Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων «Πολιτιστικό καλοκαίρι» του Δήμου Παλαμά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 15-17 Ιουνίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πολιτιστικό καλοκαίρι» του Δήμου Παλαμά. Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με τρεις θεματικές ενότητες.
Το χορό, τη μουσική και το θέατρο.
Η αρχή έγινε την Παρασκευή 15 Ιουνίου όπου την τιμητική τους είχαν οι «Καραγκούνηδες» που παρουσίασαν με όλα τα τμήματα του συλλόγου ένα χορευτικό ταξίδι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο όλα όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Το Σάββατο 16 Ιουνίου τη σκυτάλη πήρε «Το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Παλαμά».
Ένα φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του χορωδού Γιώργου Χατζηρίζου που ήταν ως μέλος από τους ιδρυτές της μικτής χορωδίας του Δήμου Παλαμά.
Σ’ αυτό συμμετείχαν η μικτή χορωδία του Δήμου Σοφάδων, η χορωδία του KAΠΗ ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων και η μικτή χορωδία του Δήμου Παλαμά σε συνεργασία με το Ε.Μ.Σ. Ιτέας.
Και οι τρεις χορωδίες παρουσίασαν τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών.
Πριν την έναρξη του φεστιβάλ τιμήθηκαν από το ΔΟΠΑΠΑΠ σύλλογοι, σχολεία και αθλήτρια που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Αυτοί ήταν το ΕΠΑΛ Παλαμά που κατέκτησε με δύο ομάδες την τρίτη και την πέμπτη θέση στην Ελλάδα στο διαγωνισμό «Νεανικής Επιχειρηματικότητας», το Γενικό Λύκειο Παλαμά με το τμήμα καλαθοσφαίρισης κοριτσιών που κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλίας και έφτασε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, τους ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ και το τμήμα κορασίδων που για έκτη συνεχόμενη χρονιά κατακτά το πρωτάθλημα Θεσσαλίας της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και μια ατομική διάκριση αυτή της Χρυσάνθης Μπενέκη που ως μέλος της Εθνικής ομάδας κορασίδων κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου με τη θεατρική παράσταση «Της αγάπης το βοτάνι» από το Λαογραφικό και Αθλητικό Κέντρο Παλαμά «ΔΡΩΜΕΝΑ» και τον Ε.Μ.Σ. Ιτέας.
Μια παράσταση που μας ταξίδεψε στην ιστορία του τόπου μας.
Αυτό είναι μόνο η αρχή πολιτιστικά για το Δήμο Παλαμά καθώς υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει και όλες τις κοινότητες του Δήμου.
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με την οικονομική κάλυψη του ΔΟΠΑΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής