Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μία Καλημέρα είναι....

Πόση ομορφιά μπορεί να κρύβουν ένα χαμόγελο και μια καλημέρα κάθε φορά που εκφράζονται από τους ανθρώπους;
Είναι τόσο απλό και όμορφο να χαμογελάσεις και τόσο σημαντική αυτή η ευχή, να πεις μια καλημέρα, στον συνάνθρωπό σου, που δεν κοστίζει τίποτα, αλλά η  προσφορά είναι ανεκτίμητη.
Το χαμόγελο και η καλημέρα είναι ένα κύμα θετικής ενέργειας που μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αλλάζει τη διάθεση προς το καλύτερο.
Ένα χαμόγελο και μια ζεστή καλημέρα είναι τα κλειδιά για την κάθε μέρα μας.
Οι άνθρωποι, ανέκαθεν, γνώριζαν την αξία της διαχρονικής αυτής ευχής και αποτύπωναν τις καλημέρες σε διάφορα αντικείμενα, με τα οποία ερχόταν καθημερινά σε επαφή, για να τους υπενθυμίζουν την σημασία και τη δύναμη που εμπεριέχεται μέσα σ’ αυτή τη λέξη.
Καλημέρα σε καθρέφτες, σε πετσέτες, σε κεντήματα, σε κάδρα κ.α.
Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να ομορφύνουμε τη κάθε μέρα, φτιάχνοντας τη διάθεση όχι μόνο τη δική μας αλλά και των γύρω μας.
Μια σειρά από ανάλογα παραδοσιακά αντικείμενα που μας εύχονται «Καλημέρα» και σε συνδυασμό με δίστιχα καλημερούδια τα παρουσιάζω παρακάτω.

Μια καλημέρα θα σας πω, με της καρδιάς τα χείλη
και να περνάτε όμορφα, αγαπημένοι φίλοι!!!
Μια καλημέρα θα σας πω, και όπου και να είστε
καλά να πάει η μέρα σας, να μη στεναχωρείστε
Μια καλημέρα θα σας πω, απ’ την καρδιά βγαλμένη
φίλοι μου μέρα σας καλή, κι αυτή φιλιά σας στέλνει...








ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής