Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γιορτή του αεραθλητισμού και το 1ο Karditsa Fly – In στο αεροδρόμιο Μυρίνης

Διοργανώνεται το τριήμερο 9,10 & 11 Μαΐου από το Δήμο Καρδίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ενεργειακής Κάμπου Δήμου Καρδίτσας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Αεροδρομίου, στη Μυρίνη. 

Αναμένεται η συμμετοχή 50 περίπου αεροσκαφών απ' όλη την Ελλάδα. 

Μια γιορτή του αεραθλητισμού που θα προσφέρει μοναδικό θέαμα και ανεπανάληπτες  συγκινήσεις σε όσους την παρακολουθήσουν, αναμένεται να αποτελέσει το 1ο Karditsa Fly-in που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9,10 και 11 Μαΐου στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας, στην Μυρίνη, στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του.
Το αεραθλητικό γεγονός που διοργανώνεται από το Δήμο Καρδίτσας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και της Ενεργειακής Κάμπου Δήμου Καρδίτσας, αλλά και πολλών τοπικών επιχειρήσεων ως χορηγών των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα,  έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στις τάξεις της αεραθλητικής κοινότητας.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι οτι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 7/5 -και ενώ η προθεσμία υποβολής δηλώσεων δεν έχει λήξει - στο 1o Karditsa Fly -in είχαν δηλώσει συμμετοχή 47 αεροσκάφη και 80 πληρώματα απ' όλη την Ελλάδα!

Για τρεις ημέρες το Δημοτικό Αεροδρόμιο της Μυρίνης αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν τα δεκάδες μικρά αεροσκάφη, αλλά και να μυηθούν στην μαγεία του αεραθλητισμού από έμπειρους πιλότους, ζώντας τη μοναδική εμπειρία της πτήσης με κάποιο από αυτά και μάλιστα δωρεάν, έπειτα από κλήρωση.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης ρίψεις αλεξιπτωτιστών, πτήσεις παραμοτέρ και επίδειξη αερομοντέλων, ενώ την πρώτη ημέρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο το “Ιπτάμενο  Μελισσοκομικό Σχολείο”, ο πιλότος του οποίου διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ., αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων κ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου θα ενημερώσει μικρούς μαθητές για τις μέλισσες και τη σημασία τους, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος.

Η κεντρική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/5 στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Καρδίτσας καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου το Δημοτικό Αεροδρόμιο στη Μυρίνη,  για να απολαύσουν το θέαμα που μόνο ο αεραθλητισμός μπορεί να προσφέρει. 


Το πρόγραμμα του 1ου Karditsa Fly-in
Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου Karditsa Fly in στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Μυρίνης έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014
9:00 Άφιξη μαθητών Δημοτικού Σχολείου της πόλης
10:00 Προσγείωση «Ιπτάμενου Μελισσοκομικού Σχολείου»
Ενημέρωση για της μέλισσες και τη σημασία τους μέσω του προγράμματος "Το Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο". Μία αερομεταφερόμενη κυψέλη ταξιδεύει με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για την κοινωνία των μελισσών, τα πολύτιμα προϊόντα που μας προσφέρει και την σημασία τους στην επικονίαση και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Υπεύθυνος μαθήματος είναι ο διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ., αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων και πιλότος, κος Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου.
15:00 Αφίξεις αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα
22:00  Ελαφρύ Γεύμα – Σύσκεψη (Briefing)

Σάββατο 10 Μαΐου 2014
9:00 Αφίξεις Αεροσκαφών – Προσέλευση κόσμου
12:00 Έναρξη εκδηλώσεων - Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας Κωνσταντίνου Παπαλού
12:30 Παρουσίαση πληρωμάτων
13:00 Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών
14:00 Δωρεάν Πτήσεις Εθισμού για το κοινό
Δηλώσεις συμμετοχής στο περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο πεδίο προσγείωσης.
18:00 Αναχωρήσεις αεροσκαφών
21:30 Γεύμα στα πληρώματα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014
9:30 Αφίξεις Αεροσκαφών – Προσέλευση κόσμου
11:30 Πτήσεις Παραμοτέρ
12:30 Επίδειξη Αερομοντέλων
13:30 Δωρεάν Πτήσεις Εθισμού για το κοινό
Δηλώσεις συμμετοχής στο περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο πεδίο προσγείωσης.

1 σχόλιο:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Δυστυχώς αγαπητοί συνάνθρωποι το αεροδρόμιο της Μυρίνης δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για να ικανοποιήσει το χόμπι μερικών πλουσιόπαιδων που διαθέτουν οτιδήποτε πετάει και φυσικά για να προβληθεί ο κ. Παπαλός. Καθρεφτάκια για ιθαγενείς όπως πολύ σωστά και κατατοπιστικά έγραψε ο δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας κος Σουφλάκος πριν από λίγες ημέρες στον τοπικό τύπο. Δείτε Εδώ το δημοσίευμα

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής