Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πάει ο παλιός ο χρόνος...

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά, και τα λοιπά και τα λοιπά...
Θυμάστε οι παλιότεροι τραγουδάγαμε τότε στα σχολικά μας χρόνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που έφευγε με νοσταλγία, και με χαρά περιμέναμε την καινούργια, να μας γεμίσει ελπίδες και όνειρα για το αύριο...

Αλλάξανε όμως οι καιροί, τα χρόνια πέρασαν, ήρθανε τα μνημόνια κι αρχίσαμε να λέμε όλοι μας αυτό το τετριμμένο "κάθε πέρσι και καλυτέρα".
Κι έρχεται τώρα ο Αη Βασίλης τα τελευταία χρόνια, κι όχι μόνο δε μας φέρνει τίποτα, αλλά μας μοιράζει ραβασάκια της εφορίας και πρόσθετες εισφορές ας πούμε αντί για δώρα.
Και κει που ανοίγαμε τη πόρτα να ξεκουμπιστεί ο χρόνος ο προηγούμενος, και υποδεχόμασταν το καινούργιο με πυροτεχνήματα και με σαμπάνιες, φτάσαμε τώρα σχεδόν να μη θέλουμε να φύγει ο παλιός, γιατί ο καινούργιος δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Κι έχει λέει ο καινούργιος εφαρμογή νέων νόμων, και καινούργιους φόρους, και συνταξιοδοτικό (σε λίγο οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν αντί να πληρώνονται) και αντί για λαμπερός και φορτωμένος με δώρα, έχει αρχίσει λένε οι τηλεοράσεις να ακονίζει τα μακριά του νύχια πάνω στις τσέπες και τα νεύρα μας.
Και λένε τα εγγόνια στούς γερόντους για να τους κάνουν πλάκα.
- Γιαγιά, παππού το βράδυ της πρωτοχρονιάς, μη πάτε να κοιμηθείτε, γιατί κυκλοφοράει μια φήμη ότι φέτος θα βγει ο Τσίπρας ντυμένος Αη Βασίλης και θα φάει λάχανο όλους τους γερόντους για να γλιτώσει καμιά σύνταξη το κράτος...

Κι εκείνοι η φουκαριάρηδες σαν να τους ψιλοπιστεύουν, γιατί τώρα τελευταία τους βλέπω κάπως φοβισμένους.
Πάντως για πρώτη φορά, έρχεται ένας καινούργιος χρόνος, που όπως βλέπω στο περίγυρο, τον σιχτιρίζουμε πριν καλά-καλά σκάσει μύτη...
Ξέρω εγώ;
Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Παύλος Σαμαράς

1 σχόλιο:

τακτικός αναγνώστης είπε...

Το γράμμα του Τσίπρα στον Άγιο Βασίλη

Οι Άγιες Ημέρες των εορτών έχουν ήδη φτάσει και το Μέγαρο Μαξίμου “καθαρογράφει” το δικό του γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη.

“Σύντροφε Άγιε Βασίλη…(σε λέω σύντροφε γιατί φοράς το επαναστατικό κόκκινο χρώμα -ελπίζω να μην κάνω κάποια λάθος ερμηνεία)

Ομολογουμένως, φέτος, δεν ήμουν και πολύ καλό παιδί. Διάβαζα τα Μνημόνια μου, τα υπέγραφα και ευτυχώς που είχα και την συναίνεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί αλλιώς τώρα δεν θα μπορούσα να σου γράψω ως Πρωθυπουργός.

Σύντροφε Άγιε Βασίλη…

Αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Ήταν βεβαίως και για τη χώρα, αλλά πάνω από όλα προέχει το κόμμα. Και το κόμμα υπέστη μια σημαντική διάσπαση το καλοκαίρι, εξαιτίας αυτού του Μνημονίου που στην αρχή λέγαμε πως θα το σκίσουμε, μετά δε θα το υπογράψουμε και τελικά τον έγραψαν άλλοι για εμάς.

Φυσικά αυτό δεν κόστισε και τόσο, γιατί ο κόσμος συνεχίζει να μασάει το σανό που μοιράζουμε. Να ναι καλά και η δεξαμενή των πασόκων που μας εφοδιάζει με πεπειραμένα στελέχη στην διοίκηση. Αυτοί ξέρουν να κάνουν τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δεν πάνε καλά, και αδιαμφισβήτητα, η κατάσταση πέρσι ήταν πολύ καλύτερα. Το πρόβλημα είναι πως αυτό το αναγνωρίζει όλο και περισσότερος κόσμος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναπολούν τον Σαμαρά. Μέσα σε όλα αυτά “τα έκανα μαντάρα” στα Εθνικά Θέματα και ιδίως στο μεταναστευτικό. Και ιδίως οι Τούρκοι -που δεν πιστεύουν σε σένα- μας πήραν τα σώβρακα στην μάχη της διαπραγμάτευσης. Ξέχασα να σου πω, ότι εν τω μεταξύ, έκλεισα τις τράπεζες και έτσι αν λάβεις φέτος λιγότερα γράμματα, είναι γιατί πλέον ο κόσμος έχει χάσει την ελπίδα του. Βέβαια, κάναμε ένα καλό. Η Τρόικα δεν λέγεται Τρόικα. Έγιναν τέσσερις. Πλέον δεν έχουν τσιφλίκια τα υπουργεία. Πάμε σαν βίζιτες στα Χίλτον (συγνώμη κιόλας για την έκφραση).

Έγινε όμως και κάτι καλό. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ! Και για αυτό ακριβώς σου γράφω τώρα από ανάγκη. Θέλω να κάνεις τα μαγικά σου για να βγει αυτός Πρόεδρος της παράταξης. Έρχονται ζόρικες μέρες για μας, με δύσκολα μέτρα για το λαό: ασφαλιστικό, αγρότες, κόκκινα δάνεια, και πολλοί, πολλοί νέοι φόροι. Και όπως καταλαβαίνεις θέλω τη βοήθεια της ΝΔ για να τα περάσω. Θέλω μια συναινετική Νέα Δημοκρατία να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση. Ναι, ακριβώς, όπως έκανε ο Βαγγέλης το καλοκαίρι. Για αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου.

Σύντροφε Άγιε Βασίλη…

Σου ζητάω να στείλεις τους καλικάντζαρους της συναίνεσης να ψηφίσουν. Μη γίνει καμιά στραβή και χάσουν το κόμμα ο Μεϊμαράκης, η Ντόρα και ο Ευριπίδης, τη βάψαμε. Θα ψάχνουμε για…ελικόπτερο μετά.

Άσε που αν βγει ο Βαγγέλης, θα αλλάξει το καταστατικό και δε θα μας ξανα-ταλαιπωρήσουν οι νεοδημοκράτες με τον ποιον θέλουν για αρχηγό. Μη γίνει πάλι κάνα λάθος όπως το 2009 και μας χαλάσουν τα σχέδια. Για αυτό, πες το σε όλους από όλες τις θρησκείες να βάλουν τα δυνατά τους. Κυρίως βέβαια στον Αλλάχ και τον Βούδα. Ξέρεις εσύ.

Σύντροφε, Άγιε Βασίλη…

Αυτό έχω μόνο να σου ζητήσω. Ελπίζω να διαβάσεις το γράμμα μου εκεί στην Λαπωνία (ή μήπως Ιαπωνία) που βρίσκεσαι. Ελπίζω το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά για το κόμμα. Και για την κυβέρνηση. Καλά, προφανώς και για την χώρα.

Αλέξης Τσίπρας".

(4 χρόνια από το 2020, κι όχι το 1920. Μια ακόμη χρονιά μνημονίου και σκληρής λιτότητας με σφραγίδα των… μνημονιακών αμνημόνων Αλέξη και Πάνου.

Σιγά η πατρίδα κοιμάται. Μην την ξυπνήσουμε από την χειμερία νάρκη της. Μόνο που αυτή διαρκεί πολύ καιρό και είναι ανησυχητικό φαινόμενο.)

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής