Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Εργασίες συντήρησης στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Σε εργασίες συντήρησης άρχισε να περνά το κτίριο του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας.
Η δημοτική αρχή Παλαμά, ο Αντιδήμαρχος Μάκης Κοντοβάϊος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας ξεκίνησαν διαδικασία για τη συντήρηση του εξωτερικού χώρου, και των εκθεμάτων του που είναι εκτεθειμένα διάσπαρτα εκεί έξω και αποτελούν κόσμημα για την περιοχή μας ακριβώς στην είσοδο της Ιτέας. Σε άριστη λοιπόν συνεργασία με τον Σύλλογο, ο οποίος ξεκίνησε μια καταγραφή με στόχο να μπορέσει, αρχικώς να αναδείξει το εύρος των απαραίτητων εργασιών, και ο Δήμος από την δική του μεριά να συνδράμει ώστε να υλοποιηθούν άμεσα.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν χθες οι εργασίες συντήρησης των εξωτερικών εκθεμάτων που αντιμετώπιζαν έντονα προβλήματα διάβρωσης κινδυνεύοντας να χαθούν στον χρόνο.
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν προσθήκες νέων εκθεμάτων για τα οποία θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση.
Με όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου βλέπει πως οι στόχοι του, που ήταν και είναι η ανάδειξη του Μουσείου, η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων, αλλά και η προσέλκυση του κοινού να συμμετάσχει με παραχώρηση εκθεμάτων, σιγά σιγά να υλοποιούνται.
Αυτό δίνει κίνητρο και δύναμη στον σύλλογο να συνεχίσει τις προσπάθειες του.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής