Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή ασθένεια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2).
Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.
Η σωστή διατροφή, η άσκηση, αλλά και η  φαρμακευτική αγωγή, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αρκετοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, το Κέντρο Υγείας Παλαμά σε συνεργασία με τους: ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ., εταιρείας Lilly και  φαρμακεία του Δήμου Παλαμά διοργανώνουν  δράση η οποία περιλαμβάνει, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ  στους πολίτες του Δήμου Παλαμά.

Η μέτρηση  θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, την Παρασκευή  11/11/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής