Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Ντρέπομαι...!!!

Με μεγάλη μου λύπη αντίκρισα αυτό το θέαμα!
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ!! 
Σπασμένες βιβλιοθήκες, ντουλάπια, συρτάρια, καρέκλες, χάρακες, έδρανα, χάρτες, βιβλία σκισμένα, βρεγμένα, τσαλαπατημένα, πεταμένα!!!
Κανένα ενδιαφέρον για αυτό το παρατημένο "σχολείο" και τον πολιτισμικό του πλούτο!!
Βιβλία ιστορικά, εγκυκλοπαίδειες, σχολικά βιβλία και εγχειρίδια έχουν γίνει σκουπίδια μπροστά στα μάτια όλων και δεν δόθηκε μια λύση!!
Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό, δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό, ποιος έδωσε εντολή για κάτι τέτοιο, πρόκειται όμως για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ!!
Τι κατάσταση είναι αυτή;;
Ας δοθεί μια λύση γιατί αυτός είναι βανδαλισμός πολιτισμικής κληρονομιάς!!
Δεν μπορεί να πετιούνται βιβλία στο δρόμο!!
Και μάλιστα όταν πολλά από αυτά είναι παλιά και αξίας!!...Με δερμάτινες βιβλιοδεσίες!!!
Ντρέπομαι γι'αυτό το αίσχος του χωριού μου.

Κωνσταντίνα Γεωργίου








9 σχόλια:

Κερασίνα Κουτρογιάννη είπε...

Ντοπη μας......κ ντροπη στν αρχη του χωριού...καποτε περάσαμε απ αυτο το σχολειο ολοι....κ τωρα εμεις απο μονοι μας το καταστεψαμε...με την αδιαφορία μας.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας και εγκατάλειψης των κατοίκων του Πετρίνου...έχουμε ξεφύγει τι να πω!!!

Δέσποινα Παππά είπε...

Κριμα! Ντροπη !Ας γινει ενα ξεκαθαρισμα να σωθουν τα αρχεα του σχολειου!

ΚΡΙΣΤΑ ΚΟΥΛΙΟΥ είπε...

Ειναι ντροπη και αισχος να αντικριζουμε αυτη την εικονα του σχολείου που καποτε ολοι μας περασαμε την πορτα του!!! Ειναι βανδαλισμος της Πολιτιστικής μας Κληρονομιας και εμενα προσωπικα μου αφηνει μια μεγαλη πικρα και θλιψη οταν πισω απο Αυτή την εικονα βλεπω ποσο αγριος και βαρβαρος μπορε6ι να γινει ο ανθρωπος !!! Κριμα πραγματικα.....

Θανάσης Μητράκος είπε...

ντροπη στους υπευθυνους αυτης τις αισχρης εικονας που μας κανει ολους να ντρεπομαστε,εκτος μαλλον απο αυτους. ειναι για φτυσιμο.ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗ τους.

ΜΑΝΘΟΣ ΚΑΚΑΡΑΣ είπε...

Καθόλου σωστά πράγματα.Εδώ κάποιοι μάθανε τα πρώτα τους γράμματα.Είναι κομμάτι του πολιτισμού του χωριού μας,δεν πετιέται έτσι.

ΚΕΡΑΣΙΝΑ ΚΟΥΤΡΟΓΙΑΝΝΗ είπε...

Με συχωρεις αλλα να μιλάς γι τον εαυτό σου ο καθενας μπορεί μα είπε το λογο του το θεμα είναι οτι ολοι κοιτάνε μονο να φανε...διοτι τοτε με τον σύλλογο Γυναικών εγω η ίδια ενδιαφερθικα για το σχολειο μου αλλα δεν ισακουστικα γιατι θα το ξανα πω μαλλον μας ενδιεφερε μονο το φενεστε....οποτε να μην λεμε οτι θελουμε.

ΚΡΙΣΤΑ ΚΟΥΛΙΟΥ είπε...

Επειδή πιστευω οτι οι κοντρες κ διαφωνιες δεν θα φερουν κανενα αποτελεσμα ας δουμε τι μπορούμε να κανουμε στην παρουσα κατασταση. Ας μαζευτουμε λοιπον να βοηθησουμε αν μπορουμε ολοι μαζι να περισσωσουμε οτι απεμεινε. Ραντεβου λοιπον αυριο το σπογευμα....προτεινω 18:00 στο χωρο του σχολειου.

ΚΕΡΑΣΙΝΑ ΚΟΥΤΡΟΓΙΑΝΝΗ είπε...

Συμφωνώ οι διαφωνιες δεν ειναι καλες.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής