Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

- Επανάσταση!!!

Ακούω χρόνια τώρα, τόσα που, όπως λέει και ο λαός, ήμουνα νιος και γέρασα, μια λέξη να πιπιλιέται και να αναμασιέται ασταμάτητα.
Επανάσταση!
Παντού επαναστάτες άκουγα, παντού συνθήματα βρόνταγαν, παντού αγανακτισμένους έβλεπα, και ρουθούνι δεν άνοιξε ποτέ.

Σήμερα, πολλά χρόνια μετά το σάλπισμα της νιότης, συνεχίζω να ακούω για επαναστάσεις. Ειδικά με την σημερινή κατάντια και την υποδούλωση της πατρίδας μας σε τραπεζίτες και ξένους.

Έλληνα, ο πόλεμος αυτός, δεν είναι πόλεμος με όπλα, αλλά με χρήμα αντί οβίδες.
Με το ίδιο όπλο κερδίζεται η μάχη.

Σταματάς να δουλεύεις στην πόλη, πας πάλι πίσω στο χωριουδάκι σου, φυτεύεις τα ζαρζαβατικά σου, συναλλάσσεσαι με προϊόντα αντί χρήματα με τους συνανθρώπους σου, πληρώνοντας είδος για άλλο είδος, ψηφίζεις "έξω απο την Ε.Ε. και το ευρώ, αλλάζεις νοοτροπία, προσγειώνεσαι, και τότε βλέπεις για πότε γονατίζουν τράπεζες και συστήματα, και η χώρα παίρνει τ' απάνω της ξανά.

Πίστεψέ με, τότε μόνο μπορείς να ελπίζεις για το αύριο.
Σε καμία άλλη περίπτωση..!!!

Νίκος

1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Η "μάζωξη" στα μεγάλα αστικά κέντρα, έγινε όχι από την μία μέρα στην άλλη, αλλά μεθοδευμένα για πολλά χρόνια. Πώς το καταφέρανε αυτό; ερήμωσαν τα χωριά και τις κωμοπόλεις με αποτέλεσμα ο κάθε νέος της εποχής να ψάχνει να βρεί την τύχη του είτε στο εξωτερικό (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) είτε στις μεγαλουπόλεις. Για πολλά χρόνια υπήρχε η νοοτροπία, να βρείς μια τρύπα να χωθείς, ίσα ίσα να γίνεις ένας υπαλληλάκος με 3 και 60 και την ψευδαίσθηση ότι είσαι πασάς ζώντας σε μία μεγάλη πόλη και όχι στις βουνιές και τα χώματα του χωριού. Σύντομα αυτός ο μύθος άρχισε να ξεφτίζει με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίζει να βλέπει τί είναι και τί δεν είναι ποιότητα ζωής. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, ήταν ήδη αργά...τώρα τί; Ποιος μπορεί να κάνει αυτό που γράφει ο Νικόλας; Άρα συμπέρασμα....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ..ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής