Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Πανηγύρι στη Σωτήρα

Μέγας αρχιερατικός εσπερινός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου, παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο ξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης (Σωτήρα), παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου από όλο το Θεσσαλικό κάμπο, που κατακλύζει όπως κάθε καλοκαίρι τέτοια μέρα το Λόφο της Σωτήρας... Εν μέσω καλοκαιριού και εντατικών αγροτικών εργασιών, το πανηγύρι στη Σωτήρα (όπως είναι γνωστή η τοποθεσία στους κατοίκους της περιοχής), είναι η μεγαλύτερη πανήγυρη στην περιοχή της πεδινής Θεσσαλίας. Είναι δε το μόνο πανηγύρι που θυμίζει μια άλλη περασμένη εποχή, όπου τα πανηγύρια στην περιοχή μας αποτελούσαν τρόπο ζωής για τους αγροτικούς πληθυσμούς και ήταν ανταγμένα στον ετήσιο κύκλο δρώμενων, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης των κατοίκων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής