Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Παλαμά ξεκινάει Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης

Ο Δήμος Παλαμά στα πλαίσια καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων ξεκινάει Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης σε συνεργασία με την ΠΑΔΥΘ Α.Ε., διαθέτοντας κάδους κομποστοποίησης χωρίς επιβάρυνση για τους δημότες.

Η κομποστοποίηση έπρεπε ήδη να γίνει θεσμός και να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ιδίως σε εμάς, την ελληνική περιφέρεια, λόγω της μεσογειακής διατροφής μας, που παράγει πολλά φυτικά υπολείμματα.
Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος είναι να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατευθεί το περιβάλλον, βελτιώνοντας το με το φυτόχωμα που θα παραχθεί από την κομποστοποίηση.

Κάδοι κομποστοποίησης θα τοποθετηθούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ενώ οι υπόλοιποι θα διατεθούν σε δημότες κατόπιν αιτήσεως συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα συλλεχθούν στην έδρα του Δήμου στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, καλούμε όλους τους δημότες την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά στην εκδήλωση με θέμα
«Ενημέρωση για την εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης», όπου εξειδικευμένο προσωπικό από την ΠΑΔΥΘ θα κάνει ανάλυση και ενημέρωση για το πρόγραμμα και θα λύσει τυχόν απορίες.      

1 σχόλιο:

Κ.Ν είπε...

Μπράβο σας! Τελικά υπάρχουν και μερκοί που βλέπουν μέλλον. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής