Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Θα πρέπει να πεθάνει ένα παιδί, για να καταλάβουμε το πρόβλημα;

Αγαπητοί συγχωριανοί
Γράφω πάλι και επιμένω στο ίδιο θέμα με την ελπίδα οτι θα με διαβεβαιώσετε ότι δεν τα έχω χάσει ακόμα και ότι αυτό που σκέφτομαι δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να μην είναι αλήθεια.

Δεν έβλεπα Χαρδαβέλα και δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του ούτε για τα ούφο, ούτε για τους μυστηριώδεις ψεκασμούς, ούτε για τις απαγωγές απο εξωγήινους.
Ασε που αν ερχόντουσαν τα ούφο στην Ιτέα θα τους ικετεύαμε να μας πάρουν κάπου πιο ανθρώπινα.
Ακούω συνέχεια φίλους να λένε πως θέλουν να φύγουν, δεν αντέχουν.
Να η ευκαιρία λοιπόν.

Εδώ λοιπόν σ αυτό το χωριουδάκι που μένουμε καλώς ή κακώς, μαζί με τούς κατοίκους του, υπάρχουν και τα μηχανάκια (αυτά τα πειραγμένα) που λυσσάνε και ξυπνούν τον κόσμο στη μέση της κατάμαυρης νύχτας (αν μπορέσει βέβαια και κλείσει μάτι κανείς απο τον θόρυβο).
Θυμάστε οι μεγαλύτεροι εκείνο το αξέχαστο...""Τους ξύπνησες όλους γιατί;""
Απο τότε είμαστε στα ίδια χάλια και τα μηχανάκια (ηλεκτρικά πριόνια) αλωνίζουν την Ιτέα ασταμάτητα κάθε βράδυ τούς μήνες του καλοκαιριού.

Τα άτομα που κάθονται πάνω στη σέλα συνήθως μοιάζουν φυσιολογικά παιδιά.
Συχνά πρόκειται για άτομα μικρής ηλικίας που αντιμετωπίζουν το μηχανάκι και την πειραγμένη εξάτμισή του σαν προέκταση της ανασφάλειάς τους και μάλλον "φτιάχνονται" σαν ένα είδος καινούργιου ναρκωτικού, όταν νοιώθουν ότι ενοχλούν και ξυπνάνε τους άλλους...
"Αλλωνίζουν" συγκεκριμένες ώρες συγκεκριμένη περιοχή κάνοντας κύκλους και τρυπώντας με την ηχορύπανση ακόμα και τα διπλά τζάμια με τα αλλουμινένια κουφώματα.
Ναι φίλοι μου, υπάρχουν σπίτια που κλείνουν καλοκαιριάτικα εν μέσω καύσωνα τα παράθυρα για να βρούν την ηρεμία τους απο την νέα μάστιγα που κυκλοφορεί έξω, και που στο περασμά της δεν αφήνει περιθώρια ηρεμίας και ύπνου.

Αυτή η ηχορύπανση την οποία αναγκαζόμαστε να υποστούμε καθημερινά, ειδικά όσοι ζούμε στο κέντρο, είναι ένα νέο είδος τρομοκρατίας, ακουστική τρομοκρατία και όσοι την εξασκούν πάνω μας θα έπρεπε να διώκονται ποινικά. Αν και υποτίθεται ότι είναι παράνομο σύμφωνα με τους Ελληνικούς νόμους, όπως καταλαβαίνετε, κανένας δεν νοιάζεται σ' αυτή τη χώρα γι αυτά τα πράγματα. Είναι όπως η κακοποίηση ζώου που απαγορεύεται από το νόμο αλλά αν πας σ' ένα αστυνομικό τμήμα και κάνεις μια καταγγελία θα δεις πως θα γελάσουν ή στην καλύτερη περίπτωση θα αδιαφορήσουν οι εκπρόσωποι του νόμου.

Είναι τελείως παράλογο να υποθέσει κάποιος ότι όλη αυτή η αδιαφορία θα μπορούσε να αποβλέπει στην ψυχολογική εξαθλίωση της γειτονιάς.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Η κατάσταση είναι τραγική.
Η αστυνομία δεν δίνει δεκάρα αν και δημοσιεύματα παντού λένε πως η μόνιμη έκθεση σε τόσο θόρυβο προκαλεί διαταραχές.
Και καλά εγώ δεν είμαι και υπόδειγμα αντοχής στην ηχορύπανση.
Οι άλλοι άνθρωποι, οι γείτονες;...το πως αντέχουν αυτοί ξέρουν
- Τι να κάνουμε;...λένε, δεν μας ακούει κανείς, κι αν προσπαθήσουμε να βρούμε το δίκιο μας τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα γιατί ολη η κατάσταση θα γυρίσει εναντίον μας, λειτουργεί σαν βεντέτα.

Φταίνε οι γονείς;
NAI !!! και μόνο αυτοί...

Θεωρώ ότι το πρόβλημα με τα μηχανάκια στο χωριό μας έχει παραγίνει και ότι επιτέλους θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, χωρίς αναβολές και γραφειοκρατία, για την προστασία των πολιτών.
Και, επιτέλους, επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας και έχουν χαθεί αρκετές αθώες ψυχές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πρέπει οι γονείς των καμικάζι να αφήσουν την ανευθυνότητά τους και να δείξουν κάποια ευαισθησία στό θέμα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρουν τη ζωή των παιδιών τους για ένα καπρίτσιο και μόνο...

Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, και πει κάποιος "σιγά μωρέ ας αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν το κομμάτι τους", διαβάστε λίγο τι μπορεί να προκαλέσουν τα μεγάλα επίπεδα θορύβου στον άνθρωπο.
Κι όταν λέμε μεγάλα τι εννοούμε;
Αρκεί να πω ότι το όριο της ανθρώπινης αντοχής είναι 140db και οι συνεχείς θόρυβοι των 120db προκαλούν ζημιά στην ανθρώπινη υγεία.

Ο παρακάτω πίνακας είναι μέτρο σύγκρισης:

ΕΝTAΣΗ ΘΟΡΥΒΩΝ

• Ψίθυρος 20 dB
• Ομιλία 30 dB
• Κατοικίες χωρίς πολύ κυκλοφορία 40 dB
• Ήσυχος δρόμος 50 dB
• Επιβατικό αυτοκίνητο 60 dB
• Κλάμα παιδιού 80 dB
• Θορυβώδης δρόμος 80 dB
• Σταθμός λεωφορείων 90 dB
• Βαρύ φορτηγό 93 dB
• Δισκοπρίονο 105 dB
• Μοτοσικλέτα χωρίς σιγαστήρα 120 dB
• Απογείωση αεροπλάνου 110-120 dB

Λυπηθείτε μας κάγκουρες των δρόμων και των νόμων κι αφήστε μας στην ησυχία μας...!!!



16 σχόλια:

ΒΑΝΑ ΝΤΑΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ είπε...

Παυλο αυτο ειναι σοβαρο προβλημα καλα κανεις και γραφεις για αυτο...!!!

ΖΩΗ ΖΑΚΗ είπε...

Γεια σου Παύλο εύχομαι να σε διαβάσουν και να καταλάβουν ειδικά οι γονείς γιατι όλα ξεκινούν από το σπίτι...!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο απ τον τίτλο του άρθρου καταλαβαίνει κανείς πόσο μίσος έχεις μέσα σου σαν άνθρωπος...ντροπή σου λοιπόν...και να ξέρεις είμαι και εγώ κάθε βράδυ μέσα σε αυτά τα "κωλόπαιδα" και όσο κόντρα μας πάτε τόσο εμείς θα το κάνουμε σε ποιο έντονους ρυθμούς...μονο καο μόνο απο αντίδραση

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσες να θέσεις καλύτερα το πρόβλημα. Διότι περί προβλήματος πρόκειται και μάλιστα έντονου όταν η αδιαφορία της πολιτείας σε συνδυασμό με τον κοινωνικό ωχαδελφισμό αφήνουν ασύδωτη την κάθε προβληματική μειονότητα να παρεξηγεί την έννοια της ελευθερίας με την άναρχη καταπίεση των άλλων ασελγόντας καθημερινά με τον οποιοδήποτε τρόπο στα δικαιώματά τους για ανθρωπινότερο επίπεδο διαβίωσης (ηρεμία κλπ)
ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ "ΗΜΕΡΑ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ δηλαδή εν προκειμένω να αναγκαστούμε να μετοικήσουμε σε άλλες πιο πολιτισμένες χώρες ή πλανήτες.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε όσοι συγχωριανοί σαν κι εμένα καταπιέζονται καθημερινά από τον φασιστικό επεκτατισμό των βενζινοκίνητων να έχουν μεταναστεύσει σε Ύδρες, Ολλανδίες, Muenster κλπ
Οπότε τι μένει;
Δυο λύσεις: η πρώτη είναι η αντιπαράθεση πρώτον με ειρηνικό τρόπο ("Σε ευχαριστώ ρε μεγάλε που πέρασες και με ξύπνησες κατά τις 3 π.μ. γιατί έχει χαλάσει το ξυπνητήρι μου και ήθελα να προλάβω την αλλαγή - λέμε τώρα) και δεύτερον με αντεπίθεση στο ίδιο στυλ (καπνογόνο όπως κάνουν τα ΜΑΤ ή σφαλιάρες ξεγυρισμένες ή πυροβόλημα με αεροβόλο, σφεντόνα κλπ).
Η δεύτερη λύση είναι η αδιαφορία που θα σου στοιχίσει λιγάκι γιατί θα πρέπει να ηχομονώσεις καλύτερα το σπίτι σου (σαν φρούριο), να αγοράσεις τις πιο ενισχυμένες ωτασπίδες κλπ.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Α! και πού εισαι... όταν ετοιμάσω το UFO πάνω στο οποίο πειραματίζομαι πρόσφατα είσαι ευπρόσδεκτος (σου έχω φυλάξει Α'θέση μη καπνιζόντων με θέα στο παράθυρο προς όποιο γαλαξιακό σύστημα γουστάρεις και βρεις πιο ήρεμο για να το επισκεφτούμε με προοπτική μετεγκατάστασης).
Τώρα το τι θα επακολουθήσει στο γήινο εναπομείναντα αχταρμά...δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να το προβλέψεις (τα καθημερινά στοιχεία μιλούν από μόνα τους)
Νάσαι καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

ειναι παιδια οχι οτι ειναι και εγω τα εκανα αυτα που ειμαι τωρα 42 θα μου πεις τα παιδια σου θα τ αφησεις θα σου πω οτι δεν ξερω πως θα το χειρηστω θα δουμε .......ολοι εσεις που κρινεται τοσο ασχημα σαν παιδια τι κανατε εισασταν παναγιες οχι ακομα και τωρα οδηγαμε χωρις ζωνη μιλαμε στο κινητο που ειναι εγκλημα περναμε με βαθυ πορτοκαλι το φαναρισ ολα εμεις ειμαστε σωστοι και κρινουμε τα παιδια μας οχι μεγαλο λαθος κυριε παυλο...θα πρεπει να πουμε πρωτα για την παιδεια που μας δινει το κολοκρατος και μετα να κρινουμε τα παιδια μας ΥΓ αυτο με τις εξατμισεις το χα και εγω μεχρι τα 38 και στις μηχανες και στ αυτακινητα που ειχα ουκ ολιγα και το σταματησα γιατι εκανα παιδια καιδεν μου περισευουν ευρω ...ενας γειτονας

Ανώνυμος είπε...

στο χωριο μας τελικα εχουμε δικτατορια της εξατμισις....

Γιάννης Αλμπάνης είπε...

καποιος είπε ότι "και ο ανωνυμογράφος δικαιούται να έχει δίκαιο", όμως σε τέτοια θέματα καλό είναι να βάζουμε το όνομά μας στα στα γραφόμενά μας. 'Ετσι μόνο έχουν αξία, γιατί άλλα λέτε εδώ και άλλα στο καφενείο...

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε" Παύλο δεν είστε τίποτα παραπάνω απο αυτούς τους "νέους" τους "διθεν" προστάτες των χωριών. Αυτών που και καλά θέλουν να το παίζουν "ανώτεροι" στα μάτια των συγχωριανών τους. Το πρόβλημα δεν ξεκινάει από το σπίτι κύριε...τελείωσα το σχολείο πριν τρία χρόνια με αξιοπρεπέστατο απολητίριο και έχω και δύο πτυχία ξένων γλωσσών οπότε η μόρφωση μου δεν νομίζω να είναι του "πάτου" αλλά κάθε βράδυ είμαι και εγω εκεί με το "πηραγμένο" παπί μου και κάνω το χωριό ανάστα ο κύριος και θα συνεχίζω να το κάνω καθε βράδυ...Όσο για την αστυνομία που την καλείτε κάθε βράδυ μας ευχαριστεί και δεν μας τρομάζει γιατι σπαει λιγο και την ρουτίνα μας...α και δεν νομίζω το 100αρι παπί μου να κανει περισσότερο θόρυβο απ'οτι ενα αεροπλάνο????

Παύλος Σαμαράς είπε...

Με την αξιοπρεπέστατη ορθογραφία σου καταλάβαμε την αξιοπρεπέστατη μορφωσή σου, το αξιοπρεπέστατο απολυτηριό σου, και τις αξιοπρεπέστατες ξένες γλώσσες σου...να σε χαίρονται οι δασκαλοί σου πρώτα από΄ολα...!!!

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Φίλε μου καλύτερα να μην μας επισκεφθούν εξωγήινοι τέτοιοι που είμαστε γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα μας αντιμετωπίσουν σαν βακτηρίδια ή παράσιτα.

Θα ήθελα όμως ν' απευθυνθώ στο ανώνυμο παλικάρι που λέει ότι έχεις μίσος μέσα σου, θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο κ.λπ.
Κατ' αρχάς αγόρι μου αυτό που θέλεις να κάνεις είναι παράνομο και πρέπει να τιμωρηθείς. Αυτό ισχύει για όλους μας όταν παρανομούμε.
Δεύτερον, γιατί κατηγορείς έναν άνθρωπο που διεκδικεί το δικαίωμά του στην ησυχία και την ηρεμία; Αν αυτά τα έγραφε ο μπαμπάς σου θ' απαντούσες με τον ίδιο τρόπο;
Και τρίτον, αν θεωρείς ότι το να αναστατώνεις το σύμπαν είτε από αντίδραση είτε επειδή σ' αρέσει είναι ένα είδος μαγκιάς, θα σε πιστεύαμε περισσότερο εάν είχες το θάρρος της γνώμης σου επώνυμα κι όχι να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία.
Δεν διαφωνώ ότι είσαι μορφωμένος. Όμως στα πλαίσια της μόρφωσης που έλαβες θα πρέπει να διδάχθηκες ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας και να τηρούμε τους νόμους. Συνεπώς, άλλο ο μορφωμένος κι άλλο ο πολιτισμένος άνθρωπος.
Ελπίζω να κατάλαβες ότι αυτά που γράφω είναι με καλοπροαίρετη διάθεση

Σιωπηλά Ενοχλημένος είπε...

Δυστυχώς, στο χωριό μας τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Διαπιστώνοντας (και δυστυχώς βιώνοντας καθημερινά) το τριτοκοσμικό φαινόμενο της...ηχορύπανσης που προκαλούν τα πειραγμένα μηχανάκια.
Ο νεοέλληνας δεν αγαπάει τον τόπο του και δεν σέβεται τον συμπολίτη του...δυστυχώς. Αν αποφασίσεις να διαμαρτυρηθείς, εύλογα, είσαι ο παράξενος, ο γκρινιάρης, ο κακός, άσε που θα βγουν κι από πάνω και θα σε βρίσουν ή θα κινηθούν εναντίον σου.
Επιτέλους, ας γίνει κάτι να εξαλειφτεί αυτό το άθλιο και τριτοκοσμικό φαινόμενο.
Φυσιολογικοί αυτού του τόπου, όσοι πλέον έχουμε απομείνει, ας ενωθούμε να κάνουμε κάτι με αυτούς τους καμικάζι που διαταράσσουν την ηρεμία μας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα?Ο θόρυβος που δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε,ώστε να ξυπνήσουμε μες στην φρεσκαδούρα για να πιούμε την καφεδάρα μας ή φοβόμαστε μην πάθει κάποιο παιδί κακό γιατί καβαλάει ένα μηχανάκι???Αλλού στοχεύει ο τίτλος αλλού το άρθρο,έτσι καταλαβαίνω με τα λίγα γράμματα που ξέρω.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αν μπείς στον κόπο και το διαβάσεις όλο χωρίς προκατάληψη θα καταλάβεις άγνωστε...

Παύλος Σαμαράς είπε...

Η δημόσια συζήτηση μέσω του σχολιασμού των αναρτήσεων αν δεν στηρίζεται σε ένα τεκμηριωμένο λόγο, με επιχειρήματα και απόψεις, είναι ένα απλό παραλήρημα. Οι ύβρεις, οι απειλές και η λασπολογία πάντα ήταν το καταφύγιο για κάθε έναν που δεν είχε τίποτα άλλο να πει. Επιπλέον, τις απόψεις μου, έχω την ευθύνη και τις λέω και τις υπογράφω επώνυμα. Πως μπορώ λοιπόν να ανοίξω διάλογο με κάποιον που ντρέπεται είτε για το όνομα που έχει ή για αυτά που γράφει; Ο υπεύθυνος πολίτης έχει απόψεις και πρόσωπο και με αυτό βγαίνει στην κοινωνία. Όταν κάποιος δεν έχει το θαρρος της γνώμης του και κρύβεται πίσω από την ανωνυμία για να μπορεί να εκστομίζει ασυναρτησίες και συκοφαντίες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ως κριτική, αλλά ούτε και ως αντίσταση.
Στο χωριό μου το λένε δειλία, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Πολίτης με δικαίωμα κρ ιτικήςακόμη και στην εποχή της «ψηφιακής αγοράς» έχει μόνο όποιος έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη,αλλά μετά λίγα γράμματα που ξέρω,διάβασα ένα κείμενο των εξήντα με εβδομήντα γραμμών και μόνο σ'αυτές τις γραμμές αναφέρεται το πρόβλημα/προβληματισμό σας,που έχει σχέση με το τίτλο του άρθρου,( Και, επιτέλους, επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας και έχουν χαθεί αρκετές αθώες ψυχές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πρέπει οι γονείς των καμικάζι να αφήσουν την ανευθυνότητά τους και να δείξουν κάποια ευαισθησία στό θέμα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρουν τη ζωή των παιδιών τους για ένα καπρίτσιο και μόνο...)αφήνω τα συμπεράσματα σε σας.Το υπόλοιπο κείμενο αναφέρεται στον θόρυβο που παράγουν τα μηχανάκια.
ΥΓ. Αν,λέω,αν το διάβαζα με προκατάληψη θα έγραφα με προκατάληψη.Νομίζω πως εσείς διαβάσατε αυτό που έγραψα με προκατάληψη.Ευχαριστώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ είπε...

Σας δειχνουνε το δασος...και εσεις κοιτατε το δεντρο!!!εχετε φαγωθει με αυτη την εξατμιση!ελεος!!!οταν παλια ποτιζανε με τα μαλκοτσια ολο το βραδυ....οταν αδειαζανε με το σιλο το σιταρι...τοτε τι;;;;ειχατε βουλομενα τα αυτια;;μεινανε 7-8παιδια που μας θυμιζουν αυτα που καναμε και εμεις!!!στην ηλικια τους!!ολοι μας!!!μη παμε στα ζουνταπ τις φλωρετες και τα σακσς για τους παλιοτερους!!!τα υπολοιπα παιδια...εχουν αποβλακωθει στο ιντερνετ!!!απο 10 χρονων εχουν κινητο και ταμπλετ!!!γνωριζοντας εσεις οι γονεις τους κινδυνους του ιντερνετ!!αυτο δε σας ενοχλει;;;;;;και πως σας ενοχλει αφου εσεις πρωτοι κανετε καταχρηση σε αυτο!!!!υπαρχουν πιο σοβαρα προβληματα να ασχοληθειτε!!!οχι με μια εξατμιση!!αφηστε ισυχα τα παιδια του χωριου μας να ζεισουν αυτα που θελουν οπως τα ζεισαμε και εμεις!!!αν ημουν τωρα 18 θα ειχα και εγω ενα μηχανακι με εξατμιση!!!
Ξεχασα και τα βατραχια του εννιπεα που ολο το καλοκαιρι μας ζαλιζουνε και αυτα....!!!ειδικα αυτους που μενουΝ και εκει κοντα!!!!ΕΛΕΟΣ!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ;;;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής