Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η παλιά βρύση του Πέτρινου Καρδίτσας

Η βρύση που εικονίζεται παραπάνω είναι η περίφημη βρύση του Πέτρινου Καρδίτσας, που όμοιά της δεν υπάρχει στην περιοχή.
Είναι η βρύση που ξεδίψαγε αιώνες τώρα όλο το χωριό αλλά και τα γύρω χωριά και που συνεχίζει ακόμη.
Η βρύση ήταν το σημείο αναφοράς του χωριού.
Από εκεί ξεκινούσαν τα πάντα.
Εκεί οι πανέμορφες και ψηλόλιγνες Καραγκούνες με τις πλουμιστές ποδιές, τη στάμνα στο κεφάλι, το πανέρι με τα τριμμένα λάχανα για πλύσιμο πήγαινε τις απογευματινές συνήθως ώρες για νερό.
Εκεί και οι νέοι του χωριού με το πρόσχημα του ποτίσματος των αλόγων να δουν την καλή τους. 
Εκεί κι εγώ πιτσιρίκος να ποτίσω το μπινέκι του πατέρα μου, ένα περίφημο ψαρί άλογο, που στη θέα του νερού ορμούσε στην κοπάνα να ξεδιψάσει αδιαφορώντας για όσα συνέβαιναν κι εγώ άκουγα τα εξ αμάξης, που λένε.
Εκεί, περιμετρικά της βρύσης τις πρωινές ώρες οι νοικοκυρές άναβαν φωτιά, έφτιαχναν την αλισίβα για να πλύνουν, τραγουδώντας και χαριεντιζόμενες μέχρι να τελειώσουν τη δουλειά τους.

Ε! αυτή η βρύση εγκαταλείφτηκε από όλους μας...
Ακόμη και ο κ. Δήμαρχος ξέχασε την υπόσχεσή του να την ανακαινίσει και μάλιστα εντός του ΄18.
Είναι ξεχασιάρης! Τι να κάνουμε...

Δεν μένει παρά όλοι μας βάζοντας κάτι από το υστέρημά μας να μαζέψουμε ένα ποσό και να κάνουμε κάτι μόνοι μας, επειδή δε εμείς οι άντρες αποτύχαμε να κάνουμε το παραμικρό, απευθύνω έκκληση στον ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΈΤΡΙΝΟΥ, από τον οποίο δανείστηκα την παραπάνω φωτογραφία, να δραστηριοποιηθεί σχετικά και να είναι βέβαιος ότι θα προσφέρει κάτι σημαντικό στο χωριό, αλλά και θα δικαιώσει τον τίτλο του.

Κωνσταντίνος Γαλλής








2 σχόλια:

Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου! είπε...

Καλημέρα σας και έτη πολλά και ευλογημένα από Θεού!
Η βρύση του χωριού μας, οι παλαιοί γνωρίζουν ότι βρίσκεται πίσω από το κοιμητήριο..
Είναι άξιον και δίκαιον που μνημονεύεται η παρούσα κατάστασις περί εγκαταλείψεως και ανακαίνισης. Άξιον λόγου όμως πρέπει να γίνει και για την θλιβερή πραγματικότητα και την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο μας και ο αύλιος χώρος του. Οσάκις εμείς οι ξένοι επισκεπτόμεθα το χωριό μας και αντικρίζοντας την έρημη πλατεία, το καθηρειμαγμένο σχολείο καθώς και την φρικτή κατάσταση με σκουπίδια γύρω από το κοιμητήριο του χωριού μας, μας πιάνει στενοχώρια και απελπισία για αυτό το κατάντημα!!!
Δεν υπάρχουν άνθρωποι;;;
Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι;;
Αποκλείεται.....
Ο Μάιος εγγύς!!!
Οι εκλογές ομοίως..
Αλλά η αδιαφορία συνεχίζεται...
Είναι ντροπή και όνειδος να υπάρχει αυτή η αποκαρδιωτική εικόνα για το χωριό μας την στιγμή που αλλά και μικρότερα χωριά είναι σε καλύτερη κατάσταση...
Ένας μόνο ένας άνθρωπος να δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον και να διαθέσει λίγο από τον χρόνο του.....
Ευχαριστίες πολλές.
Ευχόμενος εις όλους τους εγγύς και τους μακράν έτη πολλά και ευλογημένα από Θεού με ψυχοσωματική υγεία, σύνεση, υπομονή και κάθε ευλογία!!
Μετ'ευχών και αγάπης πολλής εν Χριστώ Τεχθέντι,
Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου

financialserviceoffer είπε...

Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής