Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γεωργία Μπομπίτση Λιαχάνου: 38 χρόνια Φαρμακοποιός της Ιτέας

Φαρμακοποιός
Ο άνθρωπος, που εμπιστευόμαστε στις δύσκολες στιγμές αλλά και για την ευζωία μας, αφού το σύγχρονο φαρμακείο από χώρος κάλυψης φαρμακευτικής ανάγκης έχει εξελιχθεί και σε πολύτιμο «σύμμαχό» μας για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας μας, την ενίσχυση της ομορφιάς και γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Η Επιστήμη που έχει κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την παρασκευή και την τυποποίηση των φαρμάκων ονομάζεται Φαρμακευτική, και αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της Ιατρικής, ο δε πτυχιούχος της επιστήμης αυτής καλείται Φαρμακοποιός.

Η δική μας Φαρμακοποιός η κα Γεωργία Μπομπίτση Λιαχάνου με καταγωγή από τα Καλυβάκια Παλαμά, σπούδασε φαρμακευτική στο Bari της Ιταλίας, και μετέπειτα παντρεύτηκε στην Ιτέα όπου και άνοιξε το πρώτο της φαρμακείο, εδώ και 38 χρόνια.
Συγκεκριμένα το 1980 άνοιξε το πρώτο φαρμακείο της σε κατάστημα δίπλα στον φούρνο, στο εμπορικό κέντρο του χωριού μας, όπου εκεί ήταν και η πρώτη γειτονιά της, με πολύ μεγάλο "δέσιμο" με όλους, σαν μια μεγάλη οικογένεια όπως αναφέρει και η ίδια.



Στη συνέχεια το 2002 μεταφέρθηκε και μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, στην πλατεία, στο κέντρο της Ιτέας.


Χρόνια τώρα στο φαρμακείο η κα Γεωργία, δεν είναι απλά μια έντιμη επιχειρηματίας, αλλά είναι και επιστήμονας και ως επιστήμονας κάνει το χρέος της απέναντι στους συνανθρώπους που εξυπηρετεί και δεν είναι τυχαία η άριστη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί τους και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της Ιτέας και των γύρω χωριών.
Το επάγγελμά της, είναι εξ ορισμού ένα λειτούργημα, που αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ φαρμακοποιού και ασθενή. Είναι ο άνθρωπος που μοιράζεται το πρόβλημα, συμμερίζεται τον πόνο του ασθενή και βοηθάει με τις οδηγίες της στην ανακούφιση ή την θεραπεία ακόμη των προβλημάτων υγείας.
Πρόσχαρη, εχέμυθη και αγαπητή σε όλους, εξυπηρετεί χρόνια τώρα τους κατοίκους του χωριού και της γύρω περιοχής γενικότερα. Οι επιστημονικές της παρεμβάσεις, η μεγάλη εμπειρία και η σωστή πρωτοβάθμια καθοδήγηση των ασθενών γλιτώνει καθημερινά πολυάριθμες επισκέψεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που και οι κάτοικοι την αντιμετωπίζουν όλοι τόσα χρόνια με συμπάθεια και αγάπη, αναγνωρίζοντας την κοινωνική της συμβολή και προσφορά.



Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε κι εμείς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Φαρμακοποιό ΜΑΣ κα Γεωργία, για τον τρόπο που πάντα τόσα χρόνια φρόντιζε και φροντίζει να μας εξυπηρετεί όλους σε κάθε ώρα και στιγμή της μέρας, με χαμόγελο και πάντα με έναν καλό λόγο.
Ασφαλώς σε όλους μας δημιούργησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και πάνω απ όλα εμπιστοσύνη φυσικά.
Την ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή συμπαράσταση και βοήθειά της (για τις κατ΄οίκον επισκέψεις της όταν υπήρχε ανάγκη), και της ευχόμαστε ακόμη καλύτερη συνέχεια στο λειτούργημά της, αλλά και στην οικογενειακή της ευτυχία γενικότερα.

Ιτέα Καρδίτσας


3 σχόλια:

Ζωή Μακρή είπε...

Κυρια. Άνθρωπος! !!!!!!να ειναι καλα.

ΕΦΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Αγαπημένη φίλη, εξαιρετική κόρη και θαυμάσια μανούλα!!! Και πάντα στις επάλξεις.. να είναι καλά με την θαυμάσια οικογένεια της.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΤΣΑΤΣΟΥ είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την Γεωργία!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής