Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Σσσσσ...μη μιλάς...είναι η ώρα της φωτιάς!!!

Σαν σήμερα, στις 13 Οκτώβρη 2010, "έφυγε" ο αγαπημένος φίλος και συγχωριανός μας Κώστας Καφάσης, ο Ντίνος για εμάς, αθόρυβα όπως ακριβώς έζησε....έτσι απλά και λιτά...όπως ήταν σε όλη του τη ζωή ένας ευγενικός, αθόρυβος και ταπεινός άνθρωπος, που δεν ήθελε να φορτώνει τους άλλους με δικά του προβλήματα, και πάντα ήταν κοντά στα προβλήματα των άλλων.

Την γεμάτη πάθος φωνή του την πρωτάκουσα το 1975 στην εφηβεία μου, στα πρώτα ερωτικά μου σκιρτήματα.
Γιατί ο Κώστας για μένα είναι το απόλυτο αρσενικό του ερωτικού τραγουδιού.

Θυμάμαι τότε το '75 ζούσα Θεσσαλονίκη, εκεί ανάμεσα σε Pink Floyd και Deep Perple ακούγαμε και κανένα δίσκο με λαϊκά έτσι για ξεκάρφωμα.
Θυμάμαι που αγοράσαμε ρεφενέ το 2ο άλμπουμ του "Καταλαβέ με" και το ακούγαμε όλοι μαζί, έφηβοι γαρ, και ερωτευμένοι μόνιμα, ρουφώντας την κάθε λεπτομέρεια και πάθος του τραγουδιού με την μοναδική ερμηνεία και χροιά του Κώστα.
Από την αρχή προσπαθούσα να πείσω τους κολλητούς μου ότι αυτός που ακούγαμε τότε τα τραγούδια του από παντού με την μεγάλη επιτυχία ήταν συγχωριανός μου...
Μάταια όμως...ίσως και να μη με πίστεψαν ποτέ!!!
Γιατί η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη και απίστευτη...
Και τα τραγούδια του...που τελικά άντεξαν στον χρόνο και ακούγονται μέχρι σήμερα.
Μετά από 44 χρόνια, κάποια από αυτά, έχουν μείνει στην ιστορία σαν τα πιο ερωτικά τραγούδια με την καλύτερη ερμηνεία (κατάθεση ψυχής) του Κώστα, και την ιδιαίτερη χροιά του!

Ο Κώστας έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα...
Την ημέρα εκείνη έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου...
Να προσπαθήσω, μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους της περιοχής, ώστε να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή, το μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του εδώ στην Ιτέα...το χρωστάμε σε κείνον.

Είχε πει παλιά σε μια συνέντευξή του το γνωστό:
"Αυτή η χώρα που κρέμεται σαν πέος στα Βαλκάνια είναι η χώρα των τρελών και της παράνοιας..."

Διάλεξα ένα τραγούδι του (ίσως το πιο ερωτικό Ελληνικό τραγούδι) αγαπημένο μου να σας το αφιερώσω!!!
Η εισαγωγή του με το μοναδικό ταξίμι του μπουζουκιού σε συνεπαίρνει...
Είναι από τα τραγούδια που ακούς, ανάβεις τσιγάρο και σκέφτεσαι...
Σκέφτεσαι εκείνες τις στιγμές που δεν μπόρεσες ή δεν βρήκες τις κατάλληλες λέξεις για να πεις αυτά που αισθανόσουν για κάποια η για κάποιον...
Νομίζεις ότι γράφτηκε για σένα...

Σσσσσ...μη μιλάς...είναι η ώρα της φωτιάς....!!!



Παύλος Σαμαράς

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής