Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης του Δήμου Παλαμά

Παρουσία αρκετών ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών στον Παλαμά η εκδήλωση του Δήμου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε. (Π.Α.ΔΥ.Θ. Α.Ε.) για το πιλοτικό Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης που θα υλοποιηθεί από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Το κοινό καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Φωτεινή Καραϊσκου, η οποία τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.
Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. για τη συνεργασία.

Την παρουσίαση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης έκανε ο Διευθυντής της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. Ορέστης Πλιάσας με τη βοήθεια συνεργάτη του.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν δωρεάν (45) κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε δημότες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα αναλάβουν την μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων (κομμένα κλαδιά, χόρτα, γρασίδι, φύλλα, υπολείμματα λαχανικών και φρούτων, χαρτί, πριονίδι, στάχτη) σε εδαφοβελτιωτικό (κομπόστ).
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.
Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης.
Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Οι πρώτοι κάδοι κομποστοποίησης θα τοποθετηθούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ενώ οι υπόλοιποι θα διατεθούν σε δημότες κατόπιν αιτήσεως συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα συλλεχθούν στην έδρα του Δήμου στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.
Επίσης, ο Δήμος Παλαμά θα φροντίσει για τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη των νοικοκυριών που θα λάβουν μέρος στο  πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής