Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

4ος Μερτζανίδειος Αγώνας Μνήμης 2018 στα Βούναινα

Με έναν ορεινό αγώνα 10 χιλιόμετρων τίμησαν στα Βούναινα τον αδικοχαμένο ήρωα του χωριού τους Ιπτάμενο Ανθυποσμηναγό Νικόλαο Μερτζανίδη.
Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και την οργάνωση Save Moras υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ διοργάνωσε σήμερα έναν ορεινό αγώνα δρόμου 10 χιλιόμετρων με διαδρομές πάνω στους λόφους του χωριού προς τιμήν του Ιπταμένου Ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη ο οποίος φονεύθηκε το 1977 μετά από πτώση του αεροσκάφους του (F-5) εκτελώντας διαταγμένη υπηρεσία.
Η φετινή διοργάνωση είχε και κοινωνικό πρόσημο καθώς τα έσοδα από τις συμμέτοχες του αγώνα διατέθηκαν για τους σκοπούς της οργάνωσης Save Moras. Για τους στόχους και τους τους σκοπούς της οργάνωσης ενημέρωσε τους παριστάμενους η Ελένη Μόρα.
Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ανθυποσμηναγού ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, ομιλίες των επισήμων και βραβεύσεις των αθλητών που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν.

Την ημερίδα τίμησαν με τη παρουσία τους ο Ταξίαρχος Ιπτάμενος Νικόλαος Κωσταβάρας και ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Κωνσταντίνος Καραμεσίνης εκπρόσωποι του Α.Τ.Α, ο Επισμηναγός Ιπτάμενος Ιωάννης Γιαμακίδης εκπρόσωπος της 110 Π.Μ, ο Σμηναγός Ε.Α Κωνσταντίνος Λιούτας εκπρόσωπος της Ε.Α.Α Αεροπορίας ο κ Ιωάννης Μερτζανίδης από την Εν.Πε.Αξ. Αεροπορίας ο αντιπεριφεριάρχης Γεώργιος Λαδόπουλος εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρίζος Κομίτσας και Όλγα Αγγλοπούλου ο πρόεδρος του Τ. Σ Βουναίνων Ιωακείμ Μερτζανίδης.
Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Save Moras o ποδοσφαιριστής Α.Ε.Λ Βαγγέλης Μόρας.
Περίσσεψε η συγκίνηση κατά την κατάθεση των στεφάνων όταν πλησίασε τον ανδριάντα του ΑΝ/ΓΟΥ ο Ιπτάμενος Αντιπτέραρχος Ε.Α Ευάγγελος Μαρτίνος συμμαθητής και φίλος του εκλιπόντος.

Ο πρόεδρος του Μ. Σ. Βουναίνων Ηλίας Αθαναηλίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους πήραν μέρος στον αγώνα όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα, αλλά και αυτούς που φρόντισαν για την ασφάλεια του αγώνα (Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) αναφερόμενος στη σημερινή μέρα είπε χαρακτηριστικά πως είναι ένας αγώνας μνήμης, ένας αγώνας τιμής, ένα χρέος της κοινωνίας σ αυτούς δε δίστασαν ποτέ και θυσίασαν τη ζωή τους διαφυλάσσοντας τις σύγχρονες Θερμοπύλες.
Ευχαριστούμε τον χορηγό του αγώνα AS. AGORA



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής