Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Απο τούς Συλλόγους της ενότητας Φύλλου ενημερώθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου

Τούς Συλλόγους της ενότητας Φύλλου κάλεσε και ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου και η υποψήφια δημοτική ομάδα του, στο πλαίσιο των συνεχόμενων επαφών του επικεφαλής με τους φορείς και τα προβληματά τους.

Εκεί ενημερώθηκε από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Σύλλογο, ενώ συζητήθηκαν οι προτάσεις τους για τη βελτίωση της εικόνας των χωριών γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό.
Ο κος Σακελλαρίου δήλωσε εξαρχής πόσο σημαντικό έργο επιτελούν και οι Σύλλογοι στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας και αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, δημιουργώντας μια πολιτιστική κληρονομιά ανάλογη της ιστορίας της περιοχής μας.

Ο κος Σακελλαρίου δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των Συλλόγων, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο αλλά και για όλη την παράταξη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας κος Αχιλλέας Μπαλαντίνας έθεσε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα κτιριακά προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το παλιό Δημοτικό Σχολείο όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός, έχει να ανακαινιστεί εδώ και πολλά χρόνια και πως μέχρι σήμερα γίνονται ανά διαστήματα επιδιορθώσεις με συμμετοχή μόνο του Συλλόγου.

Σημείωσε δε πως προβλήματα αντιμετωπίζει και το Αγροτικό Μουσείο Ιτέας το οποίο παραμένει ακόμα κλείστο, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι του Ενιπέα.
Για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.
Ιδιαίτερα σοβαρό όμως για τον Πολιτιστικό Σύλλογο τόνισε είναι να βρεθούν χώροι στέγασης και φιλοξενίας των χορευτικών απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας που μας τιμούν με την παρουσία τους το καλοκαίρι στο 3ήμερο Φεστιβάλ Ενιπέα.

Ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα του αθλητισμού απο τον υποψήφιο Πρόεδρο τ.κ Ιτέας Βαγγέλη Λύτρα καθώς επίσης και τα προβλήματα του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας απο την πρόεδρο κα Τζένη Μακρή.

Τέλος ο κος Σακελλαρίου ευχαρίστησε τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και δήλωσε πως «η αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με ποικίλα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα καθ΄όλη τη διάρκεια τους έτους στα χωριά είναι μεγίστης σημασίας, διότι οι πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου είναι ουσιαστικά η ταυτότητά του». 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής