Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Την νέα αίθουσα του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων στην Λάρισα εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης κ Ιερώνυμος

Την νέα μας αίθουσα η οποία βρίσκεται στην οδό Πάρου 12 στην συνοικία της Νεράιδας στην Λάρισα εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης κ Ιερώνυμος και τέλεσε και αγιασμό, κατόπιν προσκλήσεως του πρόεδρου κο Ηλία Αθαναηλιδη και του αντιπρόεδρου κου Ηλία Παλαιοχωρλιδη. Ο σεπτός ποιμενάρχης αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του συλλόγου του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων "Η καθ ημάς Ανατολή" για την διάσωση και την διατήρηση του πολιτισμού και της κουλτούρας της Αγιοτοκου και Αγιοβαδιστου Καππαδοκιας, όπως είπε χαρακτηριστικα.
Ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πληροφορίες που του μετέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου σχετικά με τη καταγωγή των Βουναινιωτών, η οποία είναι από το Σουλουτζοβα (soulochaova) της Καππαδοκιας. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του χωριού κος Ιωακείμ Χατζηλιαδης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων κα Μαρία Δραγατση και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικων Σωματείων κος Χρήστος Γεωργιαδης, το μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Κιλελερ κος Κωνσταντίνος Μ. Μερτζανιδης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ της Α.Ε.Β κος Κωνσταντίνος Η. Μερτζανιδης και Αλέξανδρος Α. Μερτζανιδης.
Άπαντες συνεχάρησαν τις κυρίες Μαρία Π. Χαρακοπουλου, Αγλαΐα Γ. Αγγλοπουλου και την Σοφία Ι.Χατζηλιαδη για τον καλόγουστο και ζεστό διάκοσμο της αίθουσας και όλοι τίμησαν τα εδέσματα του μπουφέ τον οποίον επιμελήθηκαν οι κυρίες Ελένη Η. Αγγλοπουλου, Σουλα Αγγλοπουλου, Τασούλα Μετσα -Χατζηλιαδη, Ευδοκία Α. Αγγλοπουλου και Ελένη Α. Αθαναηλιδη.
Μετά το πέρας των εγκαινίων και του Αγιασμού ο πρόεδρος και το Δ.Σ του συλλόγου και ο πρόεδρος του χωριού δεξιώθηκαν, αφού πρώτα ξενάγησαν τους εκπροσώπους της Ο.Π.Σ.Ε και της Π.Ε.Κ.Σ στην έδρα του Μ. Σ. Βουναίνων το πρώην διθέσιο Διδακτήριο Βουναίνων.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής