Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ιατρική ημερίδα στον Παλαμά

Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Παλαμά διοργανώνουν ιατρική ημερίδα με θέμα:
«Τα μυστικά του ύπνου, οι διαταραχές του, η πρόληψη και η αντιμετώπισή τους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 11 πμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις των παιδιάτρων Ελευθερίου Μουτσάνα και Ευανθίας Τριβάρα.
Ο παιδίατρος Ελευθέριος Μουτσάνας θα αναπτύξει το θέμα «Τα μυστικά του ύπνου, οι πρωτοπαθείς διαταραχές του και η πρόληψη της αϋπνίας» και η παιδίατρος Ευανθία Τριβάρα θα αναπτύξει το θέμα «Οι δευτεροπαθείς διαταραχές του ύπνου και η αντιμετώπισή τους».
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου σχετιζόμενη με τον ύπνο.

Το θέμα της ημερίδας είναι πολύ σημαντικό, αφού ο ύπνος καταλαμβάνει το 1/3 της ζωής του ανθρώπου και διαταραχές του ύπνου παρουσιάζει το 1/3 των παιδιών και ενηλίκων.
Θεωρείται ότι ως τώρα δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή για τη σημασία της λειτουργίας του ύπνου για τη μνήμη, τη μάθηση αλλά και για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων - παιδιών και ενηλίκων.
Οι αποκτηθείσες, όμως, γνώσεις τα τελευταία χρόνια οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο καλός ύπνος, μαζί με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, είναι από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη καλής υγείας και κατά συνέπεια μακροζωίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής