Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

- Μια αξέχαστη Λαϊκή Βραδιά...

...Μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό στήν Ιτέα.
Από νωρίς το απόγευμα οι Κουτσιαριώτες προσέρχονταν στήν Πλατεία του χωριού δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για την λαϊκή βραδιά που ετοίμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας στα πλαίσια των "Τιτάνια 2011" που γιορτάστηκαν φέτος για πρώτη φορά στό χωριό μας.
Η συγκέντρωση του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα οτι κάτι αλλάζει σε τούτον τον ξεχασμένο από πλευράς Πολιτισμού τόπο.
Οι παρέες, τα χαμόγελα, η μεγάλη συμμετοχή, ο χορός, το κέφι ήταν απο τα πρώτα που έβλεπες με δακρυσμένα μάτια απο συγκίνηση.
Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή βραβείων στα παιδιά που πέρασαν με επιτυχία σε κάποιο ΑΕΙ - ΤΕΙ, δείχνοντας έτσι οτι ο Συλλογός μας εκτός απο Πολιτιστικός είναι και Μορφωτικός.

Παρευρέθηκαν : 
Ολη η τοπική αρχή, ο Ιερέας, και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου. 

Στήν συνέχεια προλόγησαν την βραδιά :
ΑΧΙΛΛΕΑΣ  ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ - Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας
ΚΩΣΤΑΣ  ΤΖΕΛΑΣ - Πρόεδρος τού Πολιτιστικού Οργανισμού Παλαμά
ΘΟΔΩΡΗΣ  ΣΔΟΓΓΟΣ - Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας
ΗΛΙΑΣ  ΛΙΑΧΑΝΟΣ - Αντιδήμαρχος
ΑΝΤΩΝΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

Η ορχήστρα :
ΒΕΤΑ  ΚΑΡΙΩΤΗ - Τραγούδι
ΚΩΣΤΑΣ  ΜΗΤΡΑΚΟΣ - Τραγούδι
ΒΑΪΟΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΗΣ - Μπουζούκι
ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΜΑΡΑΣ - Κιθάρα
ΘΑΝΑΣΗΣ  ΛΥΤΡΑΣ - Μπάσσο
ΚΩΣΤΑΣ  ΕΥΤΑΛΙΤΣΙΔΗΣ - Πιάνο
ΚΩΣΤΑΣ  ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Κρουστά

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Μουσικής :
ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΜΑΡΑΣ

ΟΛΟΙ είμασταν εκεί....
















































6 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

...Κάτι αλλάζει στόν Τόπο μας...και είναι μόνο η αρχή !!!

Κουτσαριώτης Νοσταλγός είπε...

Είναι καποιες λέξεις που τις λέμε για να εκφράσουμε το θαυμασμό μας...δεν ξανάγινε, απίστευτο, μπράβο, συγχαρητήρια κτλ. Εγώ θα ήθελα απο κείνη τη βραδιά όλοι μας να κρατήσουμε δυο φράσεις. Τη πρώτη την είπε ο Αχιλλέας στον πρόλογό του: "απο την αρχή είπαμε οτι θέλουμε να φτιάξουμε ενα σύλλογο μεγάλο, ενα σύλλογο αντάξιο του χωριού μας, εναν σύλλογο παράδειγμα οργάνωσης όπου θα συμβάλλει στον πολιτισμό, τη γνώση, τον αθλητισμό και κατά συνέπεια την πρόοδο του χωριού μας. Εχουμε το μεράκι, την όρεξη, τις ιδέες και τα όνειρα απλά θέλουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή σας". Και τη δεύτερη απο τον πρώην Δήμαρχο τον Αντώνη: "είμαι πολύ χαρούμενος που μετά απο τόσα χρόνια βλέπω τους συγχωριανούς μου παρέες παρέες στα τραπέζια να κατακλύζουν την πλατεία για την εκδήλωση του συλλόγου μας"......άραγε φτάνει το μπράβο; Φίλοι μου τελικά αυτή είναι η Ιτέα όταν θέλει!

Miltos Anastasiou είπε...

ΦΙΛΕ ΝΟΣΤΑΛΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΜΗΤΡΑΚΟΣ "ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ",ΙΤΕΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΛΛΑ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρατιρόντας τα σχόλια απο τους δύο συγχωριανούς μου, θα είθελα να συμπληρόσω,ότι επιτέλους η νεα γεννιά σε συνεργασία με κάπιους προοδευτικούς μεσαίας ηλικίας που θέλανε να έχουν ενεργό ρόλο στο σύλλογο δείξανε ότι υπάρχουν στο χωριό μας ανθρωποι με οράματα που θέλουνε να προσφέρουν για το κοινό καλό και όχι με γνώμονα την ιδιοτέλεια.Για τον νοσταλγό τον θειμίζω ότι ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης είναι ο κύριος υπαίτιος για τον διαχωρισμό των κατοίκων του χωριού μας μεχρι χθές,γιατί έτσι τον βώλεβε και θα τον βωλέβη όσω ασχολείτε με τα κοινά,δηλαδή το δυέρεαι και βασίλεβε όπου βλέπει εκδηλώσεις<>ειναι πρώτος και στργγιλοκάθετε, αλλά και προσπαθεί να τα καπιλευτή όλλα σαν να είναι ο κύριος ΞΕΡΩ,ΞΕΡΩ ή ο μεγάλος ΒΟΥΔΑΣ.Για τον φύλο μου τον Μίλτο θέλω να τον ενημερώσω ότι αυτός ο κύριος είναι ο ΝΕΚΡΟΘΑΥΤΗΣ του πολιτισμού τόσο στην ιτέα όσο και στον πρόην Δήμο Φύλλου,αλήθεια θημάσε απο πότε εχει το χωριό μας να δεί τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλόσεις;ο ίδιος ήταν πρόεδρος της βιβλιοθήκης και του καρναβαλιού δύο νομικά πρόσωπα του πρώην Δήμου που τα ίδρυσε ο ίδιος, όσο είδες εσύ εκδηλώσεις απο τη θήβα τόσο είδα και εγώ απο την ιτέα.Αυτός ο <>κύριος είχε καταχωνιασμένο το σύλλογο εκεί που μόνο αυτός ήξερε,γι'αυτούς και άλλους πολλούς λόγους όχι μόνο δεν δικαιούτε να ομιλή αλλά ούτε καν να βρίσκετε στη θέση των επισήμων,αν είχε λίγη τσίπα επάνο του θα ντρεπότανε κιόλας.Εμείς η νέα γεννιά σε συνεργασεία με μεγαλείτερους προοδευτικούς συγχωριανούς μας θα προσπαθείσουμε να αναδείξουμε<> τον πολιτισμό.
ΥΣΓ:Προτήνο την μετανομασία του Αντώνη για θέματα πολιτισμού σε ΝΕΚΡΟΘΑΥΤΗ

Κουτσαριώτης Νοσταλγός είπε...

Φίλε ανώνυμε η τοποθέτησή σου είναι απολύτως ξεκάθαρη και τη σέβομαι απόλυτα. Θα ήθελα όμως για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όσο αφορά το κείμενο που έγραψα κι επειδή κι εγώ ουσιαστικά ανώνυμα γράφω σου λέω το εξής:η αναφορά μου δεν είναι στα πρόσωπα αλλά στις φράσεις τους και έτσι θέλω να το δούν όλοι. Ο μέν πρώτος ουσιαστικά αναφέρει οτι μπορεί στην σημερινή Ιτέα να δουλευθεί και με ποιόν τρόπο, η ιδέα ενός πολιτιστικού συλλόγου και ήταν απόλυτα σαφής για το τι σκέφτεται το συμβούλιό του για το μέλλον του συλλόγου. Ο δε δεύτερος μας φέρνει με τη φράση του στο μυαλό μας μια εικόνα ενός χωριού αγαπημένου όπου παρέες παρέες βγήκε να διασκεδάσει. Φίλε μου εγω μένω μόνο στις φράσεις τους κι όχι στα πρόσωπα. Δεν θέλω επ'ουδενί να είμαι ενας απο αυτούς που θα χαλάσουν με το σχόλιό τους αυτό το τόσο όμορφο που έφτιαξε ο σύλλογος εκείνη τη βραδιά κι επειδή δεν γνωρίζω πως το κείμενό μου βρέθηκε εδώ (εγώ αλλού το έγραψα), εάν είναι να δημιουργηθεί τέτοιου είδους πρόβλημα παρακαλώ να αφαιρεθεί. Σέβομαι απόλυτα τους κόπους όλων εκείνης της βραδιάς και πολύ περισότερο τους συγχωριανούς μου. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισότερο.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Φίλε μου "Ανώνυμε"...
Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και στα (Καλά, λάθει ή παραλήψεις)του παρελθόντως κι ας έρθουμε στό σήμερα και στην προσπάθεια όλων μας για ένα καλύτερο αύριο του Χωριού μας.Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στό καινούργιο ξεκίνημα που κάνουμε γιά να αφήσουμε στήν επόμενη γεννιά τήν δικιά μας και τών πατεράδων μας "Πολιτιστική κληρονομιά" που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλωτε τούτος ο Τόπος....

(Σ΄ευχαριστώ πολύ που συμμετέχεις και γράφεις την αποψή σου όποια κιαν είναι....)

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής