Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Για έκτη συνεχή χρονιά η αναβίωση της "γουρνοχαράς" στην Ιτέα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στην γραφική Ιτέα Καρδίτσας σήμερα γιορτάζοντας με τους κατοίκους της το έθιμο της "Γουρουνοχαράς" που διοργάνωσε και πάλι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας.
Πρωταγωνιστές και φέτος οι χοιρινές νοστιμιές, και το καλό δωρεάν κρασί, συνοδεία μουσικής.
Η γιορτή ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι, όπου στους επισκέπτες προσφέρθηκαν παραδοσιακές τσιγαρίδες, λουκάνικα και τηγανιά.

Πρόκειται για την έκτη χρονιά που αναβιώνεται το έθιμο αυτό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κρατάει τις ρίζες του από πολύ παλιά, τότε που η κάθε οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή έσφαζε τα ζώα για να κρατήσει το χοιρινό κρέας για όλο το χειμώνα.

Παρά το τσουχτερό κρύο, το παρών στη γιορτή έδωσαν όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης, ο δήμαρχος Μουζακίου και Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Παλαμά Αναστάσιος Γκαζούνης, οι αντιδήμαρχοι Παλαμά Φωτεινή Καραϊσκου και Αντώνης Λωρίδας, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Κοντοβάϊος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Βάϊος Μπακαβέλος, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας και η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειπαν και οι χορηγοί της εκδήλωσης:
Ευχαριστούμε θερμά τους Γεωργαντά Παναγιώτη (αντλίες πομώνες tiveris), Τασιούλη Γεώργιο (συνεργείο γεωρ. μηχανημάτων) για το χοιρινό της λαχειοφόρου.
Τον οινοποιητικό συναιτερισμό Τυρνάβου, τον Α.Σ Διόνυσος Καρδίτσας και τους αδερφούς Νίκο και Στέφανο Ντράχα για το κρασί και την ταβέρνα του κ. Κώστα Ζώνα για την μοσχαροκεφαλή της λαχειοφόρου. Τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου για τα τρπεζοκαθίσματα, τους εθελοντές που δυο μέρες αψήφησαν το κρύο και φυσικά όλους τους επισκέπτες.
Ο αριθμός που δεν βρέθηκε ακόμη ο τυχερός είναι το 970
Όποιος το έχει να απευθυνθεί στο σύλλογο.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής