Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

- «Ταφόπλακα» για τους αγρότες η μείωση του ΦΠΑ και η «πετσοκομένη» επιστροφή πετρελαίου

Ισχυρό πλήγμα αναμένεται να υποστούν τόσο οι αγρότες του Νομού μας, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας τη νέα χρονιά. Η μείωση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ από 11% στο 7% και μια πιθανή περικοπή κατά 25% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, θα απειλήσουν την βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Είναι ενδεικτικό πως οι απώλειες για κάθε αγρότη μπορούν να φτάσουν τα 10 ευρώ ανά στρέμμα. Οι παραπάνω προτάσεις, εφ' όσον τελικά υιοθετηθούν, έρχονται να πλήξουν καίρια την έτσι κι αλλιώς καχεκτική ανταγωνιστικότητα των αγροτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και να θέσουν κυριολεκτικά εκτός μάχης μια σημαντική μερίδα επαγγελματιών του αγροτικού χώρου. Σημειωτέον ότι οι σχετικές αποφάσεις έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για τη χρηματοδότηση της καλλιεργητικής προσπάθειας, ειδικά στις μεγάλες εκτατικές μονοετείς καλλιέργειες, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργούν και στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας που τα τελευταία χρόνια κινείται αδύναμα και στα όρια της βιωσιμότητας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή για πετρέλαιο κίνησης και όλοι βάζουν κόκκινο. Κοιτάξτε τις δεξαμενές στα σπίτια. Να κοπούν οι επιστροφές τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Αν ξερεις κάποιον να το κάνει πες μας...αλλιώς είσαι ενας ανώνυμος δειλός συκοφάντης!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την π@π@ρι@, δήθεν πες ονόματα κλπ ενώ ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, άστο... Στη ζούλα μια ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής