Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο έλεγχος πρέπει να ξεκινήσει από τον τελευταίο πολίτη...

Ο έλεγχος πρέπει να ξεκινήσει από τον τελευταίο πολίτη και να σταματήσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...!!!

Έλεγχος αναδρομικά για τους πάντες!
Δεν μπορεί οικογένεια που δήλωνε επί σειρά ετών το αφορολόγητο όριο (10-12 χιλιάρικα ετησίως), να έχει έξοδα διαβίωσης 30 χιλιάρικα το χρόνο, αυτό να γίνεται επί σειρά ετών και να μην τους έλεγχε κανείς. Αυτοί έτσι θα την γλιτώσουνε;;;

Δήλωναν 10-12 χιλιάρικα ετησίως π.χ. σαν ελεύθεροι επαγγελματίες και είχανε:
Δόση δανείου για το σπίτι (συν κατασκευαστικό και κάρτες) 800 Ευρώ μηνιαίως.
Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κινητά 250 Ευρώ μηνιαίως.
Φροντιστήρια των παιδιών 400 Ευρώ μηνιαίως.
Σούπερ μάρκετ για 4-5 άτομα 800 Ευρώ μηνιαίως.
Δύο Ι.Χ με τέλη, ασφάλιστρα, βενζίνες 300 Ευρώ μηνιαίως.
ΌΛΕΣ οι οικογένειες ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων είχαν τα παραπάνω έξοδα (2,5-3 χιλιάρικα μηνιαίως) και δήλωναν 10-12 χιλιάρικα ετησίως (και οι δύο μαζί)!!!!!!
Αυτοί έτσι θα τη γλιτώσουνε;;;;;;;;;;;;

Περίπτερα που καταλαμβάνουν 40τ.μ πεζοδρομίου (σαν μικρά σούπερ μάρκετ) δήλωναν ετήσιο τζίρο 10.000!!!
Να κάθεται ο ιδιοκτήτης 12 ώρες, να βάζει κι έναν Αλβανό άλλες 12 και να δηλώνει ότι κάνουνε και οι δύο μαζί 27,39 Ευρώ τζίρο ημερησίως!!!!
Και να μην τους ελέγχει κανένας τόσα χρόνια!!!
Αυτοί έτσι θα τη γλιτώσουνε;;;;;;;;;;

Καθηγητές και καθηγήτριες (διορισμένοι και αδιόριστοι) να κάνουνε ιδιαίτερα στα σπίτια με 30-40 ευρώ την ώρα επί σειρά ετών!!!!!!
Αυτοί έτσι θα τη γλιτώσουνε;;;;;;;;
Αγόρασαν σπίτια, αυτοκίνητα κτλ. κτλ. όλα με μαύρα χρήματα!
Τι θα γίνει με αυτά;;;;;;;
Πώς γίνεται ζευγάρι αδιόριστων καθηγητών να είχε 2 χιλιάρικα μηνιαία έξοδα διαβίωσης;;;

Αγόραζαν σπίτια ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για 300.000 και στα συμβόλαια έγραφαν 100.000.
Τα άλλα 200 χιλιάρικα άλλαζαν χέρια κατάμαυρα μέσα στα συμβολαιογραφικά γραφεία!!!
Από πού τα βρήκε αυτά τα 200 τα κατάμαυρα ο αγοραστής;;;;
Μπορεί να τα δικαιολογήσει;;;;
Τι ύψους ήταν οι φορολογικές δηλώσεις που έκανε όταν το αγόρασε;;;;;;;
Θα του κατασχεθεί το σπίτι ως προϊόν παράνομης συναλλαγής;;;

Ο συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος θα πάνε κι αυτοί μέσα ως συνεργοί στη νομιμοποίηση εσόδων από μαύρες συναλλαγές;;;;;;;
Κι από πάνω το κράτος να καθορίζει τιμές "αντικειμενικής αξίας" και "εμπορικής αξίας" και έτσι να ευλογεί τις μαύρες συναλλαγές (εφόσον στα χαρτιά γραφόταν μόνο η αντικειμενική)!!!
Παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα κράτος να προωθεί και να προτρέπει τον κόσμο να κάνει μαύρες συναλλαγές!!!!!!!!!

Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κτλ. να είναι όλη μέρα πίτα από κόσμο και να δηλώνουν ταμείο 100 Ευρώ!!!
Απόδειξη δεν έπαιρνες πουθενά, ερχόταν τα γκαρσόν με το μολύβι στο αυτί κι ένα μπακαλοδέφτερο κι έκαναν λογαριασμό. Επί σειρά ετών να γίνεται αυτό και να μην τους ελέγχει κανένας!!!
Τι θα γίνει με αυτούς;;;;
Έτσι θα τη γλιτώσουν;;;;;;
Θα ελεγχθούνε αναδρομικά να δούμε πώς απέκτησαν τις ακίνητες περιουσίες που έχουν;;;;;;
Πώς γίνεται να έχει κάποιος μονοκατοικία κι εξοχικό και δύο Ι.Χ κτλ., όταν έχει ένα μαγαζί που στα χαρτιά φαίνεται σχεδόν φαλιριμένο επί σειρά ετών;;;;;;;
150 μπουζουξίδικα και 500 κλαμπ στην Αθήνα, πίτα 7 ημέρες τη βδομάδα και να δηλώνουν 1000 Ευρώ τζίρο ημερησίως!!!
Μα πώς πλήρωναν τους 150 εργαζόμενους που είχε το καθένα κι επιπλέον και την ορχήστρα με 1.000 Ευρώ;;;;;
Οι ιδιοκτήτες θα ελεγχθούνε αναδρομικά για την ακίνητη περιουσία που έχουν;;;;;
Εγώ γνωρίζω προσωπικά άνθρωπο που ήταν 25 χρόνια μαιτρ τη χρυσή εποχή 1985-2010 (μαιτρ ούτε καν ιδιοκτήτης). Έχει 4 διαμερίσματα και 3 καταστήματα που ενοικιάζει και μία μονοκατοικία που ζει αυτός (τα πήρε όλα σε αυτήν την 25ετία)!
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν κάνει Ε9 και γράφει 8 ακίνητα και δεν τον έχει ελέγξει ποτέ κανείς!!!
Μα ποτέ όμως!!!

Ιατροί και δικηγόροι πουλάνε άρον-άρον βίλες στη Μύκονο στη Σαντορίνη κτλ. Βίλες εκατομμυρίων!
Πώς τις απέκτησαν όταν δήλωναν ότι ούτε το ενοίκιο δεν βγάζουν στη Βασιλίσσης Σοφίας και στο Κολωνάκι;;;;;;
Θα τις κατασχέσει το κράτος ή έβγαλε μόνο το Γαβαλά στη σέντρα επειδή τον ήξερε ο κόσμος;;;;;;; Διατυμπάνιζαν ότι έπιασαν 300 γιατρούς στη Βασιλίσσης Σοφίας και στο Κολωνάκι.
Πόσα ήταν τα έσοδα από τις κατασχέσεις των περιουσιών και τα πρόστιμα;;;;;;
Καλά λέμε "κλέφτες" τους πολιτικούς αλλά οι πολιτικοί δεν πήγαιναν επί σειρά ετών με κάρτες στα ΑΤΜ να σηκώνουν συντάξεις πεθαμένων!!!
Ούτε δήλωναν ανάπηροι για να βγάλουν σύνταξη... Τι θα γίνει με όλους αυτούς;;;;;;;;;;;
Αυτοί θα τη γλιτώσουν έτσι και θα λέμε μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ;;;
Εντάξει, τα ξέρουμε τα ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ, τους ξέρουμε και τους 50 μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβους, καναλάρχες, φαρμακευτικές κτλ.
Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάρει από αυτούς αλλά δεν μπορεί να μείνουνε στο απυρόβλητο τα εκατομμύρια των κλεφτοκοτάδων/μπαταχτσήδων και να τα πληρώσουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (που είναι απαραίτητοι στα πόστα τους και όχι υπεράριθμοι) και οι εμφανώς (λιγότεροι) συνεπείς πολίτες.

"Τακτικός Αναγνώστης"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα απίστευτο πάρτι με τρελά ποσά που αποκρύπτονται από την εφορία, αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι έτρωγαν και προφανώς συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια την ώρα που ο λαός πένεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογικός σύμβουλος στην Αθήνα προσαύξησε την περιουσία του κατά 6,2 εκατ. ευρώ, δύο δικηγόροι κατά 1,5 εκατ. ευρώ, γιατρός του δημοσίου κατά 1,2 εκατ. ευρώ και όλα αυτά χωρίς να δηλωθούν ποτέ.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ:
· Η Περ/κή Διεύθυνση Αττικής ανακάλυψε έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, ύψους 214.423.000 ευρώ σε 19 επιχειρήσεις.
Πρόκειται για:
1. Επιχειρήσεις φύλαξης κτηρίων και εγκαταστάσεων- εύρεσης εργασίας στο Περιστέρι
2. Εργολάβο τεχνικών έργων στην Αθήνα
3. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών
4. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κινητών τηλεφώνων στην Αθήνα
5. Διαφημιστική επιχείρηση στο Ίλιον και επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων
· Επίσης καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ύψους 6.045.000 ευρώ, σε οφθαλμίατρο στην Αθήνα για τα έτη 2000-2011.
· Σε οδοντίατρο στην Βούλα καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.700.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008.
· Σε επιχείρηση συμφερόντων του ως άνω οδοντιάτρου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 3.760.000 ευρώ για τα έτη 2005-2008.
· Σε άλλη επιχείρηση συμφερόντων του ιδίου, καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 4.120.000 ευρώ για τα έτη 2009- 2011.
· Έμπορος οδοντιατρικών οργάνων και συσκευών στην Γλυφάδα , δεν εξέδωσε για τα έτη 2002-2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 828.000 ευρώ.
Ο έλεγχος του οδοντιάτρου της εμπόρου και των δύο ως άνω επιχειρήσεων σχετίζεται και με τον έλεγχο προσώπων που αναφέρονται στην λίστα Λαγκάρντ, για την οποία διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας των Οικονομικών Εισαγγελέων.
· Δικηγόρος στην Αθήνα, δεν εξέδωσε κατά τα έτη 2000- 2012 φορολογικά στοιχεία ύψους 1.520.000 ευρώ.
· Φυσικό πρόσωπο – Ιδιώτης στο Αιγάλεω, προσαύξησε την περιουσία του κατά 9.438.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.
· Φορολογικός σύμβουλος στην Αθήνα, προσαύξησε την περιουσία του κατά 6.229.672 ευρώ χωρίς να προκύπτει η νόμιμη πηγή.
· Δικηγόρος στην Αθήνα, από το έτος 2000 έως το 2012, προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.500.000 ευρώ, χωρίς να δηλωθεί.

Ανώνυμος είπε...

· Δημόσιος υπάλληλος στο Μαρούσι- Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 1.200.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία.
· Για 6 φυσικά πρόσωπα, προέκυψε ότι απέκρυψαν εισοδήματα 1.200.000 ευρώ.
· Η Επιχειρησιακή Δ/νση Αθηνών, καταλόγισε σε νοσηλευτικό ίδρυμα στον Πειραιά, για λήψη 2 εικονικών φορολογικών στοιχείων πρόστιμο 520.000 ευρώ.
1. Σε τρεις επιχειρήσεις κατασκευών καταλογίστηκε πρόστιμο 2.800.000 ευρώ για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.
2. Στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σε 2 επιχειρήσεις και 2 φυσικά πρόσωπα καταλογίστηκαν πρόστιμα από ΦΜΥ και λοιπούς παρακρατούμενους φόρους 3.384.000 ευρώ όπου και κατεβλήθησαν.
3. Κατά τον έλεγχο 10 φυσικών προσώπων, συνεπεία εισαγγελικών παραγγελιών, για διάφορα τιμήματα εταιρικών μεριδίων κατεβλήθησαν φόροι ύψους 650.000 ευρώ.
· Η Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας, διενεργεί έλεγχο σε βάρος φυσικού προσώπου το οποίο δήλωνε ιατρός και εργαζόταν στο κέντρο Υγείας Σκύρου.
Ο ανωτέρω είχε υφαρπάξει 2 αστυνομικές ταυτότητες με πλαστά στοιχεία και είχε εκδώσει δύο ΑΦΜ σε ανύπαρκτα πρόσωπα. Συνολικά είχε 3 ΑΦΜ. Η έρευνα συνεχίζεται με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
· Η Περ/κή Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας, καταλόγισε ποσό 14.830.000 ευρώ σε 10 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, για μη απόδοση ΦΠΑ και διοικητικά πρόστιμα. Πρόκειται για επιχειρήσεις εμπορίας ελαστικών, καφετέρια, ενεχυροδανειστήρια , έναν ιδιωτικό υπάλληλο και έναν αγρότη.
· Η Περ/κή Δ/νση Κρήτης, καταλόγισε ποσά ύψους 2.680.000 ευρώ σε 3 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για μη απόδοση ΦΠΑ, σε Ιατρό ποσό 727.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων και σε λογιστή ποσό 926.000 ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος και ΦΠΑ.
· Η Δ/νση Ειδικών Υποθέσεων Θεσ/κης, ολοκλήρωσε τον έλεγχο σε 13 off shore εταιρείες, με επιβολή φόρων ύψους 1.644.000 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων.
- Πέντε φυσικά πρόσωπα που ελέγχθησαν από την ως άνω Δ/νση απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 948.000 ευρώ.
- Επιχείρηση μετά από έλεγχο κλήθηκε να επιστρέψει στο Υπουργείο Ανάπτυξης επιχορήγηση ύψους 800.000 ευρώ που είχε λάβει παρατύπως.
- Σε 20 επιχειρήσεις επεβλήθη πρόστιμο 8.226.000 ευρώ γιατί έλαβαν εικονικά τιμολόγια για να καλύψουν τα κέρδη τους και κυρίως να ωφεληθούν τον αναλογούντα Φ.Π.Α.
· Η Περ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας, καταλόγισε παραβάσεις ύψους 5.300.000 ευρώ, σε δύο κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα, ένα ελαιοτριβείο στην Αιτωλοακαρνανία και μια εμπορική επιχείρηση στον Πύργο, για έκδοση ή λήψη εικονικών τιμολογίων.
· Η Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας καταλόγισε ποσά (φόρους και πρόστιμα) ύψους 2.000.000 ευρώ σε 2 επιχειρήσεις για ανακριβή δήλωση ΦΠΑ και λήψη εικονικών τιμολογίων.
Στον τομέα της πάταξης του Λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν στην Θεσσαλονίκη 26.141.000 τσιγάρα, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 4.461.000 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία σε βάρος αλλοδαπού από την Βουλγαρία και απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής