωρούνται οι μικτές αποδοχές. Σε αυτές τα 700 ευρώ περίπου είναι οι κρατήσεις. Δηλαδή περνούν το πλεόνασμα οΙ αστυνομικοί με μισθό 800 ευρώ.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Φωτεινή μου και έτσι όπως τα λες να είναι δεν αντιλέγω, όμως δεν είναι τιμητικό για την κοινωνία μας να προσπαθούν να περισώσουν τις αποδοχές μόνο αυτών που φορούν τήβεννο ή στολή ή ράσα. Νομίζω πως και άλλες ομάδες εξίσου σημαντικές για το έργο τους θάπρεπε να δικαιωθούν...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ορθή κύριε η απόφαση του Α.Π. για τις καθαρίστριες. Προσπαθείτε με το άρθρο σας να δημιουργήσετε ένα υπόστρωμα συμπάθειας για κάποιες άλλες τάξεις, που όυτε κι αυτές κατα τη γνώμη μου σας νοιάζουν, με προκάλυμμα τους δικαστικούς και τους ενστόλους. Λίγο παίζετε καθαρίστριες, λίγο δασκάλους, λίγο γιατρόυς, ότι ακριβώς αγγίζει το φιλότιμο του Έλληνα. Και αφού δήθεν ξεκαθαρίζετε οτι δεν έχετε και κ΄τι με την σκληρή δομή του κράτους (δικαστικούς και ενστόλους), αρχίζετε και πάλι το σφάξιμο με το βαμβάκι. Ένα άρθρο που εξάπτει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Γιατί αν δεν υπάρχει αυτός, κάποιοι σαν κι εσάς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Τελικά πού ζούμε σε σοβιέτ; στην χώρα του κοντοκουρεμένου Κιμ; Ποιό είναι το ιδιαίτερο και κρίσιμο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος για να καθαρίζει τις δημόσιες υπηρεσίες; Γιατί πρέπει να είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος η καθαρίστρια; σε ποιά ανεπτυγμένη χώρα ισχύει αυτό; Χτες γιατί οι 45 απολυμένοι της χαλυβουργίας δεν έκλεισαν δρόμους, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ; Δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους. Ας βγάλει κάποιος επιτέλους (έστω χωρίς επώνυμα) τις μισθολογικές καταστάσεις των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών προ κρίσης, είναι γνωστό ότι έπαιρναν κατά 2500 με 3000 ευρώ καθαρά περισσότερο από τα μέλη ΔΕΠ. Αλλά χαλάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει άλλη μια καθαρίστρια βουλευτή (μετά την Κούνεβα) δίπλα στους τιτάνες της επιστήμης Κατρούγγαλο-Χρυσόγονο.

Ανώνυμος είπε...

Η εισφοροδιαφυγή του κάθε ελεύθερου επαγγελματία καλά κρατεί (ξέρετε εσείς, ιατροί, υδραυλικοί, κομμωτήρια, καθηγητές με ιδιαίτερα, κυρίες που καθαρίζουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα κλπ κλπ). Κάποιο σχόλιο για αυτό;

Ανώνυμος είπε...

"Mε νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία".
Άρθρο 22, παρ.2 Σ.
Προφανώς ορθή η απόφαση του ΣτΕ, όσον αφορά το θέμα της διαιτησίας.

Βόμβα κατά των μνημονιακών νόμων που έγιναν κατόπιν απαιτήσεων της τρόικας, έριξαν οι δικαστές, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση για τους δικαστικούς και τις περικοπές τους. Το ΣτΕ σήμερα ανατρέπει νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που επέβαλε η τρόικα από το 2012 και με τον οποίο η κυβέρνηση είχε καταργήσει μονομερώς και αυθαίρετα τη συλλογική αυτονομία, παρεμβαίνοντας σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα στο δικαίωμα της ασθενέστερης πλευράς, που είναι πάντοτε η πλευρά των εργαζομένων, να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών.
Δηλαδή πλέον οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσφύγουν μονομερώς στη Διαιτησία για να διεκδικήσουν τους μισθούς τους που περικόπτονται
Πλέον οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ξαναμπαίνουν στο τραπέζι, καθώς στην περίπτωση διαφωνίας με τους εργοδότες, τα συνδικάτα θα μπορούν να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, προσδοκώντας σε μια ευνοϊκότερη κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Εργατολόγοι εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει, επίσης, ως ανάχωμα στο «κύμα» των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η ανατροπή επίσης είναι «χαστούκι» κατά της τρόικας και της αυθεντίας των δανειστών που έρχονταν κάθε λίγο και λιγάκι και απαιτούσαν αντισυνταγματικές ρυθμίσεις με την απειλή της χρεοκοπίας.
Αντίθετα η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι αντίθετα στο Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα άλλα μέτρα που προβλέφθηκαν για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα από το Μνημόνιο ΙΙ, όπως είναι η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών, η κατάργηση του επιδόματος γάμου, η κατάργηση της υπογραφής των εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (κατώτερες αποδοχές) μετά από διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ), η λεγόμενη «μετενέργεια», κ.λπ.

Αυτή την απόφαση δικαστές την έβγαλαν............

Γιώργος Σακελλαρίου είπε...

To σχέδιο είναι απλό.Οι διάσπαση και ο κατακερματισμός της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

<> είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ώστε οι πολίτες της να μην ασχολούνται με σημαντικά θέματα μείζονος σημασίας και να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο αλλά να βρίσκονται αντιμέτωποι. Σκοπός τους είναι ο αντιπερισπασμός ώστε κοινωνικές ομάδες να στρέφονται αντιμέτωπες μεταξύ τους αποσπώντας την προσοχή τους ,ενώ παράλληλα άλλα θέματα σημαντικά περνούν απαρατήρητα.
Το παραπάνω άρθρο μας υποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου της κυβερνήσεως και μάλιστα σε ικανοποιητικό βαθμό. Σκοπός του είναι να διχάσει τις κοινωνικές ομάδες και να πέσουμε στην παγίδα να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο ,καταλήγοντας σε ατέρμονες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά μόνο να σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μας ,δηλαδή μεταξύ ελλήνων. Στο συγκεκριμένο άρθρο ο συντάκτης προσπαθεί να φέρει αντιμέτωπες τις κοινωνικές ομάδες που δεν είναι άλλες από τους δάσκαλους, καθηγητές και γιατρούς από τη μια και από την άλλη τους ένστολους, Αμαυρώνει τους τελευταίους και παραπληροφορεί την κοινή γνώμη λέγοντας ότι το πλεόνασμα το εισέπραξαν οι ένστολοι με μισθό από 1500 ευρώ και κάτω .Η πραγματικότητα είναι ότι τα 1500 ευρώ είναι οι μικτές αποδοχές, δηλαδή αφαιρώντας τις κρατήσεις καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πλεόνασμα το εισέπραξαν πολίτες με μισθό περίπου από 700 έως 900 ευρώ. Δηλαδή κάποιες κοινωνικές ομάδες πήρα πίσω 500 ευρώ από τα δεδουλευμένα τους ,τα οποία τα κράτος τα βάπτισε (πλεόνασμα).
Επίσης, με αυτή τη φθηνή κίνηση εξαπάτησης, η κυβέρνηση δεν εξυψώνει τους ένστολους, ούτε αδικεί τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, γιατί οι ένστολοι όπως και πολλές κοινωνικές ομάδες δεν επαιτούν κανένα πλεόνασμα αλλά απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Όπως ανέφερα παραπάνω σκοπό έχει φέρει αντιμέτωπες τις κοινωνικές ομάδες.
Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλοι ανήκουμε στην ίδια παράταξη, όλοι έχουμε κάνει θυσίες. Ας αφήσουμε πίσω πολιτικούς , επαγγελματικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς. Ας μη γινόμαστε πεσσιμιστές και φθονούμε το καλό και την πρόοδο του διπλανού μας. Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αλληλεγγύη ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και να βγάλουμε τη χώρα από αυτό το Γολγοθά . Και να μην ξεχνάμε, όλοι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η μέθοδος ονομάζεται διαίρει και βασίλευε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 29 Ιουνίου 2014 - 12:03 π.μ.
Ο αρθρογράφος κάθε άλλο παρά υπηρέτης της Κυβερνητικής πολιτικής είναι, μάλλον το αντίθετο. Διάβασε και ενημερώσου καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανώνυμε 29 Ιουνίου 2014 1:10 μ.μ., καλό είναι κάποια πράγματα να τα κρίνουμε από το περιεχόμενο τους και όχι από την ετικέτα τους. Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση σκόπιμο είναι να εστιάσουμε στο τι λέει και όχι στο ποιος το λέει. Να μάθουμε να βλέπουν αντικειμενικά τα πράγματα και να σχηματίζουμε άποψη και όχι να τα αντιλαμβανόμαστε με γνώμονα το όνομα του κάθε συντάκτη. Έτσι, σου προτείνω να διαβάσεις ξανά το άρθρο, να ενημερωθείς για το τι ισχύει πραγματικά για το πλεόνασμα και έπειτα να ελέγξεις την ορθότητα του παραπάνω άρθρου. Κατά την άποψη μου σκοπός του είναι μέσω της παραπληροφόρησης και του ύφους του όχι να διαμαρτυρηθεί ούτε να ενημερώσει αλλά να διαχωρίσει τις κοινωνικές ομάδες ,αμαυρώνοντας τους ένστολους. Επίσης, εκτός από τα λεγόμενα του, ενδεικτικός είναι και ο τίτλος του άρθρου.

Τακτικός Αναγνώστης είπε...

Μια κοινωνία που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την αποβιομηχανοποίηση επί 40 χρονια , μια κοινωνία στην οποια θεωρείται ξεπούλημα του εθνικού πλούτου η ιδιωτικοποίηση και όχι ο σφετερισμός του πλούτου της χώρας από ορδές βολεμένων κηφήνων, μια κοινωνία όπου θεωρεί ως αυτονόητη αλήθεια το ότι από την ύφεση βγαίνεις ξοδεύοντας και άλλα από τα λεφτά που δεν έχεις, μια κοινωνία που οι μανάδες στέλνουν τα παιδιά τους στις καταλήψεις γιατί είναι "μάθημα διεκδικήσεων", μια κοινωνία που ηρωοποιεί τους νεκρούς που καπέλωσε μια συγκεκριμένη ιδεολογία και αγνοεί τους νεκρούς που αυτή η ίδια ιδεολογία προκάλεσε, μια κοινωνία στην οποία η λέξη νομοταγής είναι συνώνυμο του οπισθοδρομικού ηλίθιου , μια κοινωνία που χαρακτηρίζει την ακριβότερη και ταυτόχρονα χειρότερη και αντιδημοκρατικότερη παιδεία της Ευρώπης "δωρεάν" και μάχεται για να την διατηρήσει, μια τέτοια κοινωνία δεν μπορεί παρα να βρεθεί σε κρίση.
Το πότε θα βγει από αυτή την κρίση θα εξαρτηθεί από το πότε οι αποφάσεις της θα γίνουν ορθολογικές και αποδοτικές.
Για την ώρα η κρίση έκανε διάσημο τον "δίνω λαχανα , παίρνω πετρέλαιο" Καζάκη , έβγαλε στην βουλή με εκπληκτικά ποσοστά τον "με ψεκάζουν και σκούζω σαν να με σφάζουν" Καμμένο και τον "ο Χίτλερ είναι ο μπαμπάς μου" Μιχαλολιάκο.
Πάνω από όλα , η κρίση έκανε αξιωματική αντιπολίτευση το κακέκτυπο της χειρότερης δυνατής εκδοχής του ΠΑΣΟΚ !!!!
Αυτά εμένα μου λένε ότι η έξοδος από την κρίση είναι πολύ μακριά ακόμα.
Τα πράγματα είναι απαραίτητο να γίνουν χειρότερα για να καλυτερέψουν.
Για την ώρα είμαστε στην φάση όπου οι εκπρόσωποι του παρελθόντος (και οι δεξιοί και οι αριστεροί) προσπαθούν να τα αλλάξουν όλα αλλα με πρόθεση να μείνουν όλα ίδια

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Κόψτε άπαντες το «ένστολοι». Ένστολοι είναι κι οι σεκιουριτάδες ή ο θυρωρός της «Μεγάλης Βρετανίας». Άξιοι άνθρωποι και τίμιοι εργαζόμενοι αλλά δεν είναι Αξιωματικοί ή Υπαξιωματικοί. Αυτός που είναι ταγμένος, αν χρειαστεί, να πεθάνει κι ενίοτε πεθαίνει, αξίζει κάτι παραπάνω από το τσουβάλιασμα της λέξης «ένστολος». Ξοδέψτε λίγο παραπάνω οξυγόνο, ώστε με σεβασμό και τιμή να αναφέρεστε πάντοτε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και στο κέντρο αυτού του πυρήνα, θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας μας, θεματοφύλακας της Ελευθερίας του όλου Έθνους, από τη Χειμάρα έως τα ελεύθερα χωριά της Επαρχίας Αμμοχώστου. Αυτά είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τα στελέχη δεν είναι το γομάρι του Έθνους που υπομένει σιωπηλά τα πάντα. Έχουν πειθαρχία αλλά κι αντοχές. Ακόμη κι αυτοί που στα 18 τους διάλεξαν να φορέσουν το «ράσο» της στολής κι έχουν αποδεδειγμένα ψυχικές και σωματικές αντοχές πέρα από τα όρια των πολλών, έχουν όμως κι αυτοί όρια.
Η δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας δεν είναι ένα «πρόβλημα». Η συμμόρφωση με αυτήν είναι η λύση. Καμία Τρόϊκα δεν μπορεί να απαιτήσει να παραβιάσουμε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων μας.
Η πολιτική ηγεσία τους αδίκησε κατάφωρα κι οφείλει να επανορθώσει. Κι επειδή η όποια Τρόϊκα θα γκρινιάξει, απλά θα της δείξουμε την απόφαση. Έχουν νόμους και δικαστήρια και στα τευτονικά, γαλατικά και γιάνκικα χωριά τους. Ξέρουν.

Παύλος Σαμαράς είπε...

"Η πολιτική ηγεσία τους αδίκησε κατάφωρα κι οφείλει να επανορθώσει"
...συμφωνώ αλλά να ισχύσει για όλους οχι όπως βολεύει τον καθέναν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 1200 ΕΚΑΣΤΟΣ Κ ΒΑΛΕ,Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΠΟΥ ΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΕΣΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΟΝ 2000 ΣΤΑ 1200 ΕΥΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 400-500 Κ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ? ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ (ΞΗΡΟΣ ΠΙΝΕΙ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ) ΘΕΛΕΤΕ Κ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΑΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://www.capital.gr/News.asp?id=2053247 Κ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1 Ιουλίου 2014 - 9:10 π.μ.

Σε ποιες επιχειρήσεις δουλεύανε αυτοί οι άνεργοι πριν; Μήπως σ'αυτές που κάνανε δουλειές με το δημόσιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο; Τώρα πάει το μαγαζί πάνε και αυτοί πρώτοι πρώτοι. Πού είναι ο καινοτόμος και εξαγωγικός προσανατολίσμός των Ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων της Ισχυρής Ελλάδας του Σιμήτη και των Ολυμπιακών Αγώνων; Στην πρώτη μεγάλη κρίση καταρρεύσαν. Στην τελική το κράτος αρχίζει από τις δομές του Στρατού και του Δικαστικού Σώματος. Για πες μας κύριε πόσους επιχειρηματίες έδιωξε από την Ελλάδα το ίδιο το δίκιο του εργάτη; Μπόνους που μοιράζονταν από τον πιο μικρό υπάλληλο μέχρι τον ποιο μεγάλο στο τέλος κάθε χρόνου. Τα λεφτά από το Χρηματιστήριο ποιός τα έφαγε; ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. Τα αφεντικά που δούλευες τόσα χρόνια. Άσε τώρα την ευαισθησία για τους ανέργους και την ξενιτιά. Τώρα οι φωστήρες των ιδιωτικών επιχειρήσεων μέχρι και το παρεχόμενο χαρτί τουαλέτας κόβουν από το προσωπικό για να γλιτώσουν τα όποια λειτουργικά τους έξοδα. Κάνουν ακριβώς δηλαδή ότι χρειάζεται για να έχουν τον εργαζόμενο με το μέρος τους και σύμμαχο στην προσπάθειά τους να βγουν από την κρίση. Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομές στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι στη Δημοκρατία. Ο καθένας βγάζει τ' απωθημένα του, τσουβαλιάζει χιλιάδες ανθρώπους αμολώντας αφορισμούς. Τζάμπα είναι.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής