Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχει μια μανία καταστροφής στο χωριό μας

Ο Πολιτισμός ενός χωριού φαίνεται από τα μικρά καθημερινά πράγματα...
Εικόνες θλίψης και καταστροφής αντικρίζει ο επισκέπτης αλλά και κάθε συγχωριανός μας στον υπέροχο χώρο του πάρκου στην κεντρική είσοδο του χωριού, κόσμημα για την περιοχή και δείγμα πολιτισμού της Ιτέας.
Το μένος του βανδαλισμού πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία μας.
Οι δράστες επιδεικνύοντας απίστευτη μανία, προκάλεσαν καταστροφές σε όλες σχεδόν τις - υπέροχες από κάθε άποψη - κολόνες φωτισμού με αποτέλεσμα ο κεντρικός διάδρομος να είναι σε συσκότιση και οι άνθρωποι και τα παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το μέρος για να κάνουν τον περίπατό τους, να παίξουν (Ποδόσφαιρό ή Τέννις), να μην βλέπουν, και αναγκαστικά να σταματήσουν...

Επίσης επικίνδυνα γυμνά καλώδια ρεύματος εξέχουν από τις κολόνες προκαλώντας τον κάθε ανίδεο ή κάποιο μικρό παιδάκι να το θεωρήσει παιχνίδι, να τα αγγίξει, και να έχουμε τα χειρότερα αποτελέσματα που μπορεί να φαντασθεί ο καθένας.
Τις προάλλες έσπασαν τον κεντρικό προβολέα του Μουσείου (αντικαταστάθηκε)

Τα φώτα στον περιφερειακό δρόμο για Παλαμά καταστράφηκαν παντελώς, σχεδόν δεν υπάρχουν, κι αυτά τα λίγα που βρίσκονται δεν λειτουργούν, έχουν γίνει Μουσειακά αντικείμενα.
Κι άλλα πολλά που μπορώ να γράφω για ώρες.
Γενικά υπάρχει μια περιρρέουσα μανία καταστροφής στο χωριό μας

Η συντήρηση είναι επιβεβλημένη και άμεση.
- Είναι πολύ καιρό σε αυτή την κατάσταση, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί....λένε οι κάτοικοι.
Προφανώς η Δημοτική αρχή το γνωρίζει, και φαίνεται πως δεν είναι η προταιραιότητά της.

Ο Πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης, και τον σεβασμό σε κάθε όμορφο που δημιουργείται και είναι για όλους.






Τον Φεβρουάριο του 2015 κάποια άτομα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας με δική μας πρωτοβουλία κάναμε δεντροφύτευση σε διάφορα μέρη του χωριού.
Ένα από αυτά τα μέρη ήταν και η είσοδος της Ιτέας στο ύψος του Λαογραφικού Μουσείου δίπλα από το Γυμνάσιο - Λύκειο. Εκεί τοποθετήθηκαν 20 με 25 δενδρύλια με σκοπό να ομορφύνουν την είσοδο του χωριού μας, και όχι μόνο.
Μάλιστα είμασταν τόσο υπερήφανοι για το γεγονός που βγάλαμε και αναμνηστικές φωτογραφίες εκεί.




Καταστροφή ή Θαύμα;;;
Αυτό που αντίκρισα σήμερα 4 χρόνια μετά ήταν κάτι που δεν χωράει ο νους, κάτι το μαγικό, το απίθανο!!!!!
Ως εκ θαύματος φίλοι μου τα δένδρα εξαφανίστηκαν!!!!




Παύλος Σαμαράς


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα καναλια εχουν Νερο?
Ολα τα αλλα.....

a.anastasopoylos@gmail.com είπε...

Παύλο μπορεί να περίμενες να εμφανιστεί κάποιος …. αιρετός για να σε διαψεύσει ή να υπερασπιστεί τις επιλογές του ,αλλά που τέτοια ευαισθησία.
Είναι θυμωμένοι μαζί σου γιατί ξύνεις ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν .
Ενώ είναι τις πάσης γνωστό ότι κάθε προσπάθεια συντήρησης των φωτιστικών έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια εσύ περιμένεις να ανάψουν.
Δεν θα ανάψουν Παύλε θα μας τα αλλάξουν. Ναι ,θα τα ξηλώσουν .
Και επειδή δεν γνωρίζουμε τους λόγους δε ρίχνεις την ανάλογη ερώτηση απευθυνόμενος στους Κουτσιαριώτες αιρετούς οι οποίοι και γνωρίζουν και διάθεση να μας ενημερώσουν πιστεύουμε θα δείξουν.
Για να δούμε

Βαγγέλης Λύτρας είπε...

Από εδώ και πέρα ότι χαλάει δεν συντηρείται απλά ξυλώνεται !!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ είπε...

Ποιοι από την Ιτέα ψηφίσανε να ξηλωθούν οι απαράδεκτα τοποθετημένες σίδεροκολώνες φωτισμού και από τις δυο πλευρές επί της οδού Αγ Αθανασίου;Γιατί δεν διατηρείθηκαν τουλάχιστον από την μία πλευρά του δρόμου (απέναντι από τις κολώνες της ΔΕΗ)με συντήρηση και σωστή επανατοποθέτηση;
Να δημοσιευθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά για να μάθουν οι κάτοικοι επί της οδού Αγ Αθανασίου ποιοι τους κατατάσσουν ενδεχομένως στους (μελοθάνατους)πιο ανασφαλείς κατοίκους

Παύλος Σαμαράς είπε...

Το ψήφισαν και οι δικοί μας;;;;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής