Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση βαμβακοπαραγωγών του δήμου

Από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Παλαμά, εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο, με το οποίο εφιστάται η προσοχή των καλλιεργητών βαμβακιού σχετικά με την εμφάνιση πράσινου σκουληκιού στις βαμβακοκαλλιέργειες της περιοχής, αλλά και πιθανή εμφάνιση ρόδινου σκουληκιού στα καρύδια, τετράνυχου και αλευρώδη.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης
Δελτίο γεωργικής προειδοποίησης

Την εποχή αυτή, στις βαμβακοφυτείες συνυπάρχουν άνθη και καρύδια.
Μέχρι σήμερα οι επιτόπιες παρατηρήσεις και δειγματοληψίες που έγιναν από τους γεωπόνους του Δήμου ΠΑΛΑΜΑ σ’ όλες τις περιοχές, σ’ όλες τις κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου, διαπιστώθηκε εμφάνιση πρασίνου σκουληκιού σε ανησυχητικό βαθμό.
Οφείλουν οι βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου μας να προβαίνουν σε επιτόπιο έλεγχο των καλλιεργειών τους κάθε 2-3 ημέρες και να προβαίνουν σε ψεκασμό μόνο όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχουν στα 100 φυτά 3-4 ζωντανά σκουλήκια. Η επιλογή των φυτών να είναι τυχαία και καθ’ όλη την έκταση του αγρού.
Οι καλλιεργητές δεν πρέπει αυτή την περίοδο να εφησυχάσουν. Μαζί με τον έλεγχο για πράσινο σκουλήκι, να προβαίνουν και σε δειγματοληψία για ρόδινο σκουλήκι παίρνοντας καρύδια 2-3 εβδομάδων και αν διαπιστωθούν 5-6 προνύμφες ροδίνου στα 100 καρύδια προβαίνουμε σε ψεκασμό.
Αυτή την περίοδο στις βαμβακοφυτείες έχουμε εμφάνιση τετρανύχου και αλευρώδη. Οι παραγωγοί να προσέχουν ιδιαίτερα.
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης
Δήμου Παλαμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής