Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Σε αντιεθνικιστική κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ιτέας!

Σε μια διαφορετική κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ιτέας σήμερα 30/11/18 ,θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους σχετικά με την κινητοποίηση πολλών σχολείων της χώρας.Η μικρή κοινωνία της Ιτέας και ειδικότερα οι μαθητές έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα.Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Διαμαρτυρία κατά του φασισμού που αναπτερώνεται.

Ο φασισμός δεν είναι άποψη και απαιτούμε την έξοδό του από τα σχολικά προαύλια.Ζητούμε την διάκριση μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού, καθώς και τον ακρανισμό του δεύτερου.
Διεκδικούμε την ισότητα στους σχολικούς χώρους και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ακόμα,θα θέλαμε αντικειμενικά γραμμένα ιστορικά βιβλία, τα οποία θα εξιστορούν τα πραγματικά γεγονότα.Τα σημερινά ιστορικά βιβλία οδηγούν στην ημιμάθεια,κάτι που συμβάλλει στην γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα.

Μαθητές Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Ιτέας.


πηγή: palamasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής