Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Σε ανεξέλεγκτη κατάσταση ο θόρυβος απο τα πειραγμένα "Μηχανάκια" στην Ιτέα

Σχεδόν κάθε βράδυ.
Μια παρέα 7-8 νέα παιδιά νεαρής ηλικίας έχει στρατοπεδεύσει στην πλατεία και στο παλιό σχολείο του χωριού γύρω στα 50 μέτρα από τα διπλανά σπίτια. Με 5-6 μηχανάκια οργώνουν τούς δρόμους της Ιτέας με μεγάλες ταχύτητες και εκκωφαντικό θόρυβο καθώς οι εξατμίσεις τους είναι ειδικής επινόησης για να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο θόρυβο.

Δέκα λεπτά αργότερα είμαστε όλοι με ταχυπαλμία, δυσφορία στο στήθος, σφίξιμο στο κεφάλι και την κρίση πανικού να μας περιτριγυρίζει και εμείς να περπατάμε τριγύρω προσπαθώντας να σκεφτούμε πως και ξεγελάσουμε τον εγκέφαλό μας και ξεφύγει από την κρίση πανικού.

Συγχωριανοί μας υποφέρουν από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα με εξατμίσεις εκείνες τις κατάλληλες για θόρυβο.
Και η πολιτεία τι κάνει για όλα αυτά; ΤΙΠΟΤΑ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Στέλνει ένα περιπολικό στη χάση και στη φέξη, κάνει μια βόλτα, και μετά χάνεται πάλι.
Στάχτη στα μάτια το λένε στο χωριό μου.

Φταίξιμο
Το πρόβλημα το δημιουργούν κυρίως τα μηχανάκια όλων των κυβικών με τις κομμένες εξατμίσεις, αλλά και τα αυτοκίνητα, που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας μέσα στο χωριό, και κυρίως τις ώρες κοινής ησυχίας και τις μεταμεσονύχτιες.
Αμφισβητείται κάθε έννοια σεβασμού στον συνάνθρωπο, μπροστά στην κακώς εννοούμενη «διασκέδαση» των οδηγών.
Η έλλειψη επιτήρησης από τα αρμόδια όργανα της τροχαίας, η έλλειψη ενημέρωσης και προειδοποίησης των οδηγών καθώς και η μη ύπαρξη πινακίδων και σήμανσης, δίνουν την εικόνα της μη ελεγχόμενης περιοχής.
Η δεύτερη ματιά όμως μεταφέρει την ευθύνη στου κατοίκους, οι οποίοι δεν αντιδρούν συλλογικά σε αυτήν την ηχορύπανση.

Πρώτα Βήματα
Η προσπάθεια να πεισθεί το ένα άτομο (ένας νεαρός) με ήρεμο τρόπο δεν αποδείδει.
Η έκκληση στον πατέρα του - λέγοντας τον ταυτόχρονο πως θα υπάρξουν και άλλα μέτρα - πάλι δεν αλλάζει την κατάσταση και μάλλον την κάνει χειρότερη.
Το θέμα όμως που πολύ θα αποβάλλουν με το πλέον κλασσικό "έλα μωρέ" είναι πολύ σοβαρό.
Τα άτομα αυτά ασκούν ουσιαστικά βία.
Απο την μία, επιβάλλουν βίαια την θέλησή τους, αγνοώντας την ενόχληση που προκαλούν.
Απο την άλλη, εξαναγκάζουν (εδώ πάλι η βία) κάποιο άτομο που θέλει να αμυνθεί σε νομικά μέτρα, ακόμα και εάν δεν θέλει να τα λάβει.

Άγνοια
Μάλλον φταίει η άγνοια.!!!
Ίσως δεν ξέρουν, ότι αυτή η ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σωματικό πόνο σε ορισμένα άτομα.
Για παράδειγμα, άτομα που πάσχουν από ημικρανίες, έχουν πολύ υψηλότερη ευαισθησία στον θόρυβο. Ο θόρυβος μπορεί να προκαλέσει κρίση ημικρανίας. Εάν ξέσπασε μία κρίση, αυξάνετε η έντασή της από θορύβους. Η ηχορύπανση συμβάλλει γενικά στο να νιώθει το άτομο ποιο άβολα, χωρίς να καταλαβαίνει καλά καλά την πηγή της ...

Επίλυση
Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Δεν φτάνει μόνο η αγανάκτηση και η απλή διαμαρτυρία.
Ζητάμε από την Αστυνομική διεύθυνση και τον Δήμο να πάρουν άμεσα μέτρα και να προστατέψουν την ποιότητα της ζωής και την υγεία μας.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να ζούμε σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον, το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται “χάρη”, αλλά καθήκον και του Δήμου.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους Κουτσιαριώτες να ευαισθητοποιηθούμε, να σεβαστούμε, να διαφυλάξουμε αλλά και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: το δικαίωμα στην ξεκούραση, την ησυχία στο σπίτι και την ηρεμία, την σωματική και ψυχική μας υγεία...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε γαμωτο, η κατασταση πολλες φορες ειναι απελπιστικη. Αφου ετσι μου΄ρχεται μερικες φορες να δεσω ενα σκοινι και μολις περναει κανα τετοιο να το τεντωνω, οπως εκαναν παλια στο Φαρ Ουεστ οταν εστηναν παγιδες οι ληστες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μέ τό παραπάνω. Είναι θέμα παιδίας. Ό κάθε καραγκιοζάκος νομίζει ότι είναι μαγκιά νά ακούγεται από τά δέκα χιλιόμετρα. Όμως νά πώ αυτή τήν φορά ότι η αστυνομία πρέπει νά κάνει κάτι καί σύντομα. Γιά ράψτου ένα κουστουμάκι καμιά "κατοστάρα" καί τά λέμε μετά,θά τόν ξανακούσουμε;. Καί επί τού θέματος, κάτι πρέπει νά γίνει καί μέ τήν άλλη "φυλή". Αυτούς δηλαδή πού έχουν φωρτώση στό αυτοκινητό τούς καμιά δεκαριά ηχεία, ενησχυτες καί γούφερ καί όταν μεθοκοπάν ανοίγουν τά παράθυρα καί τό μπούμ-μπούμ,ακούγεται περισότερο κί απ'όταν είσαι μέσα σέ club.

Ανώνυμος είπε...

Σαν χτές,θυμάμαι κάποιους σημερινούς πενηντάρηδες++ που περνάγανε με τα ''πειραγμένα'' SACHS,και με κάτι HONDA,YAHAMA KAI KAWASAKI με κομμένες εξατμίσεις,ως άλλοι ΓΑΡΔΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΙ βγαλμένοι μέσα από ταινία του Δαλιανίδη.Ας μην ξεχνάμε και τα δικά μας όταν ήμασταν παιδιά και αν δεν τα κάναμε εμείς τα έκανε ο αδερφός μας,ο φίλος μας,ο ξάδερφος μας,εμείς κάναμε όμως πλάτες,δεν λέγαμε σε κανέναν ποιος πέρασε το μεσημέρι με την κομμένη εξάτμιση ε??? Η μήπως κάνω λάθος!!!Α!και ας μην αρχίσουμε αυτό το μίζερο ναι αλλά εμείς κάναμε αυτό και το αλλο....κ.α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ :-)

Ανώνυμος είπε...

Οταν γίνει κάτι κακό ανώνυμε 3.26 που το απεύχομαι θα είναι πολύ αργά για δάκρυα....και τότε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ αλλά δεν θα ξαναπεράσει για κάποιον!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε,επίσης ανώνυμε 5.35,εννοείτε πως όλοι απευχόμαστε το κακό,αλλά αν είναι όμως να βάλουμε το κακό μπροστά θα έπρεπε να το βάζαμε απ την αρχή,δηλαδή απ την ώρα που πάει ο πατέρας του και η μάνα του και του παίρνουνε μηχανάκι,την ίδια ώρα που οι ίδιοι πιτσιρικάδες καβαλάνε (στα πλαίσια του αυτός έγινε άντρας τώρα,αλλά και για να γλιτώσουμε κάνα μεροκάματο) τρακτέρ,αγροτικά αυτοκίνητα και λογής λογής αγροτικά μηχανήματα,εκτός και αν αυτά δεν μας ενοχλούν,αν πάλι πιστεύουμε ότι το πράγμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ενδιαφερόμαστε για το καλό αυτών των νέων λύσεις υπάρχουν το θέμα είναι κατά πόσο θέλουμε να δράσουμε πραγματικά.Δεν είχα κανένα σκοπό αντιπαράθεσης με κανέναν απλά είδα τα πράγματα απ την ''ρομαντική τους'' πλευρά όσο ''ρομαντική'' μπορεί να είναι.

τακτικός αναγνώστης είπε...

Ο διαχρονικός χαρακτήρας του Ελληνα, η διαρκής αναζήτηση της ελευθερίας...


Δεν έχει μείνει ούτε καν μαγιά που έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Οπως θα κατάλαβες "τακτικέ αναγνώστη" ο Μακρυγιάννης τα έλεγε αλλά εδώ δεν γίνεται τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου παυλο...ειναι λογικο να μας ενοχλει ο θορυβος αυτος!!!σου σπαει τα αυτια και ιδιαιτερα το βραδυ.αλλα εμενα προσωπικα αυτο δεν με ενοχλει!!!παλια καθομουνα στο σπιτι και ακουγα φωνες απο την πλατεια απο τα παιδια που παιζανε εκει τα βραδια!!!θορυβους απο τα μηχανακια....πλεον ισυχια!!!ολα αυτα τα παιδια τα εχει ρουφηξει το ιντερνετ!!!οπου κιαν κοιταξεις θα δεις ενα παιδι με το κινητο στο χερι να ψαχνει να βρει σημα για το ιντερνετ για να μπει στο facebouk και οπου αλλου θελει...!!αυτο αραγε δεν μας ενοχλει???πλεον ακουω τα βραδια μονο τον ηχο της εξατμισης που μου θυμιζει κατι απο το ωραιο παρελθον...ενα παρελθον που ολοι ζησαμε και καναμε τις τρελες μας!!!πιστευω πως υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα να ασχολουμαστε παρα με μια εξατμιση....

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της Αφρικής, αλλα και η Αθηνα δεν πάει πίσω και η αστυνομία πουθενά... Κρίμα!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής